8x doen voor de Eifel in Duitsland

8x doen voor de Eifel in Duitsland
Arno@2 Actieve vakantie 1 september 2019 Gewijzigd op:

De Eifel, ideaal voor een vakantie Duitsland

Vakantie Duitsland?  Kies voor het huren van een vakantiehuis Duitsland in de Eifel.

Op ongeveer 2,5 uur rijden kom je in het prachtig gebied de Eifel in Rheinland-Pfalz in Duitsland. Dit gebied staat vooral bekend om haar prachtig natuur, authentiek dorpen & steden en natuurlijk bezienswaardigheden. Als je van een actieve vakantie in een prachtig natuur houdt dan is de Eifel een echte aanrader om eens naartoe te gaan. Natuurlijk onthouden we je dan niet van de leukste activiteiten, daarom hierbij de 10 leukste dingen om te doen in de Eifel.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in de Eifel

Nationaal Park Eifel & de Ordensburg Vogelsang

In het noorden van de Eifel ligt Nationaal Park Eifel wat sinds 2014 een echt nationaal park is. Dit vooral om de beuken in deze regio te blijven behouden. Oorspronkelijk bestond namelijk de hele Eifel uit beuken, maar door de winning van houtskool ging er veel bos verloren. In de 19e eeuw zorgde Pruisen ervoor dat er weer nieuwe bomen werden gepland, helaas waren dit alleen geen beuken maar sparren. Vandaag de dag wordt er op een natuurlijk manier nog steeds hard gewerkt om het beukenwoud te herstellen, maar dit kan nog tientallen jaren duren. Ondanks dit gegeven, vieren veel mensen hun vakantie in dit gebied en boeken hier een vakantiehuis Duitsland.

De Ordensburg Vogelsang

Schwarzwald Hochstrasse

De Ordensburg Vogelsang is een voormaling opleidingskamp van de SS. In 1934 werd het complex gebouwd met als doeleinde om politieke krachten op te leiden. Toen de tweede wereldoorlog uitbrak kwamen de programma’s stil te liggen en nam het Duitse leger onder leiding van Adolf Hitler hier plaats. Na de tweede wereldoorlog gebruikte verschillende NAVO-landen het gebouw als oefenterrein . Vanaf 2006 werd Vogelsang een monumentaal complex en opengesteld aan het publiek waar zij meer te weten kunnen komen over de geschiedenis wat zich hier heeft afgespeeld.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantieparken in de Eifel

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €162.00
1.png
Bekijken

Burg Satzvey: Eén van de mooiste burchten van Duitsland

In de plaats Satzvey vind je de prachtige Burgt van Satzvey. Volgens vele zelfs één van de mooiste van Duitsland. De Burcht werd omstreeks 1400 gebouwd midden op een eiland. Hierna werd het verschillende keren uitgebreid en gerenoveerd en tegenwoordig staat het vooral bekend om de jaarlijkse evenementen waar ridderspelen en themamarkten worden gehouden.

Burg Satzvey

Bezoek de meren en kraters in de Vulkaan-Eifel

Gelegen in het Zuid-Oosten van de Eifel vind je Vulkaan-Eifel. Zoals je mag verwachten is het landschap van de Vulkaan-Eifel gevormd door de vulkanische activiteiten. Dit is vooral terug te zien aan de kraters, mineraalbronnen, en lavaformaties. Vulkanische activiteiten zijn nog steeds mogelijk, maar uit theorieën blijkt er na activiteit 10.000 – 20.000 jaar rust heerst. Aangezien de laatste uitbarsting alweer dateert uit 8.000 voor Christus hoeven we voorlopig nog niet bang te zijn voor uitbarstingen. Daarbij worden er vele metingen gedaan om te kijken of de activiteiten toenemen.

vulkaan Eifel bankje

Monschau: De parel van de Eifel

Hou je van authentieke dorpjes dan is Monschau een echte aanrader! Het typisch Duitse dorpje is gelegen in een vallei van de Roer en beschikt over een prachtig omgeving en historisch centrum. Het dorp heeft daarbij een aantal leuke musea om te bezoeken:

  • Rotes Haus: Voornamelijk residentie waar tegenwoordig de leefwijze uit de 18e en 19e wordt tentoongesteld.
  • Caffee-Rösterei Wilhelm Maassen: Aanschouw het ambachtelijk bereiden van koffie
  • Biermuseum Felsenkeller: Al 150 jaar traditie en vandaag de dag nog steeds bierbrouwer
  • Glashütte: De meest prachtige glaswerken zijn hier te bewonderen, maar glasblazers zijn hier vandaag de dag nog steeds actief. Het is zelfs mogelijk om je eigen glasblaaskunsten hier te oefenen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in de Eifel

Bierbrouwerij Bitburger

Duitsland en bier gaan goed samen en daarom mag een bierbrouwer zeker niet ontbreken. Bij bierbrouwer Bitburger leer je niet alleen alles over de manier waarop zij bier brouwen, maar ook over de geschiedenis van ze. Jaarlijks brouwen ze ongeveer 4 miljoen hectoliter aan bier en is daarmee één van de grootste bierbrouwers van Duitsland.

Je kan al een rondleiding krijgen vanaf €9 voor volwassenen en de wat oudere kinderen zijn slechts €4. Hier zitten dan twee drankjes bij de toegangsprijs inbegrepen. Uiteraard voor de kinderen non-alcoholisch.

brouwerij

Kasteel en park Kasselburg: Geweldig locatie voor kinderen

Dit 12e Eeuwse slot is gelegen vlakbij Pelm. Je gaat hier echt even terug in de tijd, want je maakt echt kennis met de middeleeuwen hier. Vanaf het moment dat je het terrein opkomt ademt het plezier. Een grote speeltuin zal direct de show stelen van de kinderen waarna de tocht vervolgt kan worden naar het slot. Na het betreden van de poorten zal je direct de vogeltuin opvallen vol met imposante vogels. Er worden zelfs dagelijks demonstraties gegeven met verschillende vliegende vogels zoals arenden, gieren en valken. Ook is er een wolvenravijn te vinden waar de grootste roedel wolven van West-Europa.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantieparken in de Eifel

Eifelpark Gondorf: Pretpark en dierenpark in één!

Ben je gek op natuur en een pretpark dan is Eifelpark Gondorf een aanrader. Hier vind je geen wilde achtbanen en andere gekkigheid, maar gewoon leuke attracties en speeltoestellen in een natuurlijk omgeving. Het leuke is dat het er naast het pretpark dus ook wilde dieren te vinden zijn. Om precies te zijn, kan je hier 200 wilde dieren vinden zoals beren, wolven en lynxen. Zeker voor kinderen van jonge leeftijd is dit par keen echte aanrader om eens te bezoeken!

Entree voor volwassenen €26,50 terwijl kinderen €23,50 betalen.

Trier in de Eifel

Historisch centrum van Trier

Het centrum van Tier is één van de oudste steden van Duitsland en beschikt over een paar prachtige bezienswaardigheden de Romeinse tijd. Eigenlijk kan je wel van een buiten museum spreken. De dom en Onze-lieve-Vrouwenkerk zijn daar de echte hoogtepunten van. Mijn persoonlijke favoriet is de Romeinse toegangspoort (porta nigra) van de stad. Een absolute aanrader als je en mag zeker niet ontbreken als je de Eifel gaat bezoeken Als je overweegt een familie vakantie Duitsland te boeken, is het zeker geen slecht idee een vakantiehuis in de Eifel te huren.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in de Eifel

Reacties zijn gesloten.