Stedentrip Tallinn: 10x doen, zien & de mooiste Middeleeuwse bezienswaardigheden

Stedentrip Tallinn: 10x doen, zien & de mooiste Middeleeuwse bezienswaardigheden
Arno@2 Ontdekken 20 oktober 2019 Gewijzigd op:

Ben je weleens op stedentrip naar Tallinn geweest? De kans is groot dat je nog nooit naar de hoofdstad van Estland geweest bent. Dit is jammer want het is een geweldige stad voor een stedentrip. Dankzij het oude Middeleeuwse centrum is het een stad vol met rijkdom, waarbij je heerlijk kan genieten van het oude centrum.

Wandel over de stadsmuur van Tallinn

Tallinn is een oude Middeleeuwse stad en je proeft de sfeer direct als je door het oude centrum wandelt. Een leuke bezienswaardigheid om te doen is wandelen over de oude stadsmuur. Er staat nog 2 km aan oude stadsmuur overeind en over een klein stukje kan je lopen. Vanaf de oude stadsmuur heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarbij is het natuurlijk een uniek stukje geschiedenis. Vanuit deze muur werd vroeger in de Middeleeuwen de stad beschermd tegen rovers en inbrekers.

Verblijf in 2* in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €135.00
14.png
Bekijken

Bewonder de orthodoxe kathedraal St. Alexander Nevsky

Vroeger was Estland een onderdeel van Rusland en heeft lang geduurd voor het land zelfstandig verder kon. De invloed van Rusland is vandaag de dag nog steeds zichtbaar op de stad. Zo is er een prachtige orthodoxe kathedraal in de stad gebouwd en dit is meteen ook de grootste kerk van de stad. De kerk is in de typische Russische stijl gebouwd zoals we die allemaal wel kennen uit Moskou. De St. Alexander Nevsky is zeker weten een aanrader om gezien te hebben tijdens een bezoek aan de stad.

Dwaal door de oude stadscentrum

De Middeleeuwse binnenstad is zeker weten een aanrader om doorheen te dwalen. De complete binnenstad is officieel op de lijst van UNESCO gezet als werelderfgoed. Je vindt er regelmatig oude gebouwen uit de Middeleeuwen, historische pleinen of schattige kerkjes. Een aantal van dit soort oude gebouwen zijn geschilderd in vrolijke kleuren. Dit werd gedaan na de koude oorlog waarbij de gebouwen geen kleuren mochten hebben. Uit protest na de val van het communisme besloten een aantal huiseigenaren hun huis een vrolijk kleurtje te geven.

Bezoek de televisietoren van Tallinn

De televisietoren van Tallinn is een uitzendmast en tegelijkertijd het hoogste punt van de stad. De toren is namelijk 314 meter hoog. Met een speciale lift kan je naar een uitzichtpunt op de 22ste verdieping gebracht worden. Vanaf het uitzicht punt heb je natuurlijk een schitterend uitzicht over de stad.

Foody? Bezoek de Depoo district

In de Depoo district in de wijk Kalamaja vindt je een food district met heel veel hippe restaurants in een industriële setting. Zo vind je hier verschillende restaurants bijvoorbeeld in oude treinstellen. Daarnaast is er in dit gedeelte ongelofelijk veel kunst te vinden. Ondanks dat het één van de meest chique gedeeltes van de stad is om uit eten te gaan ga je er niet failliet. Voor rond de 15 euro per persoon heb je al een hoofdgerecht, bijgerecht en een drankje. Het is zeker weten de moeite waard om als foodlover hier een bezoek aan te brengen. Eén zaak willen we er graag uitlichten en dat is

Restaurant Peatus: Je loopt er vrijwel tegenaan en valt op door de prachtige oude treinstellen op een houten vlonder. Je eet hier prachtige traditionele gerechten in een modern jasje. Wanneer het regent kan dit in één van de treinstellen en als het mooi weer is heerlijk buiten op het terras.

Huur een fiets in Tallinn

Wil je het meeste uit je verblijf in de stad halen? Huur dan een fiets in Tallinn. Je hebt zo de vrijheid om de omgeving te gaan ontdekken en langs alle bezienswaardigheden te fietsen. Er zijn uiteraard ook speciale begeleide fietstours door de stad onder begeleiding van een gids.

Bezoek het Toompeakasteel

Dit oude Middeleeuwse kasteel werd niet gebouwd door de Russen, maar door de Denen in de 17e Eeuw. Het kasteel staat bij de bewoners vooral bekend als de Burcht van Tallinn. Vandaag de dag wordt het kasteel gebruikt als zetel voor het parlement van Estland. Dit betekent helaas wel dat het gesloten is voor het publiek, maar het is wel leuk om het kasteel van buiten te bewonderen.

Shop je eigen amber sieraad

Eén van de specialiteiten van Tallinn is het maken van ambersieraden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is amber geen natuursteen. Het is een soort hard gemaakt uit naaldbomen. Het zijn de fossielen van bomen en ze zien er prachtig uit. In Estland is veel Amber te vinden en hier worden de mooiste sieraden van gemaakt. Als je op zoek bent naar een origineel souvenir, dan kan je hier naar kijken.

Bezoek de haven van Tallinn

In het noorden van de stad vindt je de haven van Tallin Het is niet heel groot, maar wel mooi om even de Oostzee te zien. De stad ligt namelijk direct aan de oostzee. Je kan hier een paar boten zien en zelfs een boottocht naar Helsinki maken op slechts 3 uur varen van de stad. Af en toe zie je er grote schepen uit Europa aanmeren. Het is leuk om even gezien te hebben of om heel even uit te waaien.

Breng een bezoek aan Raekoja Plats

Midden in het oude centrum van de stad vindt je Raeokoja Plats. Dit is één van de oudste pleinen in de stad. Je vindt hieraan o.a. het oude stadhuis. Maar het plein is vooral leuk om te bezoeken vanwege de gezellige cafés en restaurants. Als je in de avond een drankje wilt doen is het leuk om hier naartoe te gaan. Het oude stadhuis kan je overigens ook bezoeken en de toren beklimmen voor een leuk uitzicht over de stad.

Bezoek het KGB museum

Eén van de hoofdkantoren van de KGB was gevestigd in Tallinn. De vestiging was anoniem verscholen op de 23ste verdieping van Hotel Viru. Voor de gewone burgers waren er slechts 22 verdiepingen in dit hotel. Vandaag de dag is het mogelijk om het KGB museum te bezoeken. Het is geen groot museum, maar wel leuk om een beeld te krijgen van de buitenlandse spionnen in het Sovjet tijdperk. Het is vooral leuk om een rondleiding met een gids te maken. Je krijgt zo een verhaal bij wat je te zien krijgt op deze verdieping. De huidige eigenaren van het hotel hebben de verdieping volledig intact gelaten na hun ontdekking in 1991. Je kan aan alles zien dat de spionnen echt gevlucht zijn, waardoor alles nog steeds intact is.

Reacties zijn gesloten.