Musicals in Londen: Met deze tips boek je goedkoop kaartjes!

Musicals in Londen: Met deze tips boek je goedkoop kaartjes!
Arno@2 Tips 4 oktober 2019 Gewijzigd op:

Een echt musicalfan moet een bezoek brengen aan Londen! De stad staat bom van de theaters waar ongelofelijk veel verschillende musicals worden gespeeld. Denk hierbij aan The Phantom of the Opera, maar ook ook nieuwe musicals als Aladin, The Lion King en Mamma Mia! Het is niet voor niets dat Londen ook wel de musicalstad van Europa wordt genoemd.

Waar in Londen Musicals bekijken?

West End is daar bij uitstek de plaats voor. Dit gebied staat bekend als het uitgaansdistrict van Londen en staat bol van de theaters. In 1663 werd hier het eerst theater van Londen gebouwd. Tegenwoordig zijn hier vele wereldberoemde musicals als de Phant of the Opera, Les Misérables, Wicked, Mamma Mia en The Lion King te bewonderen. Hieronder een lijst met de meest bekende theaters van Wes End

London Palladium Theatre

Het theater is in 1910 gebouwd en veel grote artiesten wisten hier dan ook het podium te betreden. Tegenwoordig zijn het vooral de musicals die hier de show stelen en nog steeds is dit voor veel artiesten de droomplek om te staan. Naast artiesten die hier optreden kan je hier ook de volgende musicals bekijken: Goldilocks and the Three Bears en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcast

Palace Theatre

Het Palace Theatre biedt plaat voor 1400 mensen en staat momenteel bekend als de plaats waar je de Harry Potter voorstelling kan bijwonen. IN 1891 werd het theater geopend waar vooral opera te beluisteren was. Vanaf 1925 was het vooral de komedie die hier volle zalen trok. Het theater trok pas echt bekendheid toen het wereldberoemde The Sound of Music hier werd gespeeld en al snel volgde hier andere toppers als Jesus Christ Superstar en Les Misérable. Deze laatste was hier 19 jaar te bewonderen! Tegenwoordig kan je er Harry Potter and the Cursed Child bewonderen.

The Apollo Victoria Theatre

In 1930 opende dit theater de deuren en was van oorsprong een bioscoop. Maar sinds 1981 zijn hier musicals te bewonderen waaronder nu de muscial Wicked!

Her Majesty’s Theatre:

In 1897 werd dit gebouw in opdracht van acteur-managers Herbert Beerbohm Tree gebouwd. Hier vestigde ze de Drama school van Londen, maar tegenwoordig kan je hier shows van onder andere The Phantom of the Opera zien.

Prince Edward Theatre

In 1930 werd dit theater gebouwd wat toen diende als dans- en caberetzaal. In 1954 werd ook dit theater een bioscoop waarna het in 1978 weer de oorspronkelijke glorie herbeleefde, het theater. Vanaf 2004 deed Marry Poppins hier haar intreden en vandaag de dag is deze musical nog steeds te bewonderen.

Novello Theatre

In 1905 werd dit theater geopend toen nog met de naam Woldorf Theater en hierna volgde nog de naam Strand Theater. Pas in 2005 kreeg het de naam welke we vandaag de dag kennen. Vernoemd naar Ivor Novello die boven het theater woonde. Bekende musicals als Footloose werden hier al gespeeld, maar vandaag de dag kan je hier Mamma Mia bekijken.

Lyceum Theatre

Het Lyceum Theatre is één van de oudste theaters van de stad en komt uit 1765. Toen werd het gebouw gebruikt voor allerlei amusementswaarde zoals circus en tentoonstellingen. Vanaf 1871 deed hier de wereldbekende musical Shakespeare zijn intreden. Vanaf 1904 werd het helemaal gerenoveerd en vanaf 1939 zou het zelfs worden gesloopt. Gelukkig kwam dit niet zover en heeft het een tijd als balzaal gediend waar veel bekende bands optraden. Vanaf 1996 werd het werd het weer een theater waar vanaf 1999 tot de dag van vandaag The Lion King de show steelt.

Verblijf in 3* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €54.00
1.png
Bekijken

Welke musicals zijn er in Londen?

Ga je naar Londen dan moet je een musical bekijken. Je kan niet de stad bezoeken zonder ook maar een stap in een theater te doen. In ieder geval is er voldoende keuze en draaien alle grote musicals in de stad. Scoort een musical hier goed dan kan je er vanuit gaan dat deze over de hele wereld gaat. Hieronder de lijst met populairste musicals welke vandaag de dag te zien zijn en bij welke theater

  • The Lion King – Lyceum Theatre
  • The Phantom of the Opera – Her Majesty’s Theatre
  • The Tina Turner Musical – Aldwych Theatre,
  • Les Miserables – Sondheim Theatre
  • Mamma Mia: Novello Theatre
  • School of Rock – Gillian Lynne Theatre
  • Wicked – The Apollo Victoria Theatre
  • Marry Poppins: Prins Edward Theatre
  • Matilda the Muscial – Cambridge Theatre
  • Thriller Live – Lyric Theatre

Zo kom je goedkoop aan musicalkaartjes in Londen!

New York staat al jaren bekend om goedkoop naar de musical te gaan, maar Londen eigenlijk helemaal niet. Toch kan je hier ook goedkoop naar een musical. Wij helpen je op welke manieren je het best goedkoop naar de musical kan gaan.

Boek tickets vroeg van te voren

Wil je naar een specifieke voorstelling en goed zitplaatsen dan doe je er verstandig aan om je kaarten online alvast te kopen. Hierdoor ben je gegarandeerd van jouw voorkeur. Natuurlijk is dit niet de goedkoopste manier, maar bij sommige aangesloten aanbieders kan je toch een mooie korting krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op de ticketaanbieder LondenBoxOffice. Hier bieden ze van allerlei populaire musicals kaartjes aan met kortingen tot 40%. Vergelijk de prijzen wel even met de Officiële aanbieders zodat je zeker weet dat je wel een goede prijs te pakken hebt.

Start het nieuwe jaar goed met de New Years Sale

Opzoek naar een geweldig cadeau dan is het nu je kans om iemand blij te maken in 2020! Begin december start namelijk de New Year Sale van Offical London Theatre. Zij verkopen dan voor 40 verschillende musicals kaartjes van £ 10, £ 20, £ 30 of £ 40. Je kan dus met ongelofelijke kortingen de meeste populaire shows bijstaan. De kaarten welke je kan kopen voor de voorstellingen van vanaf januari t/m half februari. Bekijk deze link om om de hoogte te blijven van de New Year Sale.

Last minute tickets kopen bij TKTS

Net zoals in New York kan je in Londen ook lastminute musicalkaartjes kopen. Dit kan je doen bij de TKTS Booth op het Leicester Square of bekijk de prijzen online op de website van TKTS. Zij bieden tickets aan met hoge kortingen voor voorstellingen van vandaag, morgen en overmorgen.

Maakt het jou dus niet zoveel uit naar welke musical je gaat, maar wil je gewoon een musical beleven in Londen dan is dit een prima opties. Ook voor mensen die langer in Londen verblijven zou dit een prima optie zijn. Wel moeten we erbij vermelden dat de kaarten alleen te koop zijn bij de kiosk. Je kan de prijzen van de kaartjes wel online zien, maar ze alleen bij de kiosk zelf kopen!

Reacties zijn gesloten.