Hieraan moet je denken voor je eerste keer Amerika

Hieraan moet je denken voor je eerste keer Amerika
Arno@2 Algemeen 5 juli 2019 Gewijzigd op:

Een goede voorbereiding is het halve werk. Reis jij binnenkort naar de USA dan hebben wij wat leuke en handige tips voor je. Want hoewel dit het land is waar alles mogelijk lijkt te zijn, is het ook het land met heel veel regels en maniertjes. Wel zo fijn om je hier op van te voren op voor te bereiden. Wat zijn de regels met betrekking tot bagage? Hoeveel fooi is normaal? Hoe is het openbaar vervoer geregeld? En nog veel meer handige tips. 

Visum aanvragen 

Dit gaat eigenlijk vrij eenvoudig. Online kun je eenvoudig een ESTA formulier invullen. Na een paar vragen krijg je binnen 3 dagen antwoord of je wordt toegelaten. Meestal hoef je je geen zorgen te maken, maar heb je bijvoorbeeld een crimineel verleden dat kan het land je weigeren. Je ESTA is na je aanvraag 3 maanden geldig. Wil je langer blijven dan heb je een visum van het consulaat nodig.

Handig om te weten

 • Minimaal 72 uur van te voren aanvragen (Hoe eerder, hoe beter!)
 • Je dient over een paspoort te beschikken
 • Creditcard handig bij het aanvragen van ESTA (tegenwoordig ook mogelijk met iDeal)
 • Voor de aanvraag van ESTA moet je al een overnachting gepland hebben staan. Dit is namelijk één van de vragen. 

Bagage meenemen naar de VS

Iedere vluchtmaatschappij heeft zijn regels met betrekking tot bagage. Lees je daarom vooral goed in. Het compleet insealen van je koffer heeft naar de VS weinig zin. Er wordt namelijk flink gecontroleerd en je mag je bagage dus niet op slot doen. Kies daarom altijd voor een TSA slot. Met dit slot kunnen agenten de koffer gewoon openen met een speciale loper. Zo kun je je koffer toch op slot doen zonder dat de kans bestaat dat je je koffer kapot terug krijgt.

Betalen in de VS

Bye Bye euro, en hello dollars. In de VS betaal je natuurlijk met dollars. Naast briefgeld heb je ook muntgeld. Het muntgeld is wat lastiger uit elkaar te halen. Het is van te voren wel handig om alvast wat dollars op zak te hebben. Ook kun je bijna overal met creditcard betalen. Daar zijn ze namelijk dol op in Amerika. Debetkaarten werken helaas bijna nergens. 

(Gierige) Hollanders opgelet

Wij Nederlanders staan er nogal bekend om het gierig zijn. Het is bij ons dan ook vrij normaal dat je niet persé fooi geeft bij ieder bakkie koffie wat je ergens doet.  In Amerika is dit not done! De bediening verwacht zeker een fooi van minimaal 10%. Maar dat is eigenlijk al best gierig. Naast de belasting die vaak pas achteraf wordt berekend moet je dus ook rekening houden met wat fooi. 

Bestellen voor één, eten voor twee

In Amerika geld 1 regel: the bigger, the better. Dit ga je erg snel ervaren wanneer je ergens gaat eten. De porties zijn namelijk bizar groot. Ben je niet zo’n grote eter, dan kun je ook samen een bord delen of je neemt de leftovers gewoon mee voor later. Lunch en diner in één. 

Ook staat Amerika niet echt bekend om het gezondste land ter wereld. Frituren en zoetigheid vliegen hier over de toonbank en aan bijna alles wordt suiker toegevoegd. In sommige delen van het land kan het daarom wat lastig zijn om aan gezonde maaltijden te komen. Heb je verse groenten of fruit gevonden, dan zul je snel merken dat dit gelijk een stuk duurder is.

Onder de 21 jaar geen alcohol

In Amerika is het niet toegestaan om onder de 21 te drinken. Nee… niet eens een biertje. Ben je wel 21 jaar, vergeet dan zeker niet je ID mee te nemen. Bij het kopen of bestellen van alcohol is het vrij normaal om hier na te vragen. Daarnaast is het sowieso verplicht om je ID bij te hebben, dus eigenlijk standaard in je tas gooien.

Je telefoon opladen?

Of een ander apparaat wat je hebt meegenomen. Hiervoor heb je in Amerika toch echt een wereldstekker nodig. 

Sluit een goede reisverzekering af

De zorgkosten in Amerika zijn een stuk hoger dan hier in Nederland. Onze vertrouwde zorgverzekeraars vergoeden vaak alleen de Nederlandse norm. Hoewel we er natuurlijk niet van uitgaan, kan het zijn dat je toch naar het ziekenhuis moet of een dokter moet raadplegen. Een goede reisverzekering verzekert dan vaak het volledige bedrag als nog. Het kost je vaak een paar tientjes per jaar, maar kan veel ellende besparen. 

De beste periode om naar Amerika te reizen

De meeste mensen bezoeken de Westkust van de Verenigde Staten. Niet zo gek, want naast bruisende steden vind je hier ook talloze natuurparken. Hoewel de beste reisperiode van april tot november loopt, kun je de maanden juli en augustus beter vermijden. De temperaturen kun namelijk flink oplopen en het is er dan behoorlijk druk. 

Uit de kraan drinken

Hoewel het water wat anders smaakt dan dat we gewend zijn, kun je kraanwater in de VS gewoon drinken. Twijfel je een beetje over de kwaliteit dan kun je ook een zuiveringstablet gebruiken of het water kort koken. 

Een auto huren in Amerika

De beste manier om Amerika te ontdekken is door een auto te huren en een mooie roadtrip te maken. Hoewel een Nederlands rijbewijs gewoon geldig is, kunnen Amerikanen toch vragen om een internationaal rijbewijs. Het is maar een kleine moeite om deze vooraf even aan te vragen. Wel zo handig als je van plan bent om een auto te huren. 

Handige reisapps om te downloaden voor je reis naar Amerika

 • Douane OK app > Zodat je precies weet wat je mee mag nemen
 • SOS op reis app > Handige app bij hulp
 • GGD Op Reis app > Mocht er onderweg iets gebeuren m.b.t. je gezondheid dan kun je eenvoudig informatie opzoeken of in contact komen met de GGD
 • Tripadvisor > Vind eenvoudig de leukste bezienswaardigheden, hotels en restaurants
 • Booking: voor het boeken van accommodaties
 • Currency app > Voor als je even snel moet omreken hoeveel het precies in euro’s kost
 • Polarsteps > Laat iedereen meegenieten van je reis
 • TripIt > Handige app voor het verzamelen van reserveringen etc.
 • Uber > Maakt reizen nog makkelijker

Heb jij ook nog een leuke of handige tip voor ons? Laat het ons weten in een reactie.

Tags:

Reacties zijn gesloten.