Travelguide: Estland parel aan de Baltische zee

Travelguide: Estland parel aan de Baltische zee
Arno@2 Ontdekken 8 april 2019 Gewijzigd op:

Estland is het kleinste en meest noordelijke land van de Baltische staten, maar belangrijker nog een heerlijk reisbestemming. De hoofdstad Tallinn lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. De middeleeuwse stad barst van de historie en middeleeuwse gebouwen. Buiten de stad vind je traditionele dorpjes en prachtige natuur. Steeds meer toeristen weten Estland te vinden. Niet zo gek, want deze parel aan de Baltische Zee is absoluut een bezoekje waard.

Het middeleeuwse Tallinn

Tallinnn is nog een relatief onbekende bestemming en dit is compleet onterecht, want de stad biedt alles voor een heerlijke stedentrip. Tallinn ligt aan Finse golf en bestaat uit twee delen de Domberg en de benedenstad. De stad heeft ongeveer 400.000 inwoners, wat bijna de helft is van de complete bevolking van Estland.

In de stad is meer dan genoeg te zien en te doen. Alleen al wandelen door de oude, nauwe straatjes van deze middeleeuwse stad is een hele beleving. De gehele stad was ooit omringd door een grote muur met tientallen torens. Een groot deel van de muur (bijna 2 km) is nu nog steeds te bezichtigen. Bezoek ook één van de vele torens en trakteer jezelf op een geweldig uitzicht over de stad.

De bruisende binnenstad biedt niet alleen veel historie, maar ook hippe cafeetjes en de leukste restaurantjes waar je bourgondisch kunt genieten. De prijzen voor een diner, lunch of borreltje liggen een stuk lager dan een Nederland, hierdoor is Tallinn ook nog eens een budgetbestemming.

Verblijf in 2* in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €135.00
14.png
Bekijken

Parel van de Baltische Zee

Estland is rijk aan water, onderweg passeer je meren, moerassen en natuurlijk het prachtige kustgebied. Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs op aarde. Door het uitgestrekte kustgebied is het namelijk een belangrijke plek voor broed- en trekvogels. Mensen kunnen hier grote groepen vogels spotten die onderweg zijn naar het Noorden.
Bijna de helft van het landoppervlak van Estland bestaat uit natuurgebied, in totaal 27 beschermde natuurgebieden. Dankzij de vele baaien en eilandjes wordt Estland ook wel “het land van de Baaien” genoemd. Ben jij een natuurliefhebber? Reis dan naar het groene, historische Estland.
Wat je absoluut niet mag missen in Estland

Lahemaa

Het grootste en oudste park van Estland is het Lahemaa National park. Vanaf Tallinn is het maar een uurtje rijden. Het park bestaat voor een groot deel uit een bosrijke eilandje. Op deze eilandjes vind je een grote diversiteit aan landschappen, zoals moerassen, rivieren en meren. Maar ook verschillende lieflijke vissersdorpjes. Perfect om te combineren met een bezoek aan Tallinn.

Oandu forest nature trail

In het Lahemaa national park vind je ook het Oandy Forest Nature trail. Deze route is bijna 5 km lang en begint en eindigt in Oandu.Je wandelt door prachtige kustlandschappen en hebt zelfs de kans op het spotten van dieren. Het is één van de meest fotogenieke plekken van Estland.

Keila waterval

In het Noorden van Estland kun je de kracht van de Keila waterval bewonderen. Het is de op twee na krachtigste waterval van het Estland.

Peipusmeer

In het Oosten van het land vind je het Peipusmeer. Een groot meer van maar liefst 2611 m2. Bij het plaatje Kallaste vind je een prachtige fotogeniek strand met roodachtige zandstenen.

De steden van Estland

Tallinn is dé perfecte plek om je rondreis door Estland te starten en te eindigen. Ook de stad Tartu, de tweede stad van Estland, is een leuke plek om te bezoeken. De stad bevindt zich in het Zuidoosten aan de rivier Emajogi.

Praktische informatie voor je reis naar Estland

  • Een geldig paspoort of een identiteitskaart is verplicht
  • Je kan in Estland gewoon betalen met de euro
  • In Estland spreken ze Estisch

Reacties zijn gesloten.