Klanten van Sunweb krijgen meer garantie voor reisvoucher

Klanten van Sunweb krijgen meer garantie voor reisvoucher
Arno@2 Algemeen 10 mei 2020 Gewijzigd op:

Reisorganisatie Sunweb heeft klanten beloofd dat geannuleerde reizen niet duurder zullen zijn. Met de prijsgarantie zorgt Sunweb ervoor dat het laatste punt van twijfel wordt weggenomen en reizigers met het SGR-voucher meer zekerheid hebben.

Ten eerste is er natuurlijk de twijfel wat als een reisorganisatie failliet zou gaan. Dit probleem heeft Stichting Garantiefonds Reisgelden opgelost door dit te dekken. Mocht de reisorganisatie omvallen dan krijg jij je geld uit dit fonds terug. Dit geldt overigens voor elke reisorganisatie

Een andere zorg van reizigers was dat zij zich zorgen maakte dat zij niet meer voor het zelfde geld op vakantie zouden kunnen gaan. Dit lost Sunweb nu op door de prijzen te bevriezen zodat reizigers met een SGR-voucher voor dezelfde prijs op een later tijdstip alsnog op vaknatie kunnen gaan. Uitgesloten hiervan is het hoogseizoen. Heb je een vakantie geboekt in het hoogseizoen dan hou je hier ook recht op.

De prijsgarantie geldt niet alleen voor Sunweb zelf, maar ook voor de merken binnen Sunweb Group. Hieronder vallen ook Eliza was here, Primavera en Gogo.

Wat gebeurt er met het prijsverschil?

Dat Sunweb op veel reizen zou moeten bijbetalen dat is duidelijk. Tenslotte zullen er in vliegtuigen minder mensen mogen zitten. De kans dat vliegtickets duurder zullen uitvallen is dus erg groot. Sunweb geeft aan dat zij de kosten hebben doorgerekend en kunnen deze kosten opvangen. Ook het in het slechtste scenario zullen ze dit doen.

Mocht een hotel omvallen dan zal Sunweb opzoek gaan naar een vervangend hotel welke in kwaliteit gelijk staat.

Wat als je naar een andere bestemming wilt?

Dit is mogelijk, maar voor deze reizigers gelden dan de tarieven van dat moment. De prijsgarantie vervalt hier dan bij en het kan dan dus zijn dat je minder terugkrijgt voor het geld wat je had betaald. Eventuele meerprijzen zijn dan voor de reizigers. De prijsgarantie geldt echt alleen voor reizigers die exact dezelfde vakantie maken, maar dan op een later tijdstip.

Tags: