Tips om te doen op Fuerteventura! 11x de mooiste bezienswaardigheden

Tips om te doen op Fuerteventura! 11x de mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Actieve vakantie 19 december 2019 Gewijzigd op:

De op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden is Fuerteventura. Het hoort bij Spanje en de provincie La Palmas. Het eiland is van vulkanische oorsprong en dat is duidelijk te zien. Er zijn diverse Nationale natuur parken en archeologische zoekplaatsen. Je kan er veel ontdekken en leren over de geschiedenis van het land. Daarnaast zijn er prachtige stranden waar je tot rust kan komen. Ontdek samen met ons de 10 mooiste bezienswaardigheden van Fuerteventura!

De oude hoofdstad Betancuria

De oude hoofdstad van Fuerteventura is Betancuria, het heeft vele historische gebouwen die je kan bezoeken. De plaats is niet voor niets tot monument verklaard en dat heeft weer te make met het culturele erfgoed. Onder andere de kerk Santa Maria uit 1691, paleizen en huizen met prachtige balkons. Betancuria ligt veilig tussen de vulkanen en heuvels en het is er erg rustig. Ook zijn er mooie museums met onderwerpen zoals kunst en pottenbakkerstechnieken, maar ook een leuke geitenkaasmakkerij.

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €157.00
1.png
Bekijken

Ga naar het uitkijkpunt Mirador de Morrovelosa

Als je van het mooie uitzicht wilt genieten moet je naar het uitkijkpunt Mirador de Morrovelosa. Het uitkijkpunt ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de oude hoofdstad en geef je een prachtig uitzicht over het binnenland van het eiland. Ongetwijfeld zal het uitzichtpunt op 700 meter je verbazen. Overigens is er op het uitzichtpunt meer dan alleen de natuur te vinden. Zo zijn er ook verschillende kunstwerken te vinden en is er tijd voor een heerlijk kopje koffie

Natuurpark Parque National de Jandia

Het beschermde gebied Parque National de Jandia bestaat uit veelal stuifzand. Het lijkt veel op de Sahara die 100 kilometer verderop ligt. Het is er extreem droog en dat zie je goed aan de omgeving. Ook zijn er meerdere bergen waaronder de Pico de la Zarza, je hebt een prachtig uitzicht over de stranden als je de top hebt bereikt. Een leuk strand om te bezoeken is Playa de Cofete, één van de meest ongerepte stranden van het eiland met een lengte van 12 km. Je kan de plaats gemakkelijk bereiken via een verhaard stenen weg waar je dan getrakteerd wordt op een prachtig goudgeel strand.

Vissersdorp El Cotillo

Vroeger was het vissersdorp El Cotillo een belangrijke exporthaven van Fuerteventura. Tegenwoordig is er een nieuwe bij gekomen genaamd Puerto Commercial. Rondom de haven vindt je leuke straatjes die langs wit met blauwe huizen lopen. Het geeft een rustig gevoel en na een wandeling kan je genieten van de vis die ze in de restaurants. Ook zijn er mooie rotspartijen en stranden waar je heerlijk kan wandelen, maar natuurlijk ook even kan bijkomen.

Prachtige witte stranden van Corralejo

In Corralejo ligt een groot natuurpark met bijbehorende witte stranden. Ze worden veel bezocht door kitesurfers, want de wind is hier perfect voor watersporten. Vele toeristen kiezen er ook voor om naar de oude binnenstad en haven te gaan. Je kan vanuit hier ook een boottocht nemen en genieten van het mooie uitzicht op de stad en haven. Daarnaast zijn er diverse winkelcentra en een prachtig strand waar je tot rust kan komen.

Windmolens Fuerteventura

Op Fuerteventura staan op verschillende plekken traditionele windmolens. Ze zijn erg indrukwekkend om te zien. Over de werking van de molens kan je het bet naar Tiscamanita. Hier kan je bij het informatiecentrum en bezoekersmolen informatie krijgen. Deze molen draait één keer per week zodat mensen kunnen zien hoe het meel gemalen wordt. De omgeving is prachtig en je kan je hier zeker een hele dag vermaken. Vanaf het informatiecentrum is er een molen route die je kan volgen.

Het leukste vissersdorp, Morro Jable

Een bekende toeristische plaats is Morro Jable. Er zijn diverse vis restaurants en leuke winkeltjes. De toeristen verblijven vaak in het naast gelegen hotel met een prachtig strand. Daar staat een vuurtoren die je kan bezoeken. Daarnaast staat Morro Jable bekend om zijn Aloë Vera en is daar ook een informatiecentrum over. In het historisch centrum van Morro Jable ligt het Archeologisch Museum. Je leert hier alles over de eerste bewoners, hun woningen en de Spanjaarden uit de 16e eeuw.

De Archeologische vindplaats La Atalayita

In de vallei van Pozo Negro ligt de archeologische vindplaats van La Atalayita. Bezoekers kunnen de bouwwerken van 6 eeuwen oud ontdekken en bekijken. Er staan 115 bouwwerken en een tentoonstellingsruimte waar mensen meer kunnen leren over de geschiedenis. Als je het gebied gaat bekijken kan je bij aankomst brochures pakken waarin alles staat vermeld over de archeologische vondsten.

Beklim de Pico de la Zarza

Voor de wandelaars is er een uitdagende wandeling, namelijk het beklimmen van de Pico de la Zarza. De temperaturen kunnen snel oplopen en je doet er ongeveer 5 uur over. Als je de top hebt bereikt wordt de zware klim beloont met het allermooiste uitzicht van het eiland. Het kan er wel hard waaien en door laaghangende bewolking kan het zicht soms slecht zijn. Kijk van te voren dus goed of de weersomstandigheden goed zijn voordat je voor niks naar boven gaat.

Caleta de Fuste / Costa Caleta

Vele sportieve toeristen komen graag naar de badplaats Caleta de Fuste voor de golftoernooien en watersportmogelijkheden. De golfbaan telt 18 holes over een afstand van meer dan 7km. De plaats ligt in een beschutte baai met diverse vakantie faciliteiten, zoals hotels, winkelcentrums, uitgaansgelegenheden en restaurants. Daarnaast is er een zoutmuseum omdat er zoutpannen van Salinas del Carmen naast Caleta de Fuste liggen. Op het strand zelf is het water erg ondiep en zijn er zelfs speel faciliteiten en trampolines voor kinderen

Eilandhoppen per veerboot

Wil je tijdens je vakantie meerdere eilanden ontdekken? Ga dan per veerboot eilandhoppen en zie zo alle eilanden in één vakantie. Tijdens de boottochten kan je dolfijnen zien zwemmen en walvissen spotten. Een andere manier is per vliegtuig van eiland naar eiland, maar per boot is natuurlijk veel leuker en zie je onderweg indrukwekkende dingen.

Reacties zijn gesloten.