Doen op Aruba: 9x de beste tips en bezienswaardigheden

Doen op Aruba: 9x de beste tips en bezienswaardigheden
Arno@2 duikvakantie 20 november 2019 Gewijzigd op:

Vakantie op Aruba, genieten

Aruba is een land die behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Tevens ook een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is ongeveer net zo groot als Texel maar dan met een heel ander klimaat. Op Aruba is er veel te beleven voor natuur en dier liefhebbers. Een vakantie Aruba meemaken, is dan ook speciaal. Duik naar de vele scheepswrakken of maak een mooie wandeling door de natuur. Wij vertellen jou 9 tips en bezienswaardigheden die je niet moet missen.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Aruba

En, voor de liefhebbers van een all inclusive zonvakantie, het is ook mogelijk een all inclusive Aruba te boeken.

Prijsvrij Aruba banner

Verblijf in een wellnes resort Aruba.

Geniet van een all inclusive verblijf in een wellness resort Aruba met zwembad.

Oranjestad, de hoofdstad van Aruba

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad in de volksmond ook wel Playa. Het is vernoemd naar de Nederlandse Koninklijke familie vanwege de Nederlandse kolonisatie. Er zijn vele regeringsgebouwen die je kan bezoeken om meer te leren over de geschiedenis. Voor de shoppers staat Oranjestad erg bekend om zijn shopping mogelijkheden. Lokale kunstwerken kan je hier kopen als een leuk souvenir. Het centrum kan je herkennen aan de fel gekleurde huizen. Het Plaza Daniel Leo is één van de mooiste bezienswaardigheid.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Aruba

Oranjestad Aruba

Oranjestad op Aruba

Verblijf in 2* Hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €599.00
1.png
Bekijken

Vogelreservaat

Wie van een natuurvakantie Aruba houdt, moet hier geweest zijn.

Dieren liefhebbers kunnen bij het Bubali Vogelreservaat vogels spotten. Dit is het mooiste vogelreservaat van Aruba.

Vanuit een overdekte observatietoren kan je hier meer dan tachtig verschillende vogelsoorten observeren. Kinderen vinden het geweldig om oog in oog te staan met exotische vogels. De meest voorkomende vogels zijn meeuwen, aalscholvers, verschillende soorten eenden en reigers. Het is een belangrijke rust en broed gebied voor de vele vogels. Ze leven bij twee zoetwatermeren waar je s’ochtends en s’avonds de meeste kans hebt om ze te zien. Het enige nadeel is dat er s’avonds veel muggen actief zijn in de mangrove.

Aruba strand

Alto Vista kapel

Bij de noordkust van Aruba vind je een kleurrijk kapel genaamd de Alto Vista kapel. Het is gebouwd in 1952 waar oorspronkelijk in de achttiende eeuw een kapel stond die de indianen gebouwd hadden. Die kapel was door de jaren heen verloren gegaan. Het is een toeristische bezienswaardigheid waar je kan genieten van de rust en de afgelegen ligging. Op de weg ernaar toe vind je dertien kruizen die het verhaal van de kruisiging van Jezus weergeven. De veertiende kruis vind je bij de kapel zelf. In de kapel wordt nog wekelijks diensten gehouden. Op Goede Vrijdag is het er wel echt druk vanwege de pelgrimstocht die vanuit alle hoeken naar de kapel lopen.

Prijsvrij Aruba banner

Arikok National Park

Deze bezienswaardigheid is voor alle natuur liefhebbers. In het Arikok National Park vind je onder andere ratelslangen, hagedissen en ratelslangen. Veel toeristen maken er een dagje uit van om alle dieren te spotten, grotten te bekijken of te genieten van de vele mooie uitzichten. Als je een 4×4 huurauto hebt, kan je zelf het park verkennen. Voor de mensen zonder huurauto kan je gebruik maken van de tours die er worden gegeven. Je kan er paard rijden, wandeltochten maken met gids of een buggy huren om door het ruige landschap te gaan rijden.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Aruba

Duiken en snorkelen

Watersport activiteiten staan hoog op het lijstje van dingen die je gedaan moet hebben op Aruba. Je hebt er prachtige stranden met helder water. Perfect om te duiken of te snorkelen. Je kan bij diverse scholen je duikbrevet halen als je die nog niet hebt. Doe mee met de vele snorkelexcursies of duik naar het wrak van de SS Antilla, een bekende plek om naar te duiken. Rondom het eiland heb je meerdere scheepswrakken liggen om naar te duiken. Bij een excursie zit ook een diner bij zonsondergang bij een mooi uitzicht op de kust. Een snorkelexcursie kost al gauw 60 dollar per dag inclusief diner.

duiken en snorkelen

California Lighthouse

In het noorden van Aruba vind je de vuurtoren genaamd California Light house die in 1916 is gebouwd. Hij ligt gelegen op het Hudishibana plateau en geeft signalen af doormiddel van zijn lichtstralen richting vaartuigen die de kust willen naderen. Vanuit deze plek heb je een prachtig panorama uitzicht over de noordkust en mooie stranden. Deze vuurtoren is vernoemd naar het stoomschip SS California die op de bodem van de zee ligt. Met de auto kan je nog net bij de vuurtoren komen, hierna is er geen doorgaande weg meer.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Aruba

Eagle Beach

Als je van strand houdt, kan je op Aruba naar Eagle beach. Het is één van de mooiste stranden met wit zand en azuurblauwe zee. Een fantastische plek voor een strandvakantie Aruba.

Een prachtig plaatje om te zien en te relaxen. Je kan in het mooie heldere water snorkeltochten maken en duiken. Op dit strand komen een paar keer per jaar de schildpadden hun eieren leggen. Een bijzondere gebeurtenis. Eagle beach ligt aan de westkust van Aruba en is een echte toeristen trekpleister. Er liggen meerdere hotels langs de boulevard waar je kan overnachten en genieten van een mooi uitzicht.

TUI fair travel banner

SS Antilla

Een magische bezienswaardigheid in Aruba is de SS Antilla. Het is een vrachtschip van de Hamburg America Line uit de Tweede Wereldoorlog. Voor de handel tussen Duitsland en het Carabisch gebied werd dit schip gebouwd. Het grootste scheepswrak van de Caraïben is hiermee een populaire duik en snorkel locatie. Vele kleurrijke tropische vissen zwemmen hier. Voor snorkelaars is het wel lastig om het wrak te bereiken omdat het vrij diep ligt. Als je duikt of snooba dived, kan je er meer en langer van genieten.

strand Curacao

Fort Zoutman

Één van de historische gebouwen in Willemstad is de Fort Zoutman. Het is een klein Nederlands militair fort van Oranjestad die is gebouw in 1798 bij de Paardenbaai. Het is een kleurrijke toren met een klok die pas honderd jaar later erin is gebouwd. Elke dinsdagavond is er een welkomsfeest, soort festival voor mensen die de cultuur en geschiedenis willen vieren. Een aanrader voor als je net op het eiland bent. Je kan Fort Zoutman gratis bezoeken in combinatie met het Historische Museum van Aruba.

Meer landen waar je kunt duiken en snorkelen

Aruba is een topbestemming als het om een duikvakantie gaat. Maar er zijn meer van dit soort unieke plekken. Wist je bijvoorbeeld dat er in Egypte ook veel duik- en snorkelvakanties worden geboekt?  En dat een all inclusive vakantie Egypte met duikmogelijkheden een geweldige ervaring is,

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Aruba

Prijsvrij Aruba banner

Reacties zijn gesloten.