Zarautz het surfmekka van Europa!

Zarautz het surfmekka van Europa!
Arno@2 Actieve vakantie 24 mei 2019 Gewijzigd op:

Zarautz heeft alles wat je van een badplaats mag verwachten en nog wat extras! Het is namelijk een echt surfparadijs en wordt ook wel de parel van de Baskenland genoemd. Hier komen gevorderde en beginnende surfers bij elkaar voor de echte surf leefstijl.

Zarautz ligt in het Noorden van Spanje en is een klein stadje dat aan de golf van Biskaje ligt. Het centrum van Zarautz is gelegen tussen de bergen omringd door een groene omgeving. Dit heeft vooral te maken met de afwisseling tussen zonnige dagen en regenbuien. De boulevard ligt direct aan de twee kilometer lange boulevard van de stad. Hier kan je dan ook heerlijk vertoeven bij één van de heerlijke tappas restaurants met een glaasje sangria

Zarautz Surf Village

Zarautz Surf Village behoort tot BOARDX Ltd wat actieve vakanties met nadruk op boardsport aanbiedt. De organisatie is opgericht in 2001 door een groep fanatieke surfers en snowboarders. Uiteindelijk is in 2002 het surfkamp op Gran Camping Zarautz opgericht wat inmiddels ook bekend staat als “Zarautz Surf Village”. Met het uiteindelijke doel om mensen samen te brengen met dezelfde passie namelijk het surfen.

Het resort beschikt naast surf activiteiten ook over een ontspanningszone waar hangmatten en een aparte yogaruimte te vinden zijn. Natuurlijk zijn de verblijfplaatsen geheel in stijl:

  • Drive-inn: Kom je met je eigen tent, camper of surfbus? Neem dan gerust plaatst op één van de open plekken.
  • Camp-inn: Ruime en solide tweepersoonstent met slaapgedeelte en voldoende plaats voor je bagage.
  • Tipi-Dorm: Een iets luxer verblijf in een tipi van ongeveer 6 meter breed en biedt plaats voor ongeveer 4 personen. De tipi is uitgerust met vier éénpersoonsbedden en de nodige ruimte om je bagage op te bergen
  • Tipi-Deluxe: Camperen in de meest luxe stijl! Deze tipi is voorzien van een super deluxe interieur met echt tweepersoonsbed! Ideaal voor koppels welke van een beetje luxe houden.

Als je verblijft op de camping dan zijn alle verblijf types voorzien van ontbijtbuffet, surf uitrusting, yogalessen, gratis toegang tot de feesten en krijg je nog wat Zarautz Surf Village gadgets.

Zarautz Surf Village: Voor gevorderde als beginnende surfers

Zarautz Surf Village is er voor iedereen die een graag een surfvakantie beleefd. Iedereen krijgt de beschikking over de beste apparatuur en uitrusting. Zo zijn de wetsuits en lycras  bijvoorbeeld geleverd door O’Neil. Alle boards en uitrustingen zijn elke dag vanaf 10:00 gratis te verkrijgen (ook als je geen surflessen afneemt!).

Voor beginnende surfers is het wel aan te raden om surflessen af te nemen. Zo zijn er sowieso de nodige theoretische dingen welke handig zijn om te weten, maar zal het surfen ook een stuk gemakkelijk gaan met wat praktische hulp. Voor €99 krijg je bijvoorbeeld drie lessen en 1 uur theorieles.

Zarautz Surf Village: Unieke plaats voor nieuwe (surf)vrienden

Als je op de camping verblijft dan kan het niet anders dan dat je met andere in contact komt te staan. Op de eerste avond is er zelfs een speeddate waardoor je gemakkelijk met alle mensen op de camping in gesprek komt. Voor de rest zie je veel mensen terug bij het ontbijt en de activiteiten overdag zoals yoga en natuurlijk surfen. De dag wordt vaak afgesloten met een gezellig drankje en is het mogelijk om aan te schuiven bij het eten. Alles is natuurlijk optioneel, maar als je hierheen gaat dan kan het niet anders dan dat je (surf)vrienden maakt voor het leven!

Bezoek San Sebasián

Met de trein is het erg gemakkelijk om één van de mooiste badplaatsen van Spanje te bezoeken, San Sebasián. Om te beginnen is de stad erg populair vanwege haar uitstekende eetgelegenheden. Er is namelijk geen stad ter wereld waar zoveel Michelinsterren zijn als deze stad. Maar wat je echt niet mag overslaan zijn de pinxtos. Deze Baskische hapjes zijn verschillende lekkernijen met een stokje er doorheen. Neem plaats op één van de gezellig terrasjes en bestel verschillende pintxos met natuurlijk een heerlijk koude cider erbij.

San Sebasián is daarnaast uitermate geschikt om heerlijk te shoppen. De stad heeft een oud centrum waar vooral gezellig boetiekjes  te vinden zijn. In het nieuwere deel van de stad zijn alle grote merken te vinden. Daarnaast beschikt de stad over verschillende mooi stranden, maar wij gaan er vanuit dat je hier naartoe gaat om de golven even te ontlopen 😉

Reacties zijn gesloten.