Met kinderen naar het strand? Zo raak je ze niet kwijt (of vind je ze terug)

Met kinderen naar het strand? Zo raak je ze niet kwijt (of vind je ze terug)
Arno@2 Tips 25 juni 2019 Gewijzigd op:

De temperaturen zijn al aardig opgelopen en we trekken massaal naar het strand. Niets gaat er boven een dagje aan het strand waar het door de zee en wind heerlijk vertoeven is. Maar hoe zorg je er nou voor de dat je die kleintje niet uit het oog verliest? Wij delen je handig tips om zonder zorgen het strand te bezoeken. Super handig voor het strand hier in Nederland, maar ook voor een dagje strand op je vakantie!

Zo raak je jouw kind niet kwijt!

Iedere ouder zal zich er druk over maken en het is dan ook niet zo raar dat jij dit ook doet! Voordat je de handdoek uitslaat om te genieten van de zon raden wij je alleen wel aan om het nodige te doen. Hieronder onze tips!

1. Start met foto van je kind

Super leuk een foto van de kinderen als de dag start. Maar nog veel handig als je jouw kind kwijt raakt. Deze foto kan je namelijk helpen als je moet gaan zoeken, want weet jij na een paar uur nog wat je kind precies aanhad? Precies een foto geeft je zekerheid en geeft omstanders een goed beeld naar wie ze moeten zoeken.

2. SOS polsbandje

Beter goed voorbereid zeg ik altijd maar! Koop een paar SOS polsbandjes waar je wat tekst op kan zetten. Laat hierop de naam van het kind achter en het telefoonnummer van jouw mobiele telefoon. Mocht je de kleine dan uit het oog verliezen dan weet je in ieder geval dat ze jou kunnen bereiken.

3. Laat die mobiel maar even weg!

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder, maar als je met kleintjes opstap gaat is dit toch niet zo handig. Je hebt je volledige aandacht nodig om ze in de gaten te houden en je Instagram controleren of een appje sturen naar vriendinnen zit er nu even niet in! Daarbij is een dagje strand zonder mobiele telefoon ook wel zo lekker

vriendinnenweekend Roompot banner

4. Herkenningspunten

Niets is zo fijn als duidelijke afspraken! Het is druk en de kans bestaat dat je even het zicht op die kleintjes verliest. Spreek daarom een plek af waar ze naartoe gaan als ze je niet meer kunnen vinden. Een strandtent, paal of ander opvallend object.

5. Geen zwembandjes

Waarschijnlijk niet over nagedacht, maar zwembandjes zijn niet aan te raden als je kind de zee in gaat! Door de stroming kan het kind gemakkelijk afdrijven.

Een reddingsvest is daarbij een veel beter idee! Het grote voordeel hierbij is dat het reddingsvest ervoor zorgt dat je altijd op je rug zal drijven met je hoofd boven water. Dit heeft te maken met de kraag welke aan het zwemvest zit. Daarbij is het extra handig, want zo een oranje reddingsvest valt ook nog eens lekker op!

Let op dat je als ouder altijd mee de zee ingaat. Ook al lijkt de zee nog zo rustig! Zeker bij de kleintjes raden wij aan om nooit verder dan de knieën te gaan en ze binnen een armlengte te houden.

7. Let op kleur windzakken en vlaggen

Het weer kan nog zo mooi zijn, maar de zee kan erg onvoorspelbaar zijn. Let daarom altijd op de kleur van de windzakken en vlaggen. Deze geven aan of het veilig is om in de zee te zwemmen.

  • Gele vlag: Gevaarlijk om te zwemmen, drijvende objecten zijn niet toegestaan
  • Rode vlag: Zwemmen is niet toegestaan
  • Oranje windzak: Je mag zwemmen, maar het kan gevaarlijk zijn om druiven objecten op zee te zijn
  • Rood-gele vlag: Het gebied tussen deze zone is bewaakt. Strandwachten houden binnen deze zone toezicht
  • Vraagteken: Een vlag met een vraagteken betekend dat er een kind is vermist.

Kind kwijt op het strand, wat nu?

Vervelend, maar ook nu hebben wij handig tips om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer je kind in je armen kan sluiten. Sommige tips treffen wel wat voorbereiding, maar dat geeft je zeker de nodige rust!

1. Blijf rustig!

Hoe moeilijk dit waarschijnlijk ook is, maar als een kip zonder kop rondrennen heeft geen enkele zin. Blijf rustig en hou je aan de afspraken die je met je kind hebt gemaakt.

2. Houdt herkenningspunt in de gaten

Het liefst ga je allemaal zoeken, maar het herkenningspunt is belangrijk. Je hebt als het goed is afgesproken waar je naartoe gaat als je niemand meer kan vinden. Zorg dat hier iemand staat die je kind herkent.

3. Waarschuw politie, hulppost en mensen

Alleen zoeken heeft niet zoveel zin! Waarschuw daarom altijd de hulppost om te overleggen! Ook kan het erg fijn zijn als meerdere mensen je helpen met zoeken. Laat ze een foto zien van de kleine en vraag of ze kunnen helpen met zoeken (Natuurlijk moeten zij zelf geen kinderen hebben).

4. Begin met zoeken

Als het herkenningspunt bezet is, kan je beginnen met zoeken. Wist je dat kinderen vaak lopen met de zon in hun rug, ze houden namelijk niet van de zon in hun gezocht. De wind in de rug is ook een goede tip. Ga maar eens op je knieën zitten op het strand met de wind naar je toe. Je zal merken dat je veel zand in je gezicht krijgt. Kinderen lopen daarom liever met de wind in hun rug.

Als extra tip willen we je meegeven dat heel boos worden op je kind waarschijnlijk geen zin heeft. Hoogstwaarschijnlijk is het net zo geschrokken als jij en is een kleine herinnering om bij elkaar te blijven voortaan voldoende.

Reacties zijn gesloten.