Zonvakanties

Opzoek naar de een zonvakantie waar het heerlijk warm is? Zowel binnen als buiten Europa zijn er talloze bestemmingen waar je iedere dag kan genieten van een strakke blauw lucht met een heerlijke zon aan de horizon. Natuurlijk allemaal met een eigen favorieten periode en daarom is er altijd wel ergens een plekje te vinden waar jij je volgende zonvakantie kan vieren.

[show_vacation_type type='zon']

Zonvakantie in Europa

Voor een fantastisch zonvakantie hoef je niet perse naar de andere kant van de wereld. Zeker in de lente en zomer zijn er ongelofelijk veel bestemmingen in Europa waar je een fantastisch zonvakantie kan vieren.

Populaire bestemmingen in Europa zijn natuurlijk de Griekse eilanden zoals Kreta, Zakynthos en Rhoda. Deze bestemmingen staan vooral bekend om haar geweldige weer. Hier hoef je vanaf mei t/m september je geen zorgen te maken over regen.

Spanje is natuurlijk een andere bekende bestemming. Zo is de Costa Brava één van de meest gekozen vakantiebestemmingen. Maar natuurlijk kan je ook niet om de Canarisch eilanden heen. Wat dacht je van het bruisende Ibiza of het veelzijdige Mallorca. Wil je iets meer zon zekerheid dan kan je ook voor het eiland Fuerteventura kiezen.

De volgende bestemming is Italië! Natuurlijk zijn de bekendste regio’s die in het noorden. Zo kan je ervoor kiezen om rond het Gardameer je vakantie te vieren, maar ook iets meer naar het oosten vind je een populair gebied. Aan de Adriatische Zee vind je hier veel leuke badplaatsen met ontzettend veel campings. Een andere populaire streek is natuurlijk Toscane. Maar ook de eilanden Elba, Sicilië en Sardinië zijn ongelofelijk populair. Zeker deze laatste vanwege de zuidelijke ligging is het weer daar over het algemeen wat beter.

Echt anders als alle andere landen is Turkije. Dit komt omdat het land in één ding ongelofelijk goed is en dat is in zonvakanties met fantastische all inclusive hotels. Met als grootste voordeel dat de prijs vaak ontzettend goed te betalen is. De meest bekende badplaatsen liggen aan de zwarte zee en beschikken allemaal over prachtige stranden. De bekendste badplaatsen zonder onder ander Alanya, Antalya en Side.

Zonvakantie buiten Europa

Je wilt het hele jaar kunnen genieten van een heerlijke zonvakantie. Alleen binnen Europa zal dat lastig zijn, want in de meeste landen kennen minder mooie maanden in de winter. Gelukkig is de wereld groter als alleen Europa en dat betekend dat we daarbuiten gaan zoeken

Egypte is de ideale zonbestemming voor veel reizigers. Wil je in de winter genieten van heerlijke temperaturen en luxe hotels dan is Egypte jouw volgende vakantiebestemming. Egypte staat bekend om de luxe hotels met een goed all inclusive aanbod. Veel vakantiegangers komen dan ook nauwelijks het complex van het hotel. Vooral omdat er gewoon alles te doen is!

Een andere populaire bestemming voor je volgende zonvakantie zijn de Caribische eilanden. Daar zijn Curacao en Aruba absolute favorieten van! Het grootste voordeel is da het hier het hele jaar rond de 30 graden is. Het enigste waar je rekening mee moet houden is dat er in de wintermaanden iets meer regen kan vallen.

Een wat minder bekende, maar echt in opkomst is Kaapverdië. Eigenlijk liggen de eilanden vrij dichtbij de Canarische eilanden alleen een stuk zuidelijker. Hierdoor is het ook wat warmer en zon zekerder. Het ligt dan ook op slechts 6 uur vliegen waardoor je ook voor een weekje makkelijk op en neer kan. Boa Vista en Sal zijn absoluut de populairste eilanden waar zon, zee en strand de belangrijkste reden zijn.