Dagje vervelen is goed voor je

Dagje vervelen is goed voor je
Arno@2 Tips 3 september 2021 Gewijzigd op:

Vervelen suf? No way! Het is gezonder dan je denkt. Even niksen en lummelen maken je tot een gezonder mens. Hoe dat zit lees je hier.

Wie een dag vrij heeft, kan zijn lol niet op. Lekker gamen. Uren de tijd en je staat constant op scherp. Niets mis mee, maar af en toe even helemaal niets doen, blijkt heel gezond te zijn. Dat betekent onder andere dat de computer op stil gaat. Lastig? Vast wel. Maar een tijdje vervelen heeft zijn nut.

Vandaag kies je voor niks, nada, noppes

Je moet er te allen tijde voor zorgen dat je niet overprikkeld raakt. Ga je een dagje op pad kies er dan niet voor om een draagbare spelcomputer mee te sjouwen in je rugtas. Ja, het is geweldig dat die mogelijkheid er is, maar vandaag even niet. Vandaag kies je voor niks, nada, noppes. Vandaag ga je je vervelen.

bungalowspecials weekendje weg banner

Vervelen doe je zo!

Ga naar buiten

Om echt tot rust te komen kan een wandeling in de natuur of een beetje kuieren door je buurt heel veel goed doen. Advies: houd de schoudertas die je met je meedraagt zo leeg mogelijk. Geen spullen mee die kunnen afleiden. Loop zonder doel. Loop ieder terras voorbij. Ga geen winkel in. Loop. En dat is alles. Zo raakt het hoofd leeg en de geest laadt weer op. Je geeft ruimte en je wordt rustig in je hoofd. Het blijkt zelfs beter te zijn voor je creativiteit.

wandeling in het bos met familie

Laptop dicht

De hele ochtend online gezocht naar jouw favoriete Ted Baker tas, nieuwe hoodie of nieuwe boots? Dan is het tijd om nu de laptop dicht te klappen en dat allemaal even achter je te laten. Zonder die hoodie is er ook een leven en die boots komen op een ander tijdstip wel weer. Het voordeel van online shoppen is dat die shop niet sluit. Die is altijd open. Stel die aanschaf met een gerust hart dus nog even uit en ga even offline. Daar hoef je niet gewichtig over te doen. Het hoeft geen week. Gewoon een paar uurtjes. Niet aan je laptop denken. Geen sites bezoeken. Niet surfen op het web. Zeker niet gamen. Lekker even niksen. Wegdromen. Soezen. Lummelen. Het werkt!

corendon lastminutes banner

Smartphone-loos

Nee, je hoeft je telefoon niet weg te doen, maar leg deze eens een tijdje weg. Kies in het weekend voor een telefoon-loze dag. Even geen Whatsapp, Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt best zonder. Vervelend? Misschien in het begin, maar zoals je weet: zonder die -d ligt de verveling op de loer en dat is hartstikke gezond. Wist je dat je je beter kunt concentreren als je je verveelt (en die telefoon dus niet in de buurt is).

wellness behandeling

Ga in bad

Sommige mensen zweren bij douchen omdat ze gewoonweg geen geduld hebben om een tijdje in een bad door te brengen. Voor deze mensen is het juist goed om dat bad wel eens te nemen. Ja, daarin ga je je misschien vervelen. Maar was dat nu juist niet de bedoeling? Je zal als herboren uit het bad komen. Schoon en fris in je hoofd.

ontspannen in een bubbelbad

Doe aan raamstaren

Wel eens geprobeerd om een half uur lang alleen maar uit het raam te staren? Uit pure verveling? Doe het eens. Ga lekker zitten in een comfortabele stoel en doe even niets. De eerste vijf minuten misschien wel heel ongemakkelijk, maar het went. Je zit en verder niets. Lijkt op mediteren, maar dan heb je ook weer het idee dat je iets moet. Je moet nu even niets en hoeft ook niets. Je kijkt wat voor je uit. Het gaat er helemaal niet om dat je iets ziet. Laat de wereld maar even aan je voorbijgaan. Jij verveelt je. En dat is helemaal goed.

natuurhuisje banner

Reacties zijn gesloten.