De 8 mooiste bergen om te beklimmen

De 8 mooiste bergen om te beklimmen
Arno@2 Actieve vakantie 27 november 2019 Gewijzigd op:

File op de Mount Everest om de top te bereiken! Wie had dat ooit gedacht? Natuurlijk is dit uitzonderlijk, maar het geeft wel aan dat er steeds meer mensen de wandelschoenen onderbinden om de meest prachtige bergen te beklimmen. Omgeven worden door de natuur en de uitdagingen onderweg maken de tochten op de berg zo bijzonder. Daarom hebben wij de 8 mooiste bergen om te beklimmen voor je verzameld.

 Kilimanjaro beklimmen in Tanzania

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en dat is al reden genoeg waarom deze op je bucketlist moet staan. De berg is 5.595 meter hoog en ondanks dat is de top goed te bereiken. Duizenden bergbeklimmers behalen jaarlijks de top waarbij we wel moeten aangeven dat dit gevorderde zijn en voorzien zijn van gids. Je maakt de reis dan ook altijd in een groep waarbij iedereen is aangewezen op elkaar. De toch kan varieren van 5 tot 9 dagen en is afhankelijk van de route welk je kiest. De meeste genomen route is de Macham route, omdat hier de kans op ziekte inverband de hoogte het kleins is. Dit heeft te maken dat je bij deze route meerdere keren stijgt en weer daalt. Hierdoor heeft je lichaam de tijd om te wennen en is de kans om ziek te worden het kleinst. Let op dat je ook op deze route je eigen spullen mee moet nemen en je overnacht in een tent. Daarvoor terug krijg je een onvergetelijk reis met hopelijk het mooiste uitzicht ooit.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €250.00
1.png
Bekijken

Matterhorn beklimmen in Zwitserland

Een stuk dichterbij huis en ondanks dat een onvergetelijke wandeling. De Matterhorn is de mooiste berg van Zwitserland en is 4780 meter hoog. De berg lijkt door zijn piramide achtig vorm bijna perfect, maar vergis je niet in de moeilijkheid van de klim. Volgens vele zelfs één van de moeilijkste bergen om te beklimmen van zijn categorie. De tocht duurt ongeveer 5 dagen waarbij je samen met een gids naar de top gaat. Hier mag slechts 1 persoon aan een gids vast zitten inverband een dodelijk ongeluk in het verleden waarbij 4 van de 6 klimmers om het leven kwamen. Sindsdien is het een gouden regel dat 1 klimmer aan 1 gids gezekerd mag zitten. Een tocht voor gevorderde, maar onvergetelijk!

Tafelberg beklimmen in Kaapstad, Zuid-afrika

Een aantal jaar geleden nog verkozen tot één van de wonderen van de natuur. De tafelberg mag dus absoluut niet ontbreken op deze lijst. De berg is 1.085 meter hoog en ondanks dat er een lift naar boven is, blijft het beklimmen van de berg onvergetelijk. De berg biedt meer routes om de top te halen. Zo is de highway to the top route de gemakkelijkste route en ben je ongeveer 2 uur bezig om de top te halen. De 3km lange route is redelijk stijl maar goed te doen. Een zwaardere route is de The Smuts Track. Deze route loop je door het bos, langs een beek om vervolgens dwars door een waterval te lopen. Aan het einde van de tocht kom je uit de begroeiing en heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad.

Snowdon beklimmen in Wales

De bergketen Snowdon ligt in het Snowdonia National Park in Wales. Hier liggen verschillende bergen, maar de Snowdon is het hoogste punt van het park. De berg is 1.085 meter hoog beschikt over meerder wandelpaden naar boven waarvan de Llanberis Path route de populairste is. Deze route is ook direct de langste en makkelijkste route om de top te bereiken. Populair bij wandelaars welke van een vrij vlakke wandeling houden. Nadeel van deze route is dat het wel de minst mooie is. Een veel mooiere route en welke ook makkelijker te lopen is, is de Snowdon Ranger route. Over het algemeen doe je 7 uur om de route (heen en terug) af te leggen.

Fuji beklimmen in Japan

Fuji is 3776 meter hoog en sinds 1708 een slapende vulkaan. Door de De berg ligt eigenlijk vrij dicht bij Tokyo waardoor je dit mooi samen kan combineren. Wanneer de sneeuw begint te smelten en de wandelpaden weer tevoorschijn komen, begint het wandelseizoen. Veel Japanners maken wegen rituele reden de wandeling naar boven, maar laten het vaak wel bij deze keer. Volgens een gezegde ben je met de eerste klim een wijs man, maar doe je dit twee keer dan ben je gek. Voor de gehele klim moet je twee dagen uittrekken en is het slim om een berghut te reserveren om te overnachten. De populairste route is de Yoshida trail welke start bij de fifth station. Het makkelijke is dat je gewoon de gele bordjes kan volgen of de voorganger. Het kan namelijk erg druk zijn op deze route.

Mount Everest in Nepal

Mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst! De Mount Everest is absoluut alleen voor gevorderde en kost daarnaast ook een flink pak geld. Volgens RTLZ kost het beklimmen van de berg makkelijk €30.000, maar dan heb je wel een onvergetelijke reis. De berg is 8.848 hoog en wordt door slechts 5.000 mensen per jaar beklommen. Toch komt het op deze berg vaak voor dat er zich een file vormt op de top. Dit heeft te maken met de dagen dat de top behaald kan worden. Dit kan alleen wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Vaak is het zelfs zo dat veel klimmers al genoegen nemen met een deel van de route, omdat het ongelofelijk zwaar is om zulke hoogtes te klimmen.

Triglav in Slovenië

De Triglav is 2.864 meter hoog en de meeste populaire berg van Slovenië. De berg speelt in de leven van de Sloveen een belangrijke rol. Het verhaal gaat namelijk dat iedere ‘echte’ Sloveen minimaal één keer in zijn of haar leven de bergtop moet hebben gehaald. Sommige doen de toch in één dag, maar dat ligt een beetje aan de plek waar je start. Zo is de tocht welke start bij het meer van Bohinj een van de mooiste routes, maar ook de langste. Het brengt je langs de mooiste plekke van de berg, maar dan moet je er ook 38km voor wandelen.

Denali beklimmen in Alaska

Denali is de hoogste berg van Noord-Amerika en volgens vele fanatieke klimmers onvergetelijk. De tocht is ongelofelijk zwaar waar je van kamp naar kamp zal reizen, maar er is geen berg te wereld waar zoveel verschillende uitzichten zijn te bewonderen. De berg is 6194 meter hoog en staat vooral bekend om het hoogteverschil tussen de voet en de berg. De tocht maak je natuurlijk met een gids waarbij je gletsjer trotseert, sneeuwlandschappen en stijle bergwanden moet trotseren. De tocht kan ongeveer 20 dagen duren en is vooral afhankelijk van het weer. Soms kan het voorkomen dat je dagenlang in een kamp vastzit door sneeuwstormen. Overigens kost de tocht je ongeveer €10.000, maar dan heb je wel een onvergetelijk reis.

Reacties zijn gesloten.