6x de leukste activiteiten met kinderen rond het Gardameer

6x de leukste activiteiten met kinderen rond het Gardameer
Arno@2 Dagje uit 27 april 2019 Gewijzigd op:

Het Gardameer is al jarenlang mateloos populair bij Nederlandse gezinnen en dat is niet zo vreemd. Rond het Gardameer zijn namelijk ongelofelijk veel campings gevestigd en daardoor de ideale uitvalbasis voor gezinnen met kinderen. Het zal je dan ook niets verbazen dat kinderen zich hier geen seconden hoeven te vervelen. Wij verzamelde de leukste activiteiten voor kinderen rond het Gardameer.

Waterpark Caneva Aquapark

De temperaturen kunnen behoorlijk oplopen rond het Gardameer en een verkoelende activiteit behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Het waterpakr is gelegen bij Lazise en biedt meer dan 100.000 vierkantemeter aan waterplezier. Hier heb je de keuze uit 15 waterattracties, 5 zwembaden en verschillende watershows. In het hoogseizoen is het waterpark geopend van 10:00 – 19:00 uur en kan je voor €26,00 de gehele dag genieten van al het waterpret.

https://www.instagram.com/p/BlqTRx6FK6G/

Verblijf in 5* Camping Spot in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €26.00
1.png
Bekijken

Bardolino: Eet heerlijk ijs en ga het Gardameer op

Wellicht is dit een activiteit welke je niet snel zelf zou bedenken, maar dit is toch echt één van onze favorieten. Bardolino is echt Italiaans dorp met een gezellig boulevard vol winkeltjes. Maar je komt hier vooral om het beroemde ijs van Cristallo te eten. Vele rijden er zelfs een blokje voor om! Omdat het met kinderen geen uren is vol te houden in de stad raden wij je aan om de stad te bezoeken met de boot. Super leuk en het maakt de dag voor de kinderen een stuk leuker.

Parco Natura Viva

Parco Natura Viva is aan de oostkant van het Gardameer gelegen en is een leuke park waar bedreigde diersoorten centraal staan. Het park is in drie onderdelen verdeelt wat deels ter voet en auto af te leggen is. Het beste is om je bezoek te starten in het Fauna of Extinction deel. Dit heeft te maken dat later op de dag het vaak drukker word in deze twee delen.

In het Fauna gedeelte wandel je door het eikenbos dat de thuisbasis is voor onder andere de nijlpaarden, flamingo’s, tijgers en vlinders. In het Extinction park is de evolutie van de dinosaurus te bewonderen. Je maakt in korte tijd kennis met de miljoenen jaren oude geschiedenis. Wanneer het drukker begint te worden stap je de auto in en bezoek je het safaripark. Je waant je hier even in de prachtige omgeving van Afrika. Kijk dus maar niet raar op als een olifant of giraf je auto opeens passeert.

Voor kinderen van 0-5 jaar is het park gratis, voor de kinderen tot 12 jaar €17,00 en alles tot 65 jaar is €22,00. De openingstijden zijn wel even anders dan je gewend bent, want het park is van 09:30 – 15:30 geopend.

Watervallen van Molina

Een echte aanrader is natuurpark in Molina genaamd Parco delle Cascate waar verschillende watervallen de ideale uitvalbasis zijn voor kinderen. De langste route duurt ongeveer 2 uur en brengt je langs 7 verschillende watervallen. Erg leuk is dat er onderweg voldoende te doen is voor de kinderen. Zij kunnen door verschillende beekjes lopen, over rotjes klauteren en er zelfs een schommel bij één van de watervallen.

Volwassen en kinderen vanaf 12 jaar betalen €5,00 entree terwijl de jongeren al voor €4,00 binnenkomen. Wat ons betreft een betaalbaar en vooral erg leuk uitje voor het hele gezin.

Een paar goede tips!

  • Doe goede wandelschoenen aan
  • Neem zwemkleding of droge kleding mee
  • Vul een tas vol met lekkers. Onderweg zijn er voldoende plekjes waar je heerlijk kan rusten om je picknickkleed open te slaan.

Bomen klimmen in Rimbalzello Adventure.

Kinderen zijn gek om te klimmen en klauteren en dan is een bezoekje aan Rimbalzello Adventure zeker een aanrader. Hier is voor alle leeftijden een klimroute te vinden. Zo is er voor de kleinste een klimroute van slechts 1 meter hoog. De echte waaghalzen kunnen ook hun lol op, want met een parcours op 15 meter hoogte is er voldoende uitdaging.

https://www.instagram.com/p/BlAjEh_BHux/

Het park is geopend van 10:00 t/m 18:00 uur in het hoogseizoen en de entree hangt af van het aantal parcours wat je aflegt. Zo betaal je voor één parcour ongeveer €9 en voor het volledige aanbod €21. Let op dat voor families altijd een voordeliger tarief geldt.

Attractiepark Gardaland

Eerlijk is eerlijk, je moet er wel van houden. Maar attractiepark Gardaland behoort al jaren tot één van de populairste uitstapjes rond het Gardameer. Het park is uitermate geschikt voor het hele gezin en kent naast het attractiepark ook een aquarium. Wil je beide bezoeken dan kan je een combinatie ticket kopen, maar natuurlijk zijn losse tickets ook verkrijgbaar. De prijs voor het attractiepark zal rond de €38 liggen en voor de combinatieticket €44,00.

Reacties zijn gesloten.