Wandelroutes Parijs: Ontdek alle hoogtepunten van de stad!

Wandelroutes Parijs: Ontdek alle hoogtepunten van de stad!
Arno@2 Wandelroutes 9 april 2020 Gewijzigd op:

Stedentrip Parijs boeken?   Ga wandelen.

De leukste manier om de stad Parijs te ontdekken is met een wandelroute. Wandel door de oude straatjes van de stad en ontdek hiermee alle hoogtepunten. Er zijn verschillende stadswandelingen die je hierbij kan maken. Je kan bijvoorbeeld een wandelroute door het centrum lopen of langs de Eiffeltoren. De leukste wandelroutes Parijs hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Je komt zo echt langs alle hoogtepunten van de stad.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Parijs

Wandelroute door het centrum van Parijs

Eén van de mooiste wandelroutes om te maken is door het oude centrum van Parijs. Begin je wandeltocht bij de La Madeleine. De tempel werd gebouwd door Napoleon als bedankje aan zichzelf voor z’n triomf tocht. Helaas voor Napoleon duurde de bouw langer dan verwacht en was hij geen keizer meer toen het gebouw af was. Vanaf de La Madeleine wandel je de Boulevard des Capucines in. Op de eerste grote kruising zie je links het beroemde gebouw Opéra Garnier gebouw. De opera werd gebouwd door Napoleon III en is één van de mooiste gebouwen in de stad.

la Madeleine in Parijs

Wandelen naar de Rue Saint-Honoré

Vanuit hier wandel je naar de Rue Saint-Honoré. Je vindt hier de mooiste luxe winkels van Parijs. Het is zeker weten een aanrader om zo’n winkel een keer van binnen te bekijken. Hierna kom je op de Palace de la Concorde uit. Hier vind je Musée de l’Orangerie. In dit museum vind je de mooiste kunstwerken van Monet. Het museum ligt direct aan de overkant als je de Seine oversteekt. Na een bezoek aan het museum wandelen we uiteraard even langs de schitterende Seine rivier. We wandelen richting de overkant waar de wandelroute begonnen is. Recht voor je zie je één van de mooiste museums ter wereld: Het Louvre. Als je maar één museum wil bezoeken in Parijs, dan raden we je aan om het Louvre te kiezen. Bekijk hier de Mona Lisa, maar ook opgravingen uit de oudheid en zelfs een mooie collectie uit Egypte. Voor het Louvre dien je minimaal een dag uit te trekken.

het Louvre in Parijs

Na het Louvre steek je de oudste brug van Parijs over de Pont Neuf. Je komt door de oversteek uit op de Ile de la Cité. Dit eiland staat vooral bekend om de Notre Dame. Vervolgens loop je vanuit hierdoor naar het museum Centre Pompidou. Dit is het belangrijkste museum voor de moderne kunst. Hier eindigt de wandelroute van 8,5 km door het centrum van Parijs waarbij je langs de belangrijkste musea van de stad komt.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Parijs

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Stadswandeling rond de Eiffeltoren

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs is de Eiffeltoren. Dit beroemde bouwwerk heb je in de bovenste stadswandeling helaas nog niet gezien. Gelukkig hebben wij nog een mooie stadswandeling voor 4,4 km rond de Eiffeltoren. Je begint je wandeltocht bij het Paleis Chaillot. Dit paleis werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1937. In het paleis vindt je verschillende musea. Het paleis is gebouwd aan een prachtig plein met een gigantische fontein die zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Tip, combineer een bezoek aan de Eiffeltoren met een wandelweekend.

wandelen door Parijs - Eifeltoren

Richting de Seine wandelen

Vanuit het paleis loop je door de tuinen richting de Seine. Je steekt de Seine via de brug over en direct zie je de Eiffeltoren liggen. Je kan hier een paar foto’s maken en naar de top van de toren gaan. Als je de toren gezien hebt loop je richting de Champs de Mars. Op de Champs de Mars vind je Musée Rodin. Dit kleine museum staat bekend om de beeldhouwwerken met als bekendste kunstwerk de Denker. In het museum leer je meer over het werk van Aguste Rodin en zie je verschillende werken. Na een bezoek aan het museum wandel je richting Les Invalides. In dit gebouw is een revalidatiecentrum voor militairen gevestigd. Er is ook een militair museum in te vinden. Je steekt nu de Seine over om je wandeltocht rond de Eifeltoren te beëindigen bij de Pont Alexandre III.

de Seine in Parijs

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Parijs

Stadswandeling door de leukste wijk van Parijs Montmarte

Eén van de leukste wijken van Parijs is met recht Montmarte. De wijk heeft tal van bezienswaardigheden en is daarom de moeite waard voor een wandeling. We hebben een leuke stadswandeling van 4,3 km voor je samengesteld. Uiteraard begin je de wandeling bij de Scaré Coeur. Begin aan de voet van de heuvel en klim via de trappen naar boven. De grote basiliek is wit en ziet er prachtig uit. Vanaf de basiliek heb je ook een schitterend uitzicht over de stad. Je kan de basiliek zelf gratis bezoeken en het is de moeite waard om even binnen te kijken. Onder de basiliek ligt een crypte en deze kan je ook bezoeken.

Montmartre in Parijs

Wandeling rond de Basiliek.

Daarna beginnen we onze wandeling rond de basiliek. Je komt hier verschillende pleintjes met terrasjes en bistro’s tegen. Uiteindelijk kom je uit op de Place du Tetre. Hier komen de kunstenaars dagelijks samen om schilderijen te maken en te verkopen. Het is mogelijk om hier een portret van jezelf of je geliefde te laten schilderen. De Place du Tetre was vroeger het dorpsplein en je ziet hier nog het oude raadshuis van 1790. Op de heuvel hier vlakbij vind je de Clos Montmartre. Dit zijn wijngaarden midden in de stad. Vroeger waren de wijngaarden veel groter, maar nu is de stad voor een groot deel volgebouwd. Toch is de wijngaard nog goed voor 300 tot 400 flessen wijn per jaar. Vanwege de grote belangstelling is er geen vrije verkoop. De flessen worden elk jaar in oktober tijdens een wijnfeest geveild.

de Basiliek in Parijs

Musée de Montmarte.

Vervolgens kom je tijdens je wandeling uit in Musée de Montmarte. Je vindt hier schilderijen en kunstwerken van de oude kunstenaars in Montmarte. Dalida heeft in dit gebouw vroeger gewoond, maar verhuisde later naar een ander gebouw dat nu Place Dalida heet. Haar voormalige woning is nu een monument dat je kan bezoeken. Haar graf ligt op het kerkhof van Montmarte. Dit kerkhof is ook zeker weten een aanrader om te bezoeken. Na een bezoek aan Place Dalida eindigt je wandeling door het schitterende Montmarte. Een wijk die je zeker weten in je hart sluit.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Parijs

Bezoek brengen aan de Moulin Rouge

Wil je de dag afsluiten dan is het leuk om vanaf hier een bezoek te brengen aan de Moulin Rouge. De wandeling hiernaartoe duurt vanaf Place Dalida ongeveer 10 minuten zal duren. Dit cabarettheater ligt in de rosse buurt van Parijs en is alleen al vanaf de buitenkant een bezoekje waard. Dit is namelijk het bekende gebouw met de molen. Je kan hier een heerlijk diner namen waarna je voorstelling van je avond krijgt met tientallen muzikanten en artiesten. Natuurlijk mag daar het officiële drankje, champagne niet bij ontbreken.

Moulin Rouge Parijs

Meer leuke steden voor een stedentrip met wandelroutes

Parijs is natuurlijk niet de enige grote stad die je wandelend het beste kunt verkennen. Eerder schreven we een artikel over de 10 leukste steden voor een stedentrip. Zo kan je de oude centra van bijvoorbeeld Praag en Rome het beste al wandelend verkennen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Parijs

Tags:

Reacties zijn gesloten.