Gorges du Verdon, de leukste tips en bezienswaardigheden

Gorges du Verdon, de leukste tips en bezienswaardigheden
Arno@2 Actieve vakantie 23 juli 2019 Gewijzigd op:

Gorges du Verdon, ook wel de Grand Canyon du Verdon genoemd, is met een lengte van 25 km de grootste kloof van Europa gelegen in het Zuiden van Frankrijk. Je kan er geweldig wandelen, zwemmen, kajakken of heerlijk rustig dobberen op het water. De omgeving is sprookjesachtig mooi met water blauwer dan blauw, smalle doorgangen en rotswanden die soms wel 700 meter hoog zijn. Volgens velen is dit één van de mooiste wandelgebieden van Frankrijk. 

Maak een roadtrip langs Les Gorges du Verdon 

Je vindt Les Gorges du Verdon op ongeveer 100 km vanaf de de Côte d’Azur in het regionaal natuurpark Verdon. Er is een route die je kunt volgens die langs de noordzijde van de Verdon gaat. Hier kun je genieten van de mooiste uitzichten. Ten noorden van de rivier is dit de Route des Crêtes. De route start bij Moustiers Ste. Marie en loopt via een klein dorpje La Palud-sur-Verdon tot Castellane. In het zuiden heb je de Corniche Sublime route. Een heel rondje is ongeveer 100 km dus perfect voor een leuke dagtrip.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Gorges du Verdon varen, kayakken, waterfietsen & raften

Wil je de kloof echt ervaren, dan raden we je aan om het water op te gaat. Je kan bij beide kanten van het Lac Sainte Croix bootjes, kajakken etc. huren. Het begin van de kloof kun je prachtige steile rotswanden bewonderen want meteen het meest indrukwekkende stuk van de kloof is.

Op maandag- en donderdagavond gaan de sluizen open en stijg het water iets, hierdoor kan de stroming iets sterker zijn. Het water is dan wel op zijn aller blauwst en prachtig om te zien.

De echte waterratten gaan natuurlijk raften. Je hebt verschillende opties van beginners tot mensen die op zoek naar een leuke uitdaging.  De route van Point Sublime naar Pont de Caletas behoort tot één van de heftigste van de wereld. Maar je hebt ook delen waar het water een stuk rustiger is. 

Wat zijn de kosten?

Voor het huren van een 1-persoons kajak ben je ongeveer 8 euro kwijt. Voor een 2-3 persoons betaal je 14 euro per uur. Een waterfiets kost 14 tot 16 euro. Voor de kids zijn er zwemvesten aanwezig die je voor een klein prijsje kunt huren. 

Klimmen

In het gebied van Gorges du Verdon vind je talloze routes voor klimmers. Er zijn ook opties voor beginners. Wil je eerst nog even oefenen, dan kun je in het La Palud-sur-Verdon nog een klim les volgen. 

Bungeejumpen of hang gliders 

Op de brug Pont de’l Artuby kunnen de echte daredevils letterlijk een sprong in het diepe wagen. Met een hoogte van 182 meter is er in ieder geval voldoende ruimte om te vallen. Wil je de sprong wagen dan kan dit al vanaf €60 en dan zal je een sprong van 60 meter maken.

Is dit nog niet hoog genoeg voor je, dan kun je het gebied ook verkennen met een hang glider. 

Wandeling maken naar de Cadières de Brandis

De puntige dolomiet rotsen zijn van ver al duidelijk zichtbaar. Door erosie is er een prachtig landschap ontstaan. Het lijkt bijna wel een verlaten stad. Je kan dit gebied op verschillende manieren bereiken. Vanaf de Col de Lèques die je er ongeveer 3 uur over.

Couloir Samson

Couloir Samson is een nauwe doorgang aan het begin van Gorges du Verdon. Je hebt er veel parkeergelegenheid en kan onderaan al heel fijn genieten van een geweldige omgeving. Ook is de uitvalsbasis van vele klimmers. 

Pont de Carajuan

Wil je het wat rustigere aan doen, dan kun je heerlijk ontspannen bij Pont de Carajuan. Je vindt hier kabbelende beekjes en een rustige omgeving. Let wel op met kinderen en ook zelf dat de stroming soms best heftig kan zijn.

Gieren spotten

Bij Gorges du Verdon kun je verschillende soorten gieren spotten. Er worden vanuit Castellane verschillende tochten georganiseerd waarbij je met een bioloog op zoek gaat naar verschillende gieren. De grootste kans op het spotten van een gier heb jij Point Sublime en de Route des Crêtes. Niet alleen gieren maar ook de havikarend, steenarend, zwarte wouw en slechtvalk kom je hier tegen. Wie weet word je wel getrakteerd op een gier die aan cirkelen is in de lucht. 

Overnachten bij camping Huttopia Gorges du Verdon

Een geweldige plek om te overnachten aan het water is bij camping Huttopia Gorges du Verdon. De camping heeft namelijk een schitterende buitengewone ligging aan het begin van de  Gorges du Verdon.Je kan hier zo het water induiken of heerlijk relaxen op het strand van de camping. Naast kampeerplekken kun je ook stacaravans, chalets en bungalows huren. 

Reacties zijn gesloten.