Nusa Lembongan, het paradijs net onder Bali

Nusa Lembongan, het paradijs net onder Bali
Arno@2 Ontdekken 17 september 2019 Gewijzigd op:

Indonesië heeft ruim 17.000 verschillende eilanden. Slechts 990 ervan zijn er bewoond, maar het meest bekende eiland is Bali. De meeste toeristen komen dan ook naar Indonesië voor een bezoek aan Bali. Maar het kan zeker de moeite waard zijn om te gaan eiland hoppen in Indonesië. Een prachtig paradijs om te bezoeken is Nusa Lembogan. Dit eiland ligt eigenlijk net onder Bali en kan je prima combineren tijdens een bezoek aan Bali. Je leest hier alle tips voor een bezoek aan dit paradijs.

Wat kan je doen in Nusa Lembongan?

Nusa Lembongan is een klein eiland met prachtige stranden, ruige kliffen en een ontspannen sfeer. Het is een heerlijke plek om even bij te komen. Je hebt misschien een flinke rondreis achter de rug op Bali. Nu is het tijd om even te relaxen en tot rust te komen aan het strand. Als je niet alleen aan het strand wil liggen, dan hebben wij een paar tips voor je. Vooral tips die je zeker weten gedaan moet hebben tijdens je bezoek aan Nusa Lembongan.

Ga lekker zonnen aan Dream Beach

De naam van dit strand verklapt eigenlijk al dat het er prachtig is. Dream Beach is het favoriete strand van Nusa Lembongan. Je vindt hier vooral veel Chinese toeristen die hier genieten van de zon. Hou er rekening mee dat de golven vooral bij vloed erg hoog kunnen worden. Dit zorgt meestal ook voor wat grappige momenten zodra de toeristen de zee ingaan. Ze worden ineens verrast door een hoge golf die ze omver slaat.

Bezoek bij zonsondergang Devil’s Tear

We hadden al verklapt dat Nusa Lembongan bekend staat om de grillige kustlijn met ruige rotsen. Een prachtig voorbeeld hiervan is Devil’s Tear. Hier klappen de golven vol drama tegen de rotsen aan. De zee geeft hierdoor een spetterende show weg. Het is extra bijzonder om hier te genieten van de zonsondergang. Het water kan tot wel 10 meter hoog komen, zodra de zee de kliffen raakt. Devil’s Tear is ook een geliefde plek voor schildpadden. Met een beetje geluk kan je ze hier spotten vooral bij zonsondergang.

Maak een boottocht door de Mangrove

Nusa Lembongan heeft een eigen Mangrove bos en de beste manier om de bomen te bekijken is vanaf het water. Het bos is eventueel te bereiken met een scooter. Het kan gebeuren dat halverwege de weg iemand je de weg verspert en om entree vraagt. Betaal deze niet want het mangrove bos is gratis toegankelijk. Bij de ingang van het bos zie je al bootjes of kayaks liggen. Het is mogelijk om 30 minuten lang te varen door het mangrove bos. Dit kost ongeveer € 7. Je wordt dan door het bos gevaren met een gids. Het is ook mogelijk om zelf een kayak te huren en te gaan varen door het bos. Een unieke ervaring als je toch bij het eiland bent.

Snorkelen met een gids

Rond het eiland vindt je de mooiste plekken om te snorkelen. Als toerist ben je natuurlijk zelf niet bekend met de mooiste snorkelspots. De tip die wij graag meegeven is om met een gids op snorkeltour te gaan. De tour kan je voor meerdere uren boeken. Als je een dagtocht maakt ga je verschillende snorkelspots bezoeken en snorkelen. Je ziet hier het hele jaar door de mooiste vissen, schildpadden en manta’s. Een manta kan wel 3 meter groot worden en zijn uniek om te zien tijdens het snorkelen.

Maak de mooiste foto’s bij de Blue Lagoon

Een plek waar je zeker weten geweest moet zijn tijdens je verblijf is de Blue Lagoon. Het is een rustige baai waar prachtig helderblauw water tussen stroomt. Het geeft een soort dromerige aanblik. Als je op het eiland geweest bent dan moet je hier zeker weten naartoe gegaan zijn.

Bezoek de Puncak Sari tempel

De tempels op het eiland zijn niet zo mooi als op Bali. Maar als je ergens in Indonesië geweest bent moet je natuurlijk een tempel gezien hebben. De mooiste tempel van het eiland is Puncak Sari. De tempel ligt op een heuvel, waardoor je vanuit de tempel ook een prachtig uitzicht hebt over de eilandengroep en de Indische Oceaan.

Geniet aan Mushroom Bay Beach

De meeste dag bezoekers vanuit Bali komen naar Mushroom Bay Beach of blijven hier zelfs een nachtje slapen. Dit strand heeft wel iets weg van Bali. Het strand is prachtig en ligt tegen een dicht palmbos aan. Rond het strand vindt je verschillende restaurants waar je echt heerlijk kan eten en genieten van het uitzicht. In de buurt van Mushroom Bay Beach vindt je ook resorts en hotels. Je kan hier ook genieten van de zonsondergang op het eiland.

Verblijf in Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €734.00
1.png
Bekijken

Huur een scooter op Nusa Lembongan

Een tip die wij je alvast meegeven is om direct bij aankomst op het eiland een scooter te huren. De scooter is het beste vervoersmiddel op het eiland. Je kan met de scooter echt overal komen. Maar het is zelfs mogelijk om naar de buureilanden met de scooter te rijden. De buureilanden zijn te bezoeken via een brug waar je met de scooter overheen kan rijden. Eén van de eilanden die zo te bezoeken is Nusa Ceningan. Je vindt hier geen grote bezienswaardigheden, maar het is wel leuk om er met de scooter even heen te rijden. Handig om te weten is dat auto’s meestal niet zijn toegestaan. Slechts een handjevol bedrijven hebben een vergunning om met een auto over het eiland te rijden. Hierdoor kan je veilig zelf met de scooter over het eiland rijden.

Hoe kom je op Nusa Lembonga?

Nusa Lembonga ligt op slechts 15 km varen vanaf Denpasar. Het is eventueel mogelijk om vanaf Sanur een speedboot naar het eiland te nemen. Je doet er ongeveer 30 minuten met de speedboot over om het eiland te bereiken. Voor een enkele reis betaal je gemiddeld € 15 met de speedboat. Wil je voordelig uit zijn? Koop dan een retour in Bali zelf. Vanuit Nusa Lembonga worden er meestal hogere prijzen gevraagd om weer terug naar Bali te varen. Boek je retour wel minimaal een dag van te voren en geef aan op welke datum je weer terug wilt.

Verblijven op Nusa Lembonga

Het is mogelijk om een dag naar Nusa Lembonga te gaan of een nachtje te blijven. Er zijn verschillende hotels waarin je relatief voordelig kan overnachten. Een andere optie is een overnachting in een Airbnb op het eiland. Als je in een hostel of hotel verblijft wordt je meestal bij de speedboat opgehaald en naar het hotel gebracht. Spreek dit uiteraard wel van te voren af.

Reacties zijn gesloten.