Vogezen ontdekken: mooiste route, plekken en leuk om te doen

Vogezen ontdekken: mooiste route, plekken en leuk om te doen
Arno@2 Ontdekken 10 februari 2020 Gewijzigd op:

Eén van de mooiste natuurgebieden van Europa is de Vogezen. Het is één van de mooiste natuurgebieden samen met het Zwarte Woud (Duitsland) ten oosten van Vogezen. Duizenden jaren geleden was Vogezen het hoogste natuurgebied van Europa. Alleen door een botsing van Italië tegen Europa aan ontstonden de Alpen die nog hoger werden. Vandaag de dag is Vogezen nog steeds de verrassing van Europa en lang niet bij iedereen bekend. Eén van de mooiste routes door het natuurgebied is de Route des Crêtes. Je vindt hier unieke plekken langs de route en ineens bergen die steil omhoog gaan tot 1.000 meter hoogte. Kortom een betoverende plek om te bezoeken. De totale route is 90 km lang. Oorspronkelijk loop de route van Saint Marie de Mines naar Mulhouse in het zuiden. Maar wij er een aantal bestemming bij gezet waar je de route even af moet.

Klik hier voor de route.

Direct boeken: Bekijk hier alle accommodaties bij Interhome

Begin in het unieke Colmar

De Route des Crêtes kan je starten vanaf Colmar. De route werd ooit aangelegd door het Franse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het was een bevoorradingsroute. Colmar ligt niet direct aan de route, maar er nabij. Het is alleen een bijzondere plaats om te combineren met je bezoek aan de Vogezen. Colmar is het mooiste dorpje aan de Elzas. Het Franse dorpje staat bekend om de vakwerkhuizen en ligt dicht tegen de grens van Duitsland. Overigens een leuk weetje is dat de openingsscène van Belle & het Beest gebaseerd is op Colmar. Na een volledige dag doorgebracht te hebben in Colmar kan je beginnen aan de Route des Crêtes.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Saint Marie de Mines

Vanaf Colmar rijdt je naar Saint Marie de Mines. Het officiële startpunt van de Route des Crêtes. Dit dorpje heeft zelf niet veel te bieden, maar op de weg ernaar toe vanaf Colmar kom je langs Château du Haut-Koenigsbourg. Een prachtig nog bewaard gebleven kasteel. Het is zeker weten de moeite waard om hier even te stoppen. Het is ook mogelijk om binnen te kijken en een expositie over ridders te bewonderen.

Direct boeken: Bekijk hier alle accommodaties bij Interhome

Tellure Parc Minier

Vanaf Saint Marie de Mines rij je over een prachtige route naar Tellure Parc Minier. Dit is een oude Franse mijn waar je een rondleiding door kan krijgen. De mijn is de afgelopen jaren omgebouwd tot een interactief museum met verschillende attracties die te maken hebben met de mijn. Het is een aanrader om een rondleiding door de mijn te maken. Let op dat de mijnen pas open gaan vanaf eind maart.

Col du Bonhomme

Eén van de bergtoppen waar je een tussenstop kon maken is de Col du Bonhomme. De bergtop was een belangrijk punt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit is de plek waar in 1915 de Duitsers verslagen werden. In Mémorial de Linge vindt je een herdenkingsmuseum met o.a. gereconstrueerde loopgraven. Helemaal op de top van de Col du Bonhomme heb je een prachtig panorama uitzicht over de Vogezen. Het hoogste punt is 949 meter hoogte.

noordelijke Vogezen rotsen

Col de la Schlucht

De volgende top om naartoe te rijden is de Col de la Schulucht. Ervaren wandelaars kunnen hier verschillende blauwe intensieve routes wandelen. Uiteraard kan je ook gewoon naar de top rijden en genieten van het schitterende uitzicht over de bergtoppen van Vogezen. De top is 1139 m heter hoog en is op de een na hoogste bergtoppen op de route. Verschillende keren was deze top het eindpunt van een beklimming tijdens de Tour de France.

Hohneck

Eén van de drie hoogste punten is Hohneck. Vanaf de top heb je werkelijk waar een prachtig uitzicht. Als het helder weer is kan je het Zwarte Woud en de Alpen zien liggen. Je kan hier vooral genieten van de prachtige natuur en verschillende wandelingen maken. De top is 1364 meter hoog.

Hohneck Vogezen

Lac de La Lande

Midden in het gebergte van de Vogezen ligt Lac de La Lande. Het meer ligt verstopt tussen de bergen. Het is een groen natuurgebied waar je verschillende eenvoudige wandeltochten kan maken. Zelfs de niet ervaren wandelaars kunnen hier mooie routes afleggen.

Direct boeken: Bekijk hier alle accommodaties bij Interhome

Rothenbach

De volgende stop op de route staat in de wintermaanden vooral bekend als een ski-oord. Je hebt er in de zomermaanden vooral een prachtig uitzicht. Vanaf de top zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld op verschillende niveaus. Je kan hier telkens opnieuw genieten van de natuur en het prachtige uitzicht.

Lac de La Lauch

Op Route des Crêtes kom je verschillende meren tegen van klein tot groot. Een aanrader om heel even iets van de route af te wijken is Lac de la Lauch. Vooral in de zomermaanden is dit meer prachtig groen en kom je hier echt even tot rust. Het meer wordt voornamelijk gebruikt als een stuwmeer.

meer in de Vogezen

Grand Ballon

Grand Ballon is het laatste hoogtepunt van de Route des Crêtes. De Grand Ballon heeft een hoogte van 1424 meter hoog. Officieel behoort de bergtop tot het natuurpark Ballons des Vosges. In dit natuurgebied kan je verschillende wandeltochten maken over de onbekendere bergen in de omgeving. De meeste wandelroutes hebben bij het beginpunt een parkeerplaats waar je auto kan parkeren.

Uitrusten in Mulhouse

De Route des Crêtes wordt beëindigd in het Franse dorp Mulhouse. Het dorp heeft een prachtig oud centrum om even doorheen te slenteren. Het is even totaal iets anders, dan de schitterende bergtoppen en natuur op de Route des Crêtes. Mulhouse wordt ook wel de museumhoofdstad van Frankrijk genoemd. Je vindt er verschillende musea om te bezoeken.

Direct boeken: Bekijk hier alle accommodaties bij Interhome

Reacties zijn gesloten.