18x doen als je Washington gaat bezoeken

18x doen als je Washington gaat bezoeken
Arno@2 Bucketlist 30 oktober 2019 Gewijzigd op:

Op mijn rondreis langs de oostkust mocht naast New York natuurlijk ook niet Washington ontbreken. Vaak een ondergewaardeerde stad, want het heeft ongelofelijk veel te bieden. Natuurlijk is dit de plek van het Witte huis en het parlement, maar dit is ook de plek voor de meest vette musea en prachtige monumenten. Hier 18 dingen om te doen als je naar Washington gaat.

Witte huis

Een klassieker als je Washington gaat bezoeken is het witte huis. Logisch, want nergens ter wereld is werkterrein van het hoofd van het land zo populair als hier. Het Witte huis werd voltooid in 1800 voor de toenmalige president George Washington, hij was ook degene die de plaats van het Witte Huis bepaalde. Oorspronkelijk was het Witte Huis helemaal niet wit, maar toen de Engelse in 1812 de stad overnamen staken zij het Witte Huis in de brand. Uiteindelijk overleefde het pand de brand, maar moest hij wel geschilder worden en sindsdien in de kleur wit. Helaas is het niet mogelijk om het Witte huis te bezoeken, maar moet je vanaf een afstandje achter hekken het huis bewonderen. Toch is dit het zeker waard! Natuurlijk kennen we allemaal de populairste plek van het huis de Oval Office, de plek waar de president werkzaam is.

Verblijf in 3* in
6 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1023.00
5.png
Bekijken

Arlington National Cemetery

Dit is wellicht één van de indrukwekkendste bezichtigingen welk je in Washington kan doen. Arlington National Cemetery is een militaire begraafplaats waar naast militairen presidenten, politici en belangrijke burgers worden begraven. Sinds 1864 is deze begraafplaats in gebruik met als meeste bijzondere monument het graf van de Onbekende Soldaat. Dit is een symbool voor alle militairen welke in de oorlog vermist zijn geraakt en nooit zijn geïdentificeerd of gevonden. De begraafplaats is gelegen op een groen heuvel waar de witte stenen van de overledenen bijzonder indrukwekkend zijn.

Het Capitool

Gescheiden van het Witte Huis, maar op zijn minst net zo belangrijk als je van de Amerikaanse politiek houdt. In het Capitool zit het hart van de Amerikaanse politiek namelijk het Congres. Het Capitool is geinspireerd door de Romeinse architectuur en dat is nog steeds goed terug te zien. De bouw start in 1793 en in 1811 was het gehele pand pas af. Nog geen jaar later verwoeste de Britten een deel van het Capitool waarna in 1815 de herstelwerkzaamheden werden gestart. Deze duurde in totaal 15 jaar! De koel van Het Capitool is absoluut prachtig en heeft een diameter van 30 meter.

National Mall: Vol met de meest indrukwekkende monumenten

Het Capitool en Washington Monument worden gescheiden door het park National Mall. Veel Amerikanen noemen dit ook wel de Amerikaanse voortuin, maar misschien is dit wel de mooiste plek waar het verleden en heden het beste samenkomen. Hier vind je prachtig tuinen, beelden, fonteinen en herdenkingsmonumenten. Onder meer vind je hier de herdenkingsmonumenten

Lincoln Memorial

Waarschijnlijk het mooiste herdenkingsmonument welke te vinden is op of nabij de National Mall. Het is het gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln welke vooral geroemd werd door zijn leiderschap tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, maar misschien vandaag de dag vooral door de afschaffing van de slavernij. Ook speelde hij een belangrijke rol in de modernisering van de economie. Wanneer je de trappen van het monument betreed dan zie ja al gauw het imposante bijna 6 meter hoge marmeren beeld van Lincoln in een stoel.

Franklin Delano Roosevelt Memorial

Ter ere aan de president welke vier ambtstermijnen dit land heeft gediend. Voor elk ambstermijn is er een buitenkamers gebouwd waar van alles te zien is welke je meenemen in die tijd.

The Korean War Memorial

Het herdekkingsmonument ter ere aan de bijna 6 miljoen Amerikanen die zich hebben ingezet voor de Koreaanse oorlog. Gekenmerkt door 19 roestvrijstalen beelden van 2 meter hoog in een driehoek gevormd

Ulysses S. Grant Memorial

Dit prachtig bronze beeld is ter ere aan de Amerikaanse burgeroorlog afbeeld met ruiterstandbeeld van Grant. Grant was een twee-termijn president en commandant van het Amerikaanse leger welke een belangrijke rol speelde in de overwinning van de Amerikaanse oorlog.

Washington Monument

Absoluut één van de meest opvallende monumenten van de National Mall. De 169 obelisk is ter ere aan de eerste president George Washington. De bouw van de obelisk heeft 30 jaar geduurd mede door tekort aan marmer en de Burger Oorlog welke uitbrak. Hierdoor zijn er ook verschillende soorten marmer gebruikt wat vandaag de dag nog steeds goed te zien is door het kleurverschil

Vietnam Veterans Memorial

Een herdenkingsmuur aan de soldaten welke zijn gesneuveld tijden de Vietnamoorlog. De muur is 27 meter lang en 3 meter hoog en gemaakt van zwart graniet. In het wit zijn alle namen aangebracht, wat er zeer indrukwekkend uitziet.

Thomas Jefferson Memorial:

Het monument welke symbool staat voor de vrijheid. Het ontwerp lijkt op het Romeinse Pantheon en is ter ere van de derde president Thomas Jefferson gebouwd. In het gebouw staat het standbeeld van Thomas Jefferson met op de muren en plafonds teksen van Jefferson. Er is zelfs een preambule van de onafhankelijkheidsverklaring te lezen.

National World War II Memorial

Een Memorial ter ere aan de Amerikaanse burgers die zich hebben ingezet voor de Tweede Wereldoorlog. Het monument bestaat uit 56 pilaren die rond een plein zijn gevormd. Op de pilaren zijn de staten en districten die gezamenlijk de unie tijdens de oorlog vormde

Martin Luther King, Jr. National Memorial

Winnaar van de Nobelprijs van de Vrede en één van de leiders als het ging om een einde te maken aan rassenscheiding. Ter ere aan hem is er een 9,1 meter hoog standbeeld gemaakt met als beeltenis van hem. Ook wel de Stone of Hope genoemd. Het is een verbeelding van de man toen hij zijn belangrijkste speech ooit gaf genaamd I have a Dream

Naast de vele memorials zie je ook ongelofelijk veel mensen hier sporten. Door de lange laan is dit een uitermate geschikte plaats hiervoor.

Bezoek de leukste Musea van Washington

Washington staat vol met geweldige musea! Zelfs als jij niet zo van musea houdt is het zeker een aanrader om toch eentje te bezoeken. Vrijwel alle musea zijn mega groot en daardoor ook redelijk dag vullend. Je bent zo een paar uur in een museum en overigens moet je ook niet raar opkijken als er bijvoorbeeld een Mc Donald in gevestigd is. Hieronder lijst met musea welke wij zeker aanraden

Smithsonian National Museum of Natural History

Ja deze ken je waarschijnlijk uit de film Night at the Museum! Zodra je binnenstapt zal je het direct herkennen, maar het museum is ook gewoon super leuk! Het natuurhistorisch museum is een van de beste ter wereld waar je de evolutie van de aarde kan bewonderen. Waarschijnlijk is bij binnenkomst de Afrikaanse olifant het meest populair. Maar je vind hier ook prachtige edelstenen, de evolutie van de mens en monsters uit de zee.

National Air and Space Museum

Gek op alles wat met de ruimte te maken heeft? Dan zit je goed bij het Air & Space Museum! Dit is volgens vele het meest populaire museum aan The Mall en dat komt vooral de grote verzameling aan vliegtuigen en ruimteschepen. Je gaat hier 22 verschillende ruimtes door waar je de totale evolutie van ruimte- en vlieg toestellen doormaakt. Zo kan je onder andere de volledige Apollo to the moon beleven wat de eerste landing op de maan is.

National Museum of American History

Een museum waar je een bezoek brengt aan onder meer de bokshandschoenen van Mohammed Ali of de slippers van Judy Garland van de Wizard of Oz. Het museum verteld de geschiedenis van de Verenigde Staten met prachtige tentoonstellingen. Zo zie je onder meer presidenten van Amerika, de tv en film industrie en de ontwikkeling van het land. Absoluut het topstuk van het museum is de vlag die tijdens de oorlog van 1812 boven Fort MacHenry wapperde. Hier is onder meer het oorspronkelijk volkslied op geïnspireerd.

National Museum of African American History and Culture

Dit museum mag zeker niet ontbreken als je alles wilt weten over de geschiedenis van de Afro-Amerikaan. In dit museum kom je alles te weten over de gemeenschap, religie, burgerrechten en lange geschiedenis van de slavernij. Het museum richt zich niet alleen om de slavernij, maar wilt ook laten zien wat de Afro-Amerikaan heeft bijgedragen aan de geschiedenis van het land. Zo vind je onder meer successen welke er zijn behaald. Het museum beschikt over 37.000 stukken waarvan onder meer de jurk van Rosa Parks welke in 1955 werd gearresteerd nadat ze weigerde te staan in de bus voor een blank vrouw. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat donkere mensen gewoon mochten zitten waar zij wouden zitten in de bus. Tot die tijd moest zij achterin zitten en opstaan wanneer er te weinig plek was.

Als je het mij vraagt een indrukwekkend museum en zeker een aanrader!

National Archives

Geintresseerd in de Amerikaanse geschiedenis? Dan is National Archives een echte aanrader. Het belangrijkste stuk welke hier te bewonderen is de onafhankelijkheidsverklaring met daarbij de Grondwet en de Bill of Rights. Allemaal te bezichtigen in de hoofdkamer van de National Archives. Het andere deel van de archief is ingericht als museum

Bezoek het Chinatown van Washington

New York staat bekend om Chinatown, maar Washington een stuk minder. Toch is deze week erg leuk om eens te bezoeken. Als je blijft overnachten in Washington is het een echte aanrader om hier een hapje te eten. Chinatown zit namelijk vol met leuke restaurants en winkeltjes. Je komt de wijk binnen door de Chinese Poort welke in 1986 is geschonken door de overheid. In totaal kosten deze poort één miljoen dollar.

Reacties zijn gesloten.