De leukste uitstapjes voor bierliefhebbers in België

De leukste uitstapjes voor bierliefhebbers in België
Arno@2 Dagje uit 29 april 2019 Gewijzigd op:

België staat bekend om Manneken Pis, chocolade, patat en natuurlijk bier. En voor de liefhebbers van dit laatste hebben wij leukste uitstapjes gezocht. En waar kan dat nou beter dan in het land waar de diversiteit in bier zo groot is.

Voor we de leukste bieractiviteiten met je bespreken is het wellicht leuk om iets van de geschiedenis te weten. De wortels van de Belgische bierbrouwers werd al gelegd in de middeleeuwen. De kloosterlingen waren één van de eerst die in België bezig waren met bierbrouwen. Dit had vooral te maken met het enorm vervuilde drinkwater wat er in die tijd was. In plaats daarvan brouwde zij een lichtbier welke zij dan veilig konden nuttigen. Dit kwam door het brouwproces welke ervoor zorgde dat het grootste gedeelte van de ziektekiemen gedood werden.

Momenteel kent het bier waar België bekend om staat een ware opleving en het is dan ook niet zo raar dat het hier een feest is voor de bierliefhebbers. Met ongekend veel speciaalbieren is dit het land met de leukste bier uitstapjes!

De halve maan in Brugge

Één van de beroemdste bierbrouwerijen van België is de Halve Maand in Brugge. Deze bierbrouwerij is de afgelopen jaren ongekend populair geworden waarna het in 2016 de eerste bierpijpleiding aanlegde. Het bier stroomt zo vanuit de brouwerij naar het centrum van de stad. Een rondleiding in de fabriek is dan ook zeker een aanrader! Je gaat hier terug in de 180 jaar oude historie en leert het bedrijf echt kennen. Na de rondleiding staat je natuurlijk een heerlijk glas Brugse Zot te wachten. Dagelijks zijn er rondleidingen van 11:00 – 16:00 uur voor slechts €11,00 p.p.

Verblijf in in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €0.00
4.png
Bekijken

Verzekering tegen de Dorst best biercafé

Wanneer je in de buurt bent van Eizeringen moet je zeker een bezoek brengen aan café Verzekering tegen de Dorst! Volgens bierwebsite RateBeer is dit het beste biercafé ter wereld en schenkt meer dan 250 soort bieren. Enigste puntje is dat het café alleen geopend is op zondagen van 10:00 – 20:00 uur.

Het Anker één van de grootst een oudste bierbrouwerijen

Sinds 1471 werd hier al het eerste bier gebrouwd en is daarmee de oudste bierbrouwerij uit België. De brouwerij is gelegen in Mechelen en geeft je de ware bierervaring. Je kan hier de gehele dag verblijven en nog beter zelfs slapen! Kies voor een fantastisch rondleiding door de brouwerij, neem daarna plaats op het terras en geniet s’avonds van de meeste heerlijke gerechten van het restaurant. Natuurlijk alles in het teken van bier en daarbij de de prijswinnende Gouden Carolus natuurlijk niet ontbreken!

Voor de rondleiding door de brouwerij ben je €9 p.p kwijt en voor een overnachting betaal je ongeveer €100. Er zijn ook vele combinaties te vinden, maar daarvoor verwijzen wij je graag door naar de website van hen.

De Koninck in Antwerpen

Wanneer je in Antwerpen een biertje besteld dan kan je niet om het “Bolleke” heen. Dit echt Antwerpste speciaalbier is jarenlang de prijswinnaar van de 200 jaar oude brouwerij de Koninck. Een tour door de brouwerij moet dan ook echte op je bucketlist staan. De tour doe je geheel op eigen snelheid, want in tegenstelling tot veel ander tours krijg je hier geen gids mee. Je loopt de gehele route zelf en doormiddel van interactieve belevenissen leer je de geschiedenis van de Koninck kennen. Natuurlijk is de tour niet compleet zonder je smaakpupillen te testen en dit doe je dan ook door je te wagen aan de drie bieren welke zij hier brouwen. Je krijgt hier het “Bolleke”, de Triple en TSTBRW 06.

Billie’s bier kafetaria de beste stoofvlees in Antwerpen

Antwerpen ligt net over onze grens en daarom hebben wij nog een topper uit deze stad gekozen. Naast bier drinken, kan je ook heerlijk koken met bier en dat is wat Billies bier kafetaria in Antwerpen doet. Zowel bij de locale bevolking als de toeristen is dit kleinschalige eetcafé mateloos populair. Het stoofvlees wordt hier gegaard in Sint Bernardus abt 12 en krijgt daarmee een heerlijke aromatische smaak. Daarbij zit er natuurlijk een goed portie Vlaamse frietsen en witlofsalade. Vraag de medewerkers gerust om een bijpassend biertje, want zij weten echt alles over bier!

Reacties zijn gesloten.