Overnacht je vaak in hotels? Kijk eens naar beneden!

Overnacht je vaak in hotels? Kijk eens naar beneden!
Arno@2 Tips 17 september 2021 Gewijzigd op:

Naar beneden? Ja! Naar de vloer. Hotels staan er (niet altijd) om bekend leuke patronen in hun vloeren te hebben, naast kunst in hotels, lichteffecten in de gang en mooie lampen in het plafond, doen hotels hun best om de vloer er op zijn mooist uit te laten zien.

Met patronen, unieke ontwerpen en comfortabel tapijt. Dat is de designkant, ook de praktische kant van een hotelvloer komt in dit artikel aan bod. Een hotel met een goede vloer, heeft namelijk ook vaak een goede isolatie, waardoor jij lekkerder slaapt!

De ervaring in de horeca heeft grotendeels te maken met de vloer

De horeca en dienstensector is thuis in branding, maar, of ze nu dineren in een restaurant of door de zalen van een groot hotel lopen, zijn de consumenten een hoog niveau van luxe gaan verwachten, samen met een zekere mate van veiligheid. Een kritisch onderdeel dat nodig is om deze veilige en comfortabele ervaring te creëren begint met de installatie van het juiste type hotelvloerbedekking.

Net als in supermarkten en kledingwinkels, moet de vloerbedekking in hotels een zorgvuldig evenwicht vinden tussen stijl en duurzaamheid. Maar in tegenstelling tot supermarkten, waar het merk bijna altijd op de eerste plaats komt, moet de vloerbedekking die in de horeca wordt gebruikt er vooral op gericht zijn een comfortabele en uitnodigende ervaring te scheppen – en de keuze van de vloerbedekking kan een grote invloed hebben op de veiligheid en netheid.

Vloerbedekking voor een hotel – waar wordt rekening mee gehouden?

De vloer moet aantrekkelijk, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en kosteneffectief zijn. De vloer egaliseren is een must. De druk belopen ruimten dienen bestand te zijn tegen het dagelijkse voetverkeer en het is belangrijk dat na jaren, de vloer er nog net zo goed uitziet als op de dag dat de vloer gelegd werd. Met alles wat van deze vloeren verwacht wordt, kan het moeilijk zijn om vloeren te vinden die aan de eisen voldoen. Gelukkig is de vloer egaliseren, zelfs van traditionele vloeren, steeds gebruikelijker en valt het samen met de eisen die aan hotelvloeren gesteld worden.

Een vlakke vloer geeft niet alleen een goed gevoel. Het kan zelfs de levenskwaliteit verbeteren en een aangenamere leefruimte creëren.

TRS Coral Hotel swim up kamer

Wat is een geëgaliseerde vloer en waarom is het belangrijk?

Vlakke vloeren worden in veel verschillende gebouwen gebruikt, van woningen tot magazijnen. Ze bieden een sterke basis die de structuur stabiliseert, zijdelingse krachten op muren vermindert en helpt om water buiten te houden. Door de onderconstructie te egaliseren zorgt het hotel ervoor dat er geen zwakke plekken in de vloer komen. Dit vermijdt problemen zoals verzakkingen van de ondervloer. Vlakke vloeren zijn daarmee niet alleen een cosmetische vereiste.

Twee veel voorkomende vloeren in hotels

Betonnen vloeren zijn het goedkoopste type vloermateriaal. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en hebben een lange houdbaarheidsdatum. Hun nadeel is dat ze niet goed bestand zijn tegen vocht, wat betekent dat ze periodiek moeten worden afgedicht.

Tegelvloeren zijn populair omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en ook deze vloeren zijn met de juiste zorg goed voor jaren woonplezier. Een nadeel is dat tegelvloeren doorgaans meer kosten dan betonnen of plaatvloeren, maar voor een hotel is het het waard om de prijs te betalen voor een duurzaam type materiaal dat er ook nog eens luxe uitziet voor de gasten!

Reacties zijn gesloten.