Genieten aan de Spaanse stranden? Dit zijn alle regels!

Genieten aan de Spaanse stranden? Dit zijn alle regels!
Arno@2 Algemeen 6 augustus 2019 Gewijzigd op:

Dit zijn de regels voor de Spaanse stranden.

Voor als je een strandvakantie Spanje hebt geboekt. Of je nu een last minute strandvakantie Tenerife, Benidorm, Malaga, Valencia of Torremolinos hebt geboekt of een villa met privé zwembad Costa Brava, in Spanje moet je je echt aan de regels houden. 

Geloof het of niet, niet overal mag je voetballen, naakt lopen, harde muziek draaien of vroeg een plaatsje op het strand of aan de boulevard reserveren.  Voor je het weet heb je een fikse boete te pakken. Voorkomen, is ook hier ook 

Boetes voor overtredingen tot 3.000 euro

Er gaat niets boven bijkomen aan de Spaanse stranden, maar het zal je verbazen wat eigenlijk allemaal niet mag! Wist je dat een boete zelfs kan oplopen tot €3000! Wij hebben in ieder geval alle regels voor de Spaanse stranden voor je opgezocht. En we liegen niet als er een paar zeer merkwaardige regels zijn… Met een beetje pech wordt zo je goedkope, last minute strandvakantie Spanje een hele dure ervaring. Houd je dus vooral aan de regels als je een last minute strandvakantie Spanje hebt geboekt.

Rode vlag! Stop met zwemmen

We weten allemaal dat een rode vlag inhoud dat je niet meer mag zwemmen. In Nederland is hier ook een goed beleid voor, maar in Spanje pakken ze dit iets harder aan! Is de rode vlag uit dan kan je beter even wachten met zwemmen, want de boete kan oplopen tot €3000!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij de VakantieDiscounter

Verblijf in 3* Aparthotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €157.00
1.png
Bekijken

Zandkastelen bouwen op Tenerife

Last minute strandvakantie, Spanje, Tenerife geboekt? Ga je naar Tenerife dan moet je even opletten. In de gemeenten Villa de Arisco en Arona is het namelijk niet toegestaan om zandkastelen te bouwen. Ja stel je voor! In ieder geval loopt de boete van 600 tot 1500 euro.

Playa de Las Teresitas - Tenerife

Balspelen gevaar voor andere

Tenminste dat is wat we moeten geloven volgens de plaatsen Cádiz, Benidorm, Chipiona, Málaga en San Pedro del Pinatar. Volgens de gemeentes een ongelofelijk gevaarlijke bezigheid dat beachvolleybal, strandtennis en beachvoetbal.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij Sunweb

Shampoo & zeep

Ga je naar het strand laat de shampoo & zeep dan maar thuis! Vrijwel op alle stranden in Spanje is het niet toegestaan om je te wassen met één van twee in de zee of stranddouches.

strand van Santa Susanna

Plekje reserveren

Eigenlijk zijn wij hier groot voorstander van! Hoe vervelend zijn de mensen die heel vroeg naar het strand of zwembad gaan om het beste plekje te bemachtigen. Vervolgens komen ze om 2 uur s’middags aanzetten om een uurtje ervan te genieten.

In Gandía, Benidorm, San Pedro del Pinatar en Torrox kan je er een boete van €300 voor te krijgen. Ook kan het lastig zijn om je spullen terug te vinden, want deze nemen de schoonmakers van het strand mee.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Verroeste parasols?

Je zal het niet geloven, maar echt waar! In Valencia is het niet toegestaan om gebruik te maken van verroeste parasols. Deze worden per direct ingenomen, omdat ze gevaarlijk kunnen zijn wanneer iemand zich eraan verwond. Ook zou het milieu een belangrijke rol zijn?

surfplanken op het strand

Naakt zonnen?

Naakt zonnen is in Spanje alleen toegestaan als dit expliciet vermeld staat. Staat er dus niet vermeld dat je mag naakt recreëren dan raden wij aan om dit niet te doen. Gelukkig zijn er voldoende stranden waar dit wel gewoon mag! Overigens valt topless zonnen hier niet onder.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij de VakantieDiscounter

Plassen in de zee

Plassen in de zee zal niet bij onze favorieten activiteiten staan, maar blijkbaar is het in  San Pedro del Pinatar  een groot probleem. De boete is namelijk €3000!

vakantie met baby op het strand

BBQ en open vuur

Heerlijk even bbq of romantisch aan het vuur na zonsondergang. Je kan het beter laten, want de boete kan oplopen tot €1500! Eigenlijk ergens wel logisch met al die droogte om je heen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij de VakantieDiscounter

Wanna have sex on the beach

Terwijl de zon langzaam wegzakt in de zee, denken jullie nog maar aan één ding. Hoe romantisch en spannen het ook kan zijn, wij raden je aan om niet betrapt te worden! In de meeste gemeente zal je gewoon weggestuurd worden, maar in sommige kan de boete €1500 zijn! Gelukkig niet per persoon, maar per stel. Maar toch!

Wij hebben ons best gedaan om alle regels voor je op te sommen, maar wij kunnen ons verstellen dat er meerdere te vinden zijn. Graag horen wij welke jij nog weet!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminutes bij Sunweb

Reacties zijn gesloten.