Capri bezoeken? 8 leukste dingen om te doen

Capri bezoeken? 8 leukste dingen om te doen
Arno@2 Actieve vakantie 5 november 2020 Gewijzigd op:

Capri is een klein eiland voor de kust van Napels vlakbij de prachtige Amalfikust. Hoewel je bij eilanden vaak aan prachtige stranden denkt, zijn deze niet te vinden op Capri. Het Italiaanse eiland staat vooral bekend vanwege het prachtige uitzicht, levendige natuur en de wilde rotsformaties. Kortom een uniek eiland aar je absoluut een bezoek aan moet brengen. Wij nemen je mee in het prachtige verhaal van Capri en wat je er allemaal kan beleven.

Capri kan je alleen bezoeken per boot. Dit kan je het beste doen vanuit Positano waar je binnen 30 minuten met de boot aankomt op het eiland. Kom je vanaf Napels dan doe je er ongeveer 50 minuten over. Alle boottochten komen in ieder geval aan op de aanlegplaats Marina Grande.

Capri-stad

Capri is geen Kreta of Ibiza en verwacht dan ook geen mega toeristische steden. Capri-stad is dat ook niet, maar wel erg leuk om te bezoeken. Wanneer je met de boot aankomt op Marina Grande kan je met de kabelbaan naar het hoger gelegen Capri-stad.

Het stadsplein La Piazzetta, is het hart van het centrum en hier vind je dan ook veel gezellige terrasjes. Let wel op dat deze vaak erg duur zijn en je soms beter even kan doorlopen voor een drankje of hapje. Een kopje koffie kost je dan ook met gemak €5. Voor de rest vind je op dit plein de plaatselijke weekmarkt wat erg leuk is.

Wat je dan weer niet zo verwachten is de chique winkelstraat in de stad. Via Camerelle is de winkelstraat waar onder meer merken als Chanel en Dolce & Gabbana gevestigd zitten. Leuk om doorheen te wandelen en hier en daar een kijkje te nemen.

Verblijf in 4* Camping Spot in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €44.00
1.png
Bekijken

Giardini di Augusto

Ben je toch in Capri-stad dan moet je direct een bezoek brengen aan het mooiste uitzichtpunt van het eiland. Giardini di Augusto is eigenlijk een tuin, maar staat vooral bekend vanwege het uitzicht. Je hebt hier namelijk een schitterend uitzicht over de baai van het eiland. Naast het uitzicht op de baai zal je ook direct de stijle rotskliffen opvallen. Er loopt zelfs een zigzaggende weg omhoog wat beter bekend staat als de Via Krupp. De tuin werd ooit gebouwd voor de eerste Romeinse Keizer die hier heerste.

Grotta Azzurra

Grotta Azzurra staat beter bekend als de blauw grotten van Capri. Deze naam heeft het vooral te danken aan het licht wat in de grot valt en weerkaatst wordt door het helderblauwe water. De grot is ongeveer 60 meter diep in 10 meter hoog waar je met een boot een rondvaart maakt. Goedkoop is het allemaal niet, want je betaald makkelijk €18 per persoon om een rondje te varen in de grot.

Volgens de verhalen ben je hier trouwens niet alleen, want hier leven de mariene goden. Natuurlijk is aan jou wat je echt gelooft.

Villa Jovis 

Villa Jovis is één van de twaalf villa’s die de voormalige keizer Tiberius liet bouwen. De villa ligt vrij verlaten op ongeveer 40 minuten lopen van Capri-stad wat goed te doen is. Hier sleet hij de laatste 10 jaar van zijn leven, omdat hij bang was om vermoord te worden in Rome. Overigens tref je hier niet alleen een villa, maar restanten van het badhuis en andere vetrekken.

Leuk om te lezen: Mooiste plekken van Toscane

Monte Solaro

De Monte Solaro is hoogste berg an het eiland met een hoogte van 589 meter. Met de stoeltjeslift kan je naar de top van de berg waar je een prachtig uitzicht hebt. Bij helder weer kan je zelfs de Golf van Napels zien liggen. Ook vind je op de berg de Fortino di Bruto. Dit is het fort wat Napoleon hier liet bouwen. Terug kan je er ook met de stoeltjeslift gaan, maar een betere tip is om lopend te gaan. Je hebt dan de gehele wandeling een schitterend uitzicht over de streek.

Boottocht langs de kust

Een boottocht mag absoluut niet ontbreken als je Capri gaat bezoeken. Natuurlijk moet je al een boottocht maken om het eiland te bereiken, maar echt een boottocht langs de kust van het eiland is echt schitterend.

Onderweg kom je onder meer de Faraglioni di Capri tegen. Dit zijn de drie kenmerkende rotsen voor de kust van Capri. De drie verschillende rotsen hebben allemaal een eigen naam en eigenlijk van alle hoge punten van het eiland heb je een schitterend uitzicht over de rotsen. Het verhaal gaat dat wanneer je met je liefde onder de boogrots staat en je elkaar hier kust je eeuwige liefde kent.

Ook erg leuk is om langs de vuurtoren van Punta Carena te varen. Andere populaire grotten zijn de Groene Grot of de Rode Grot. Deze staan vooral bekend vanwege het prachtige koraal wat hier groeit.

Anacapri

Naast Capri-stad heb je ook nog het stadje Anacapri. Dit is een rustiger en kleiner stadje, maar wel leuk om te bezoeken. Maak een wandeling door de stad en ontdek de vele winkeltjes met zelfgemaakte producten. Een andere absolute aanrader is Casa Rossa. Het rode huis in prachtige Moorse bouwstijl valt direct op in de stad. Je vindt in het gebouw verschillende Romeinse overblijfselen.

Een andere absolute aanrader is de kerk San Michele. De kerk is abosluut uniek door de schitterende vloer. Je vindt hier namelijk talloze schilderingen op de vloer.

Overigens is Anacapri ook de plek waar de stoeltjeslift te vinden is naar de top van de Monte Solaro.

Leuk om te lezen: Leukste bezienswaardigheden op Elba

Wandelen over Via Krupp

Aan de rotswand van Monte Castiglione vind je de wandelroute Via Krupp. De route is ongeveer 1,4km en brengt je langs de hele hoogte van de klif doormiddel van een slingerweg. De weg werd aangelegd en betaald door een Duitser Friedrich Alfred Krupp. Hij legde deze weg aan om zo sneller bij zijn schip te kunnen komen. Tegenwoordig is het een prachtig wandelroute van de tuin van Keizer Augustus naar de oever van de Middellandse Zee. Kortom een schitterende wandeling waar je een prachtig uitzicht hebt.

Heb jij nog tips om te doen op Carpi dan horen wij dat graag in de reacties hieronder.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.