Als alleenstaande oudere op vakantie

Als alleenstaande oudere op vakantie
Hans@1 Algemeen 5 maart 2024 Gewijzigd op:

Ook als 55, 65 of 70 plusser kan je nog een leuke alleenstaande vakantie boeken. Zoals een cruise of busreis alleenstaande ouderen. Senioren reizen heb je in allerlei soorten. Meestal boek je dan een senioren groepsreis. Om samen te genieten van een korte of langere vakantie.

Busreis als oudere alleenstaande boeken

De meest geboekte ouderen reizen zijn busreizen. Daar kan je als alleenstaande senior aan deelnemen maar het is ook toegestaan je als echtpaar in te schrijven of als kleine vriendinnengroep. Uit de praktijk blijkt dat het merendeel dat deelneemt aan dit type busreizen alleenstaand is en soms wat eenzaam. Een goede reden om bijvoorbeeld eens een alleenstaande busreis Maastricht, Antwerpen, Moezel of Luxemburg te boeken. Je hebt 1 , 2 of 3 daagse busreizen voor senioren maar je kunt bijvoorbeeld ook een 5 of 6 daagse busreis boeken waar veel alleenstaande ouderen aan deelnemen. Een busreis boeken als alleenstaande oudere is relatief goedkoop en altijd gezellig.

actieve senioren vakantie snorkelen

Christelijke busreizen alleenstaande ouderen.

Wie als alleenstaande ouderen graag mee zou willen gaan met een geheel verzorgde busreis maar wie tegelijkertijd behoefte heeft aan zondagsrust en kerkbezoek, is een deelname aan een christelijke busreis een goede en aantrekkelijke optie. Je bent dan tijdens de busreis in het gezelschap van andere senioren die zondagsrust en bezinning ook belangrijk vinden. En dat verbindt en maakt vriendschappen.

All Inclusive reis boeken als alleenstaande oudere.

All Inclusive reizen zijn ideale reizen voor ouderen die zelfstandig op reis willen gaan maar het regelen van de reis graag aan anderen overlaten. En omdat alles bij een all inclusive reis inclusief is, hoef je je geen zorgen te maken over oplopende kosten of een gebrek aan een goede maaltijd. En bij Ultra All Inclusive reizen zijn zelfs de hapjes en drankjes in de prijs inbegrepen. Wat tips. Genieten van de zon, muziek, fijne restaurants en goede all inclusive hotels gericht op ouderen?  Boek dan een all inclusive vakantie Griekenland en bezoek het prachtige Rhodos.

fitte senioren aan het fietsen

Senioren vakantie Turkije of Spanje boeken

Een all inclusive Turkije boeken, is ook niet verkeerd ook al is een alleenstaande vakantie als oudere vrouw in Turkije niet voor iedereen weggelegd. Maar over het algemeen genomen kunnen all inclusive reizen zeker geschikte reizen voor alleenstaande ouderen zijn. Dat geldt zeker voor een All In Reis Spanje. Een land waar je ook als alleenstaande oudere goed kunt overwinteren. Aan de Spaanse Costa’s en op de Canarische Eilanden is het in de wintermaanden goed vertoeven. Spanje is het vakantieland om goedkoop de winterzon op te zoeken.

samen genieten van een wandeling met rollator

Afhankelijk van een rollator, rolstoel of scootmobiel?

Indien je als oudere wat minder goed ter been bent of bepaalde fysieke beperkingen hebt, wordt het wat moeilijker om als alleenstaande een leuke vakantie te boeken. Maar onmogelijk is het zeker niet. Bij steeds meer busreizen en cruises is personeel aanwezig dat is opgeleid om ouderen met hulpmiddelen te helpen en zijn senioren busreizen beschikbaar waarbij de bus is aangepast voor het vervoer van een rollator, scootmobiel of opvouwbare rolstoel. Daarnaast kan je ook als oudere alleenstaande een zorgvakantie boeken. Kortom, er zijn ook voor alleenstaande ouderen met een fysieke beperking diverse mogelijkheden om op vakantie te gaan.