14x de mooiste plekken in Amerika om eens te bezoeken

14x de mooiste plekken in Amerika om eens te bezoeken
Arno@2 Bucketlist 16 december 2019 Gewijzigd op:

Amerika is een geliefde vakantiebestemming en een droom voor vele reizigers. Je hebt er zoveel mooie plekken en hoogtepunten die je echt wilt zien. Amerika bestaat veel uit natuur met prachtige Nationale Parken. Daarnaast zijn er natuurlijk steden zoals New York en San Francisco die dag en nacht bruisen van het leven. Kortom is Amerika een veelzijdig land en wij lichten graag de 14 mooiste plekken uit die je echt moet bezoeken!

Yellowstone National Park

Één van de uniekste parken in Amerika is Yellowstone. Yellowstone National Park bestaat al sinds 1872 en is daarmee het oudste national park van de wereld. Het park bestaat uit geisers, alpenweiden, grote bossen, watervallen, meren en heetwaterbronnen. Daarnaast leven er vele dieren waaronder bizons, beren en elanden. Met een dagtour onder begeleiding kan je het hele park ontdekken, maar met eigen vervoer kan je er ook prima doorheen.

San Francisco

Iedereen kent San Francisco van zijn Golden Gate bridge. Het is een erg fotogenieke stad en wordt gezien als de meest liberale stad van Amerika. Ook zorgt de uitstraling ervoor dat San Francisco vergeleken wordt met Amsterdam. Je zal het niet denken maar in deze stad is het beste rustig en erg relaxed. Perfect om even bij te komen na alle drukke steden. Je vindt er mooie architectuur en laat de cultuur op je af komen.

Sequoia National Park

De Sequoia’s zijn de grootste bomen ter wereld, ze kunnen maar liefst 100 meter hoog worden. In dit park vindt je alleen maar Sequoia bomen waaronder de grootste boom. Hij is 84 meter hoog en heeft een breedte van 7,7 meter!. 5 van de 10 grootste bomen ter wereld staan in dit park in het deel Giant Forest. Als je er naast staat lijk je zelf wel een kleine kabouter. Omdat het een zeer groot park is, hebt je ook de mogelijkheid om er te overnachten. Een unieke ervaring zo tussen de hoge bomen.

Mount Rushmore

Een mooie verschijning zijn de uitgehakte hoofden van de presidenten: Abraham Lincoln, George Washington, Theodore Roosevelt en Thomas Jefferson. Ze staan in de rotsen van Black Hills en het is een monument geworden in graniet. De hoofden zijn 18 meter hoog en worden jaarlijks onderhouden. Het is een druk bezochte plek omdat het zo indrukwekkend en wereldberoemd is. Als je in de buurt bent kan je het haast niet overslaan.

New Orleans

In deze stad bruist het van de jazzmuziek, diverse culturen en livemuziek in elke straat van de stad. Het is de geboortestad van de Jazz muziek en dat is nog steeds erg aanwezig hier. Het draait hier allemaal om de muziek en dat wordt wekelijks gevierd. Elke week is hier wel een festival of parade, waaronder wereldberoemde jazzfestivals. Jaarlijks kan je hier mee feesten met het Mardi Grad carnavalsfeest die uitbundig wordt gevierd.

New York

Een absolute hoogtepunt in Amerika is de city that never sleeps, New York. Met zijn Times Square, Central Park en Broadway is dit een stad die niet mag ontbreken tijdens je bezoek. Voor New York moet je een paar dagen uittrekken om alles te kunnen zien. Bezoek het vrijheidsbeeld op het eiland Liberty Island en geniet van een prachtig uitzicht vanuit het Empire State Building. Als je alle drukte even wilt vermijden kan je naar de naast gelegen wijken Brooklun, Soho of Chinatown.

Monument Valley

In dit indrukwekkende natuurpark kan je volop genieten van de mooiste woestijn landschappen, rotsformaties en rode zandsteenpilaren. Het park grenst op de staten van Arizona, Utah, New Mexico en Colorado. Ontdek het park ter voet, met een jeep of te paard. Een gids kan je de mooiste plekken in het park laten zien en vertelt je er alles over. Wil je het park zelf ontdekken? Dan is het aan te raden om een 4 wiel aangedreven auto te hebben. De wegen zijn nogal moeilijk begaanbaar en ruig.

Route 66

De Route 66 is zeer bekend geworden door de liedjes van Chuck Berry en The Rolling stones. Het is een historische autoroute die in Chicago begint en na 4000 kilometer eindigt in Los Angeles. Je rijdt door 8 verschillende staten en ervaart een onvergetelijke roadtrip. Onderweg kom je kleine dorpjes tegen, cowboy stadjes, de Grand Canyon en druipsteengrotten. De Route 66 is eigenlijk opgeheven maar je kan hem nog steeds rijden en het is een stuk rustiger dan voorheen.

White Mountain National Forest

Elke jaargetijde verandert het landschap in dit park. In de zomer krijgt de lichtgekleurde graniet in de bergen een witte glans en in de winter veranderden de toppen in winterse kleuren. In de herfst krijg je de prachtige herfstkleuren te zien die in de lente op zijn mooist zijn. Je kan er perfect wandelen of met de auto doorheen rijden. Neem ook zeker een bezoek aan de historische spoorweg Conway Scenic Railroad.

Grand Canyon

Het bekendste nationale park in Amerika is de Grand Canyon. Miljoenen jaren geleden is de aardkorst hier omhoog gedrukt waardoor het een prachtige plek is geworden. Er zijn indrukwekkende kloven ontstaan met ravijnenwanden die wel 16 kilometer van elkaar zijn verwijderd. Je hebt prachtige uitzichten over de Grand Canyon, maar om het nog mooier te maken kan je ook een helikopter vlucht maken. Verzorgde tours zijn beschikbaar waarmee je alle mooie plekken ontdekt met een gids.

Yosemite National Park

Door een gletsjer gevormde vallei is Yosemite gevormd. Met zijn prachtige watervallen, beren, weiden en adem benemende uitzichten is het een ware hoogtepunt in Amerika. Een bekende waterval is de Upper Yosemite Falls, hij bestaat uit drie verschillende watervallen die samen 740 meter hoog zijn. Je kan er mooie wandelingen maken en kamperen in een tent. Ook zijn er diverse hotels en campings waar je kan overnachten.

Pacific Coast Highway

In Californië ligt de kustweg Highway 1 die ruim 1000 kilometer lang is en langs de Grote Oceaan loopt. Rijdt langs de kliffen en prachtige bruggen of stop onderweg bij de adem benemende stranden. De meeste toeristen rijden het stuk tussen San Francisco en Los Angeles omdat je hier de meeste hoogtepunten vindt.

De route is echt prachtig op Pacific Coast Highway

Death Valley

Amerika heeft vele nationale parken, maar Death Valley is weer heel anders. Het is een groot dal met rotsformaties en bergen erom heen. Het is er erg droog en heet, vandaar de naam Death Valley. Ondanks dat vindt je er wel vele flora en fauna die erg uniek zijn. Het lijkt wel alsof je op de maan staat als je hier bent. Veel mensen willen hier niet naartoe vanwege de hitte, maar het is echt de moeite waard. Neem veel drinken mee en ga ‘s-ochtends vroeg naar Death Valley. 

Joshua Tree

In het zuiden van Californië ligt het nationaal park Joshua Tree. Het is er erg veelzijdig met een deel woestijn en een deel oases. Het park is ontstaan om de Joshua tree te beschermen en in stand te houden. Het is een belangrijke plant voor het ecosysteem en zorgt voor onderdak van de dieren die er leven. Er is weinig water waardoor lange wandeltochten moeilijk worden. Kleine wandelingen of fietsen is hier wel populair.

Tags:

Reacties zijn gesloten.