Reisgids Finland: rendieren en het noorderlicht

Reisgids Finland: rendieren en het noorderlicht
Arno@2 Ontdekken 12 april 2019 Gewijzigd op:

Reizen naar Finland? Dan ga je naar het land van de rendieren, Fins Lapland, Helsinki, het noorderlicht en natuurlijk het land van de kerstman. Finland is veelzijdig en een perfecte bestemming om het hele jaar te ontdekken. In de zomer is het hier 24 uur licht en in de winter kun je genieten van een prachtig winterwonderland.

Reizen naar Finland

Finland grenst aan Noorwegen, Zweden en Rusland. Het Noorden van Finland behoort tot de regio Lapland. Het grootste deel van de bevolking woont in de hoofdstad Helsinki. Finland is bovendien het land van de vele meren, in totaal ongeveer 188.000. Je zult versteld staan van de prachtige vrije natuur van het land. Tijdens een reis naar Finland ga je dan ook de natuur in; eindeloos fietsen, wandelen of varen. Het is de ultieme wintersportvakantie, maar ook voor een actieve reis in de zomer.

Finnen zijn bijzonder vriendelijk en tegelijkertijd erg bescheiden. Men respecteert de wet en regels en er is dan ook nauwelijks agressief gedrag. Iedereen is beleefd en dit wordt ook van de gasten verwacht. De Finse keuken bestaat uit veel streekproducten, zoals bessen paddenstoelen, vis, maar ook rendier en eland wordt hier gegeten.

Verblijf in 4* hotel in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €0.00
17.png
Bekijken

De natuur in Finland

Finland telt een lange lijst aan beschermde natuurgebieden en is hierdoor de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Het draait hier allemaal om de natuur. De betoverende natuur in Finland bestaat uit vele meren, naaldbossen, grote sneeuwvlakten en natuurlijk kun je hier het bijzondere Noorderlicht zien. Wandelen in Finland is dan ook erg bijzonder.

Fins Lapland

Dennenbomen die volledig besneeuwd zijn, dikke pakken sneeuw, een huskytocht door de prachtige omgeving, temperaturen die kunnen dalen tot -30, het noorderlicht en natuurlijk het land van de kerstman. Een reis door Fins Lapland is onvergetelijk.

Populaire bestemmingen in Finland

 • Fins Lapland staat natuurlijk op nummer 1. Dit in de winter als in de zomer een bijzondere bestemming. Wandelen, husky’s en rendieren bezoeken, varen of ijsvissen. Ook voor het Noorderlicht kun je hier het beste spotten.
 • In Nuuksio National Park (nabij Helsinki) vind je de mooiste bossen van het land.
 • Voor indrukwekkende bergen kun
 • Een stedentrip Helsinki is een absolute aanrader. De stad biedt een unieke mix van Scandinavische en Russische invloeden. De indrukkende witte dom en het prachtige Uspenski kathedraal zijn één van de vele bezienswaardigheden die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan deze stad.
 • Bezoek het Kainuu gebied, het leefgebied van bruine beren rendieren, veelvraten, wolven, lynxen en elanden.
 • Ontmoet de kerstman in Santa Claus Village

Praktische informatie voor je reis naar Finland

 • Taal: Fins
 • Je kan in Finland gewoon betalen met de euro
 • Helsinki is de hoofdstad van Finland
 • Vanaf Amsterdam is het ongeveer 2,5 uur vliegen naar Helsinki
 • Reis je met de auto naar Finland, dan is het noodzakelijk om een deel van de route met de ferry af te leggen.
 • Je dient in bezit te zijn van een geldig paspoort of Europees identiteitskaart
 • Het is er 1 uur later dan in Nederland

Tags:

Reacties zijn gesloten.