Unieke bestemming: een bijzondere reis door Armenie

Unieke bestemming: een bijzondere reis door Armenie
Arno@2 Ontdekken 3 april 2019 Gewijzigd op:

Hoewel het land geografisch gezien tot Azië behoort, beschouwt het zichzelf door haar culturele en historische achtergrond als Europees land. Het is een land dat wordt gekenmerkt door haar imposante bergachtige landschappen en rijke historie. Het is het oudste christelijke land van de wereld. Waarschijnlijk is Armenië niet de eerste bestemming die in je opkomt, maar daardoor juist een parel om te bezoeken

Onontdekt Armenië

Dat Armenië nog maar weinig wordt bezocht, is compleet onterecht. Het land heeft namelijk enorm veel te bieden; ruige natuur, bergachtige landschappen en zelfs vulkanen. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, bij de talloze traditionele dorpjes, prachtige kloosters en kathedralen. De lokale bevolking van Armenië staan bekend om hun vriendelijkheid. In de lokale dorpjes word je ontvangen met open armen. Kijk niet raar op als je plotseling aan tafel moet aanschuiven voor een heerlijke maaltijd en een portie gezelligheid met de hele familie.

Ook qua temperaturen is het heerlijk vertoeven in Armenië. In de zomer liggen de temperaturen tussen de 25 en 30 graden. In de nachten koelt het er behoorlijk af. Ook in het na- en voorjaar is een goede reistijd, waarbij je kunt rekenen op temperaturen van gemiddeld 20 graden.

Verblijf in in
15 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1121.00
17.png
Bekijken

Een bezoekje aan de hoofdstad Jerevan

De hoofdstad Jerevan is één van de oudste steden ter wereld en is het economisch en cultureel hart van het land. De hoofdstad biedt voor ieder wat wils. Hippe restaurants, moderne kunst tot eeuwenoude kerken. Ook het beeldenpark in de stad en het republieksplein zijn een bezoekje waard.

Vanaf Jerevan kun je verschillende plekken bezoeken. Zo vind je net buiten de stad de hellenistische zonnetempel van Garni. Ook kun je vanaf de hoofdstad het Sevanmeer bezoeken waar je het Armeense klooster Sevanavank kunt bezoeken.

Met de langste kabelbaan ter wereld naar het Tatev klooster

Een bezoekje aan Halidzor is ook een absolute must. Hier vind je namelijk de langste kabelbaan ter wereld waarmee je in ongeveer 10 minuten bij het Tatev klooster staat. Wanneer je eenmaal boven bent aangekomen, wordt je getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Het eeuwenoude klooster is er één die je bezocht moet hebben tijdens je reis door armenie.

De wijnstreek Areni

Voor wijnliefhebbers is Areni een aanrader. DIt is het wijngebied van het land. De meeste Armeense wijnen worden gewoon thuis gebrouwen, maar je vindt er ook een aantal grote moderne wijnmakers. Tip: doe mee aan een proeverij.

Wanneer je naar het Zuiden van Armenië reist kun je de Armeense Stonehenge bezoeken, Zorats Karer.

Laat je verrassen door het veelzijdige en gastvrije Armenië.

Armenië is de perfecte bestemming voor avonturiers, cultuur- en natuurliefhebbers. De steden van Armenië zijn de perfecte plekken om de rijke historie van Armenië in te duiken. Bij het reizen door het platteland zul je de gastvrijheid van de Armeniërs ontdekken. Maar Armenië is vooral het land waar je de natuur ingaat. Van prachtige kloosters omringd door imposante bergachtige landschappen tot uitgestrekte grasvlaktes.

Praktische informatie voor je reis naar Armenië

  • Beste reistijd: zomer, voor- en najaar
  • De lokale bevolking spreekt Armeens
  • Valuta: Armeense dram (1 euro is ongeveer 550 Armeense Dram)
  • Hoofdstad van Armenië is Jerevan
  • In Armenië is het 3 uur later
  • Armenië is overland alleen te bereiken via Georgië of Iran
  • Het land ligt in de Kaukasus gebergte en grenst niet aan de zee

Tags:

Reacties zijn gesloten.