Tips dagje Keulen: 8x wat je zeker moet doen

Tips dagje Keulen: 8x wat je zeker moet doen
Arno@2 Dagje uit 11 september 2019 Gewijzigd op:

Keulen ligt niet ver van onze grens en dus ideaal voor een dagje weg! De stad ligt op slechts 2,5 uur rijden van Utrecht en is ook prima bereikbaar met de trein. De stad kent een rijke geschiedenis en zeker als je van de tweede wereldoorlog houdt zeker een aanrader! Daarbij zijn er meer dan genoeg activiteiten om je een dag te vermaken en ook nog eens allemaal op loopafstand.

De beroemde Dom

De gotische kathedraal steekt ver boven de stad uit en is prachtig om te zien. Gebouwd in 1248 en tot de dag van vandaag de grootste kathedraal van Duitsland. De toren speelde ook een belangrijke rol in de tweede wereldoorlog. Door de omvang van de kerk was het voor de Amerikaanse vliegeniers een belangrijk oriëntatie punt. De stad had namelijk te maken met zware bombardementen waarbij 90% van de stad werd verwoest. Wonder boven wonder bleef de Dom redelijk overeind. Sinds 2005 is de dom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen.

Leuk om te weten is dat de Dom nog steeds gratis te bezoeken is. Zeker een aanrader, want binnen is het minstens net zo mooi als de buitenkant.

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €162.00
1.png
Bekijken

EL-DE Haus

In 1934 huurde de nazi’s dit gebouw en maakte hier het hoofdkwartier van de geheim politie van. De Gestapo hoe ze ook wel genoemd werden staan vooral bekend om de vele duizenden doden welke zij op hen geweten hebben. Zij zorgde voor vele martelingen en executies op dwangarbeiders en politieke vijanden. Nog steeds zijn de cellen en martelingsruimtes te bezoeken waar tekeningen op de muren van gedetailleerden nog steeds te zien zijn.

Voor €4,50 krijg je toegang tot het voormalig hoofdkwartier van de Gestapo en voor een extra audiotour betaal je €2,00.

Heerlijke tour door het Chocolademuseum

Ben je gek op chocolade dan is dit the place to be! Volgens vele een echte aanrader. Om te starten leer je alles over de geschiedenis en productie van chocolade. Je loop door de verwarmde tuin met cacaobonen tot de werkende chocoladefabriek zelf. Afsluitend kan je chocolade proeven van de chocoladefontein en kan je zelfs een eigen chocoladereep laten maken (kost wel extra). Afsluitend kan je natuurlijk ook nog in de chocoladewinkel de lekkerste chocolades kopen.

Entreeprijs is €12,50 maar zeker als het regenachtig is een aanrader! ook met kinderen erg leuk.

https://www.instagram.com/p/ByAuSKXDc5g/

Wandelen door de Altstadt

Misschien niet zoals je verwacht van een Altstadt bestaat een groot deel hier uit vrij moderne gebouwen. Dit heeft zoals je inmiddels al kan raden te maken met de ruim tweeduizend bommen welke op Keulen zijn losgelaten. Vrijwel geen gebouw is inde Altstadt blijven staan en dat is vandaag de dag terug te zien. Ondanks de heropbouwing merk je dat er wel geprobeerd is het oude gevoel terug te brengen. Knusse straatjes en terrasjes zijn overal te vinden en het is dan ook erg gezellig om hier een hapje te eten.

Winkel in de Hohe Straße & Schildergasse

Ben je gek op shoppen dan kan je gerust naar Keulen gaan. Grote winkelketens als C&A, Espirit, H&M en Zara zijn hier te vinden. Maar ook leuke verrassende kleinere winkeltjes in de zijstraatjes. Opgelet op zondag zijn de winkels gesloten!

Verklaar de liefde op Hohenzollern Brucke met een liefdesslot

Ben jij een echte romanticus dan moet je de Hohenzollern Brucke bezoeken. Hier leggen vele liefdeskoppels hun liefde in de eeuwigheid vast door een slot met hun naam erop te zetten. De brug zit inmiddels vol, maar als je goed zoekt past jouw slotje er nog wel bij.

Drink Kölsch

Kölsch wordt alleen gebrouwen in Keulen en daarom is dit de plek om dit eens te drinken. Het is een licht bier welke gemakkelijk is weg te drinken, maar door een alcoholpercentage van 4,8% is het toch even oppassen. Zoeken hoef je trouwens niet naar Kölsch, want met een marktaandeel van 90% is het overal in de stad te verkrijgen.

Sluit je trip af met een heerlijke schnitzel bij bei Oma Kleinmann

De kleine pub staat bekend om haar schnitzels en zelfgemaakt sauzen. Als we de recensies mogen geloven dan vind je hier grote en overheerlijke schnitzels. Volgens sommige zelfs de lekkerste welke ze ooit hebben gegeten.

Voor slechts €20 heb je een schnitzel met aardappelen en salade en zit je propvol. Je vind het restaurant op Zülpicher Strasse 9

https://www.instagram.com/p/Bv0gPT5nuix/

Reacties zijn gesloten.