Reizen op Bali: Dit moet je vooraf allemaal weten

Reizen op Bali: Dit moet je vooraf allemaal weten
Arno@2 Algemeen 12 juli 2019 Gewijzigd op:

Rondreis Bali maken?

Staat een reis naar Rondreis Indonesië op de planning, dan is de kans groot dat je ook Bali gaat bezoeken. Dit eiland is namelijk een bijzonder exemplaartje en mag je eigenlijk niet overslaan. Ieder eiland van Indonesië, en dat zijn er nogal wat (15.000), is namelijk weer anders in cultuur, natuur, taal en vaak ook eten. Op het eiland Bali vind je een flinke dosis cultuur, prachtige natuur, mooie stranden, ruige golven en ongelooflijk lekker eten. Vegetariërs en veganisten hebben hier een grote keuze aan heerlijke gerechten. Het is misschien wel het begin van jouw spirituele reis. Ook voor een yoga retreat buiten Europa.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB vakanties

Piepklein

Veel mensen denken dat Bali en Indonesië hetzelfde zijn. Het eiland is echter piepklein in vergelijking met de rest van Indonesië. Het eiland is namelijk net iets groter dan de provincie Gelderland en past bijna 100x in het eiland Sumatra (niet eens het grootste eiland van Indonesië). Dit maakt Bali zeker niet minder interessant. Doordat het eiland wat kleiner is, zijn de reisafstanden een stuk korter en kun je veel zien in een korte periode.  Een bezoek aan Bali kan natuurlijk een onderdeel zijn van een rondreis Indonesië. Zo een verre en avontuurlijke rondreis kan je bijvoorbeeld bij Djoser of Sawadee boeken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

Verblijf in Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €734.00
1.png
Bekijken

Boeddhistisch

De islam is dé belangrijkste godsdienst van Indonesië. Iets meer dan 245 miljoen (90%) van de Indonesiërs hangt dit geloof aan. Toch is meer dan 80% van de mensen op Bali  aanhanger van het Balinees Hindoeïsme. Hierdoor is de cultuur op het eiland ook heel anders dan op andere eilanden. Zo vind je overal offertjes en prachtige tempels. Ook de kleding en huizen zijn anders dan in andere delen van het land. 

prachtige Bali

Hipperdepip

Als je bij Bali denkt aan back to basic dan heb je het helemaal mis. Natuurlijk heb je nog steeds bepaalde delen op het eiland waar je kunt genieten van de rust en traditionele warungs. Maar over het algemeen is Bali super hip. Zo vind je er een overvloed aan hippe koffietentjes, vegan lunchrooms, prachtige infinity zwembaden, toffe hotels en ga zo maar even door. Aan smoothie bowls en de beste koffietjes kom je hier zeker niet te kort. 

Ubud ontdekken - Bali

Bali is een prachtig stukje Indonesië. Het is dan ook super populair. In het hoogseizoen kan het hier dan ook enorm druk zijn. Hoewel het eiland super klein is, kun je soms erg lang onderweg zijn. Vooral rondom het vliegveld, Kuta en Denpasar sta je regelmatig uren vast. Probeer dan ook niet van te voren al een hele route te plannen, want het kan zomaar zijn dat je er een paar uur langer over doet. Tip! Zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt om je vliegtuig te halen. 

Wil je de drukte ontwijken, dan kun je het beste naar het noorden van Bali reizen. Hier vind je een prachtig stukje van het eiland wat nog redelijk onontdekt is. Bezoek de rijstvelden in Munduk of ga duiken in Amed. 

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

Yoga & surfen

Bali is een geweldig eiland om helemaal zen te worden bij een yoga retreat of je surf skills  bij te schaven bij een surfschool. Op meerdere plekken op Bali kan je een yoga retreat boeken.

Leren Surfen

Overal op Bali vind je namelijk plekken waar je kunt leren surfen. Niet zo gek, want op veel delen zijn de golven op Bali geschikt voor iedereen. De perfecte plek om te leren surfen dus. Ook super leuk is om te surfen bij zonsondergang!

Indonesië - Bali

Wil je het liever iets rustiger aan doen, dan is een yoga retreat misschien iets voor jou. Deze retreats vind je vaak midden in de rijstvelden in een schitterende omgeving. Je dagen bestaan uit rustgevende yoga-sessies, massages en healthy food. Is dit een beetje to much? Dan kun je ook altijd eenmalig een yogasessie op het strand meepikken. 

Yoga spots in Ibiza

FOODMOOD

We hebben het al een paar keer laten vallen, maar het eten op Bali is echt goddelijk. Van traditionele gerechten zoals nasi goreng, tempeh, maiskoekjes en bakso tot hippe gerechten zoals poké bowls, dikke burgers, vegan hotdogs en ga zo nog maar even door. Het eten op Bali is echt geweldig. 

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

Offertjes & tempels

Overal op Bali vind je kleine offertjes. Maar dan ook echt overal! De kleurrijke offertjes worden vaak voor een gebouw geplaatst of bij tempels, maar ook midden op strand of bij een druk kruispunt. Het is even wennen, want je gaat hoe dan ook een paar keer over een offer struikelen. Let dus goed op waar je loopt, maar voel je zeker niet schuldig als je er per ongeluk een keer op gaat staan. Het overkomt ons allemaal.

Naast de vele offers vind je op Bali ook enorm veel tempels. Veel van de tempels kun je vrij bezoeken. Draag wel gepast kleding. Ook al lijkt er soms op Bali geen kledingnorm meer aanwezig te zijn, is het zeker niet gepast om met een korte broek of jurkje een tempel te bezoeken. Dit geldt overigens niet alleen voor vrouwen. 

Reizen op Bali - Dit moet je vooraf allemaal weten

Vervoer op Bali

Op Bali gebruiken de mensen de scooter, zoals wij hier de fiets gebruiken. Waar je ook bent op Bali, overal zie je scooters voorbij scheuren. Door de vele files in het zuiden, is dit ook de beste manier om je van A naar B te komen. Durf je zelf geen scooter te rijden, dan kun je ook altijd achterop springen. Je kan namelijk ook een grab (soort van uber) boeken waarbij iemand je met een scooter komt ophalen. 

Hoewel Uber wel bestaat op Bali, is dit vaak lastig te regelen. De lokale taxichauffeurs zijn namelijk enorm tegen Uber drivers. Op vele plekken is Uber dan ook niet toegestaan. Wel kun je overal een lokale taxi boeken. Je bent dan wel iets meer kwijt dan normaal, maar dit nog steeds niet vergelijkbaar met Nederlandse prijzen. 

Brutale apen

Vooral bij de tempels en op sommige stranden kom je veel apen tegen op Bali. Onderschat deze brutale apen niet. Ze zijn namelijk super slim en weten precies hoe ze aan het eten of spullen moeten komen. 

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

Honden

Ook honden kom je overal op Bali tegen. Deze honden lopen vaak gezellig rond op het strand of door dorpjes. Sommige honden hebben een eigenaar en andere leven op straat. Het is moeilijk om ze van elkaar te onderscheiden, want het is op Bali niet normaal om je hond bijv. op eigen terrein te houden of netjes aan de riem uit te laten. Schrik dus niet als er een hond naar je toe komt. Ze doen vaak helemaal niks. Vooral rustig blijven en negeren. 

Kun je de schattige viervoeter niet weerstaan, dan kan even knuffelen natuurlijk ook. Veel honden vinden dit alleen maar fijn. Maar let er wel even op dat honden op Bali rabiës kunnen hebben, dus bij een krab of een bijt zal je direct naar een ziekenhuis moeten. 

Zelf regelen of een georganiseerde reis?

Bali is een geweldig eiland om lekker op eigen houtje te ontdekken. Wil je tijdens je vakantie liever nergens aan denken, dan kun je uiteraard ook een georganiseerde rondreis Bali boeken. Dit is helemaal afhankelijk van wat je zelf het prettigste vind. De opties zijn eindeloos. 

Belangrijk om van te voren te regelen:

  • Visum: als Nederland hoef je van te voren geen visum te regelen. Je krijgt namelijk gratis een visum on arrival waarmee je 30 dagen in het land mag verblijven. Je paspoort moet dan wel nog 7 maanden geldig zijn. 
  • Inentingen: voor Bali worden  de vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Maar ook een noodpakket Malariapillen en eventueel een vaccinaties tegen rabies is toch wel prettig om van te voren te regelen.
  • Money: hoewel je op de meeste plekken makkelijk kunt pinnen, is het wel handig om ook een creditcard bij je te hebben. Ook is het verstandig om elke keer een groot bedrag te pinnen. Vaak is de max. 2 miljoen rupiah wat ongeveer 150 euro is. 

De beste maanden om naar Bali te reizen

De beste reistijd om naar Bali te reizen is van mei t/m september. Hier heb je de minste kans op regen en de meeste kans op zon. Vooral de maanden juli en augustus zijn erg populair om het eiland te bezoeken. Dan kan het behoorlijk druk zijn. In September en oktober is het vaak nog steeds lekker weer, maar een stuk rustiger. 

Heb jij ook nog een leuke tip voor Bali? Laat het ons weten in een reactie.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB vakanties

Reacties zijn gesloten.