Wat te doen in Gent? 9 tips & bezienswaardigheden

Wat te doen in Gent? 9 tips & bezienswaardigheden
Arno@2 Overnachten 21 juli 2019 Gewijzigd op:

Een stedentrip Gent boeken?  Goed idee.

Een stedentrip Gent is altijd een goed idee.

Wil je er lekker een weekendje tussenuit met de auto? Gent is een super leuke Belgische plaats om te verblijven. Alleen wat moet je eigenlijk in Gent doen? Wij hebben de leukste tips voor je verzameld. Handig als je nog twijfelt of je volgende bestemming Gent gaat worden. Je kunt een stedentrip Gent inclusief hotel voor 2, 3 of 4 dagen boeken.

Ontdek Gent vanaf het water!

Gent wordt ook wel het Venetië van België genoemd. Een groot deel van de huizen liggen direct aan het water en worden verbonden met bruggen. Het is zo ie zo wel leuk om een huisje aan het water België te huren.

Het water bij de huizen wordt de Leie genoemd. Vanaf het water krijg je een veel beter beeld van de unieke huizen in de stad. Je kan eventueel een boottocht over de Leie maken. Tijdens de boottocht krijg je een rondleiding van een gids die je veel over de geschiedenis van de stad verteld. Het is geen duur uitje en zeker weten de moeite waard!

Verblijf in 4* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1610.00
1.png
Bekijken

Bezoek de Gravensteen

De Gravensteen is een kasteel midden in het centrum van Gent. Een groot deel van het kasteel is nog volledig intact. Dit komt niet veel voor in België. Bovenop het kasteel zijn twee uitzichtpunten die je kan beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. In het kasteel zijn eventueel ook nog twee musea te bezoeken. Je hebt er een Middeleeuws Wapenmuseum en het Gerechtsmuseum. In het Gerechtsmuseum zie je hoe de inwoners van Gent in de Middeleeuwen veroordeeld werd. Je kan ook de oorspronkelijke folterkamer bezoeken en een guillotine in het echt zien. In het Wapenmuseum zie je uiteraard verschillende wapens uit de Middeleeuwen. Voor € 10 krijg je toegang tot de Gravensteen.

Beklim de Belfort

Eigenlijk mag een bezoek aan de Belfort niet ontbreken als je een Vlaamse stad bezoekt. Je komt de toren in vrijwel elke stad in België tegen en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. De torens werden vroeger door de stadswacht gebruikt om de stad te bewaken. Ze zijn geen onderdeel van de kerk. Uiteraard kan je hier genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Lam Gods bewonderen

Staat misschien niet bij iedereen op zijn verlanglijstje, maar is als je Gent bezoekt een echte must! Lam Gods is een 18 paneels kunstwerk van de gebroeders Eyk. Dit kunstwerk is het bekendste kunstwerk van Vlaanderen en het meest gestolen kunstwerk uit de geschiedenis. In 1934 werden twee panelen van het kunstwerk gestolen, waarvan er één op de dag van vandaag spoorloos is. Gelukkig hebben ze van het gestolen paneel een replica gemaakt waardoor je het volledig kunstwerk kan bezichtigen. Erg indrukwekkend als je het mij vraagt!

Je kan het volledig kunstwerk met audiotour bewonderen in de Sint-Baafskathedraal.

Pak een terrasje met een pintje

Bij een stedentrip Gent hoort natuurlijk een koud biertje.

Bier en Gent zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Zodra het zonnetje schijnt is het heerlijk om gewoon een terrasje te pakken met een biertje. Uiteraard kan je bij de meeste terrasjes ook om een streekbiertje vragen. Een bekend biertje is Grens Strop of Gruut. Ondertussen kan je de toeristen en lokale bevolking afleggen die voorbij komt wandelen. Is het toch te slecht weer voor een terrasje? Een andere tip is een bezoek aan de Dulle Griet. Dit is een prachtig biercafé, waarbij je kan kiezen uit 350 verschillende bieren. Het gebouw zelf is alleen al een aanrader om een biertje in te drinken. Het ziet er namelijk schitterend uit. Vooral het plafond is prachtig.

Proeven van neuzekes

Als je in Gent geweest bent kan je eigenlijk één ding niet overslaan en dit is het proeven van neuzekes. Een neuzeke is een lokaal snoepje en bestaat uit gom met framboos en suiker. De buitenkant is hard en van binnen is het snoepje zacht. De vorm heeft iets weg van neuzen en daarom worden het neuzekes genoemd. De laatste jaren zijn er verschillende varianten van het snoepje uitgekomen. Je kan de snoepjes op de Groentenmarkt halen of in de lokale snoepwinkeltjes. In de snoepwinkeltjes betaal je vaak minder, dan op de Groentenmarkt.

Oneindig lang shoppen!

Ben je dol op shoppen? Dan kan je Gent zeker weten op je lijstje zetten. Je vindt er de bekende winkelketens, maar ook vintage, antiek en boetiekwinkels. De bekende winkels vindt je aan de Veldstraat en Langemunt. Je kan hier eventueel beginnen met shoppen. Op zondag is er ook een boekenmarkt en brocantemarkt. Dit is zeker leuk om te bezoeken als je een liefhebber bent van markten. Je kan hier originele interieur spulletjes vinden om thuis neer te zetten. Wil je op zondag de markt bezoeken? De lokale VVV heeft een marktenroute uitgestippeld, zodat je langs alle markten op zondag kan wandelen. Je ziet zo ook meteen een deel van de stad.

Ga mee met de Street Art Tour

In Gent is veel graffiti te vinden, maar dit wordt echt als kunst in de stad beschouwd. Onder begeleiding van een gids ga je de waarde van de kunst pas echt inzien. Hij laat je de mooiste plekjes zien en verteld je over de kunstwerken op de muur. Je kan ook zelf een wandelroute maken met een speciale wandelkaart. Hierbij kom je langs de mooiste kunstwerken op de muur in Gent.

Bezoek museum Dr. Guislain

Er zijn heel veel verschillende musea in Gent te vinden. Het is daardoor lastig om een keuze te maken. Een interessant museum voor jong en oud om te bezoeken is Dr. Guislain. Dit museum zit in een oud psychiatrisch instituut. In dit instituut kan je zien hoe de psychiatrie in het verleden werd uitgevoerd.

Handige tip: Neem een Gent Citycard

Ben je van plan verschillende musea te bezoeken of deel te nemen aan activiteiten in de stad? Dan is een Gent Citycard handig om te nemen. Met de kaart kan je diverse attracties gratis bezoeken en is het openbaar vervoer gratis. Je mag zelfs gratis op de rondvaartboot en een fiets huren. Handig als je op je eigen tempo door de stad gaat.

Reacties zijn gesloten.