12 bezienswaardigheden in het Zweedse Göteborg

12 bezienswaardigheden in het Zweedse Göteborg
Arno@2 Ontdekken 18 juli 2020 Gewijzigd op:

Wat zijn de betere bezienswaardigheden in Göteborg?

Göteborg is met meer dan een half miljoen inwoners en na Stockholm de grootste stad van Zweden. Een stedentrip Göteborg staat bij veel mensen op de lijst om ooit eens te doen. Maar ook tijdens een single groepsreis Zweden wordt Göteborg vaak bezocht. Deze echte havenstad heeft niet voor niets de grootste haven van het land. Van de leukste musea tot de mooiste Göteborg bezienswaardigheden gaan we het vandaag hebben.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Göteborg

In 162 werd hier een stad gesticht wegens veel steden waren verwoest tijdens de oorlog met Noorwegen, Zweden en Denemarken. Leuk om te weten is dat de stad zelfs is opgebouwd onder leiding van Nederlanders. Er is zelfs een periode geweest waarin Nederlands een officiële taal was. Al met al een interessante geschiedenis om eens in te duiken.

In twaalf bezienswaardigheden in het Zweedse Göteborg.

Göteborg Stadsmuseum

Het Göteborg stadsmuseum is de perfecte Göteborg bezienswaardigheid om de geschiedenis van de stad beter te leren kennen. Het stadsmuseum bevindt zich in een achttiende eeuws pakhuis van de Zweedse Oost- Indische Compagnie. De geschiedenis van het museum dateert terug van soms wel twaalfduizend jaar geleden. Een ander leuk feitje kom je ook te weten in het museum. Namelijk waarom Göteborg het Zweedse Amsterdam wordt genoemd. Dit komt omdat Hollanders de taak kregen om het stadsplein te ontwerpen en omdat de Hollanders langere tijd in het stadsbestuur zaten en Nederlands daardoor langere tijd een officiële taal van het land is geweest naast Zweeds.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Göteborg

Verblijf in in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €431.00
17.png
Bekijken

Trädgårdsföreningen

De letterlijke vertaling van Trädgårdsföreningen is tuinbouwvereniging. Dit is een heerlijke bezienswaardigheid in Göteborg waar je even helemaal tot rust kan komen. Wandel door het prachtige bosgebied, rozentuin of langs de meest mooie bouwwerken. Een echte aanraders voor de wandelaars dus. Krijg je niet genoeg van al het pracht kan je naar het zuidwesten gaan. Daar zijn de aangrenzende Kungsparken aan de rivier. Je vind hier dan ook veel inwoners van Göteborg zelf die naar de tuinen trekken om hier in alle rust te genieten van het mooie weer en dan ook te picknicken.

Palmhouse in Goteborg park

Boulevard Avenyn

Voor iedereen die van gezelligheid en winkelen houdt is dit de plek. Avenyn boulevard is de plek om heerlijk te wandelen en natuurlijk alle winkels en restaurantjes te bezoeken. In de nacht is het een uitstekende plek om van het uitgaansleven te genieten. Een aanrader ligt ten zuiden van het plein hier ligt namelijk Götaplatsen. Hier kan je een gigantisch standbeeld van Poseidon zien dat tegenwoordig een van de trekpleisters van Göteborg is.

Ontdek ook: De leukste steden van Zweden

Archipel van Göteborg

De Archipel van Göteborg bestaat uit allemaal kleine eilandjes waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. De eilandjes zijn te bereiken via de ferry. Op het moment dat je op de eilandjes staat voelt het alsof je op een andere plek bent beland. Overal staan de typische rode huisjes en je komt hier geen auto tegen. Het is namelijk op sommige eilandjes verboden om te rijden. Hierdoor kan je in alle rust heerlijk over de eilandjes wandelen en genieten van de rust en stilte. De ferry vanuit Saltholmen zorgt er dan ook voor dat je op de eilandjes komt. Sommige eilandjes bestaan alleen uit rotsen en zijn onbewoond. Voor de wandelaars is deze Göteborg bezienswaardigheid dan ook zeker een aanrader.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Göteborg

Liseberg pretpark

Liseberg pretpark is het grootste pretpark van heel Scandinavië. Met ruim veertig attracties is dit dus een geweldig dagje plezier. Voor zowel jong en oud is er in dit gigantische pretpark meer dan genoeg te beleven. Van achtbanen tot de rustige water bootjes alles in aanwezig. Heb je geen zin om een attractie in te gaan duik van in een van de restaurantjes of foodtrucks waar je van allerlei soorten eten en drinken kan genieten. Voor iedereen is er in dit park dus wel wat te vinden het perfecte familie uitje dus.

kunstwerk in Goteborg

Botanische tuin

Wil je een botanische tuin bezoeken dat zit je in Göteborg zeker goed. De botaniska trädgård is namelijk een van de grootste van heel Europa. Met twee vierkante kilometer is het een gigantisch gebied wat je kunt verkennen. In het park vind je planten die over heel de wereld te vinden zijn. Ook zijn er verschillende soorten gebieden binnen het park. Zo heb je een kruidentuin, rhododendronvallei en een Japans bos. Voor de natuurliefhebbers is dit een paradijs op aarde. Mocht je dit niet zijn is deze bezienswaardigheid alsnog het bezoeken waard.

Lees ook: Stockholm ontdekken voor beginners

Skansen Kronan

Skansen Kronan werdt ooit gebouwd voor een aanval welke vanuit Denemarken op Göteborg zou komen. De toren heeft 4 meter dikke muren en beschikt over 23 kanonnen. Het bevindt zich in het hogere gelegen stadsdeel Haga. Helaas is het sins 2004 niet meer mogelijk om de toren in te gaan.

Skansen Kronan Goteborg

Universeum

Het Universeum is een zeven verdiepingen groot wetenschap- en technologie museum in Göteborg. In dit wetenschap- en technologiemuseum kan je alles te weten komen over onderwerpen als haaien, robots en regenwouden. Dit interactieve museum is zeer leuk voor zowel jong als oud. In het museum kan je ook een van de grootste Aquaria van heel Europa vinden. Voor de doeners is er het ontdekkingscentrum waar je de handen uit de mouwen kan steken en zelf je experimenten kan uitvoeren. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in technologie en wetenschap is dit museum zeker wat voor jou.

Feskekôrka

Het Feskekôrka is een overdekte vismarkt in Göteborg. Volgens velen lijkt het gebouw op een kerk en dit kan ook wel kloppen. Feskekôrka betkent namelijk in het Göteborg dialect viskerk. Mocht je de vismarkt willen bezoeken kan dit zeker. Gelukkig hoef je hier niet zoals bij vele andere vismarkten vroeg je bed voor uit. Voor de visliefhebbers kan je hier dan ook de lekkerste soorten vis halen. Niet heel vreemd aangezien het de grootste havenstad van Zweden is.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Göteborg

Göteborg Konstmuseum

Voor een echt kunstmuseum hoef je in Göteborg ook niet lang te zoeken. Het Göteborg Konstmuseum is namelijk voorzien van meer dan genoeg kunst van de bekendste schilders. Een hoogtepunt van dit museum is de uitgebreide scandinavische kunstverzameling. Hier zitten behoorlijk veel belangrijke vondsten tussen. Ook kan je hier genieten van schilderijen van de grootste schilders zoals Rembrandt, Chagall en Picasso. Met deze Göteborg bezienswaardigheid ben je dus zeker wel een halve dag zoet.

Fort Älvsborg

Fort Älvsborg ligt midden in de zee en is dus alleen bereikbaar per boot. Het fort was vroeger het enige toegangspunt van Zweden om de Noordzee en de Atlantische oceaan te beschermen. Het eerste fort werd gebouwd op het vastelanden maar werd later afgebroken. Rond de zeventiende eeuw werd dit nieuwere fort gebouwd. Het is dus tot op de dag van vandaag nog steeds te bezichtigen. Een kaartje om toegang te krijgen tot het fort kost ongeveer zestien euro. Mocht je een Göteborg Pass hebben is het gratis.

Lees ook: Over de oversteek van Kopenhagen naar Malmo

Kathedraal van Göteborg

De kathedraal van Göteborg is de op een na grootste kathedraal van Zweden en luistert naar de naam Domkyrkan. Het is niet de eerste kathedraal die op exact dezelfde locatie is gebouwd maar de derde. De eerste twee kerken zijn in zeventien en achttien honderd verwoest door branden. De huidige kerk is in 1815 gewijd. De kerk is van binnen best eenvoudig maar heeft wel een prachtig plafond. Een ander leuk feitje over de kerk is dat het de eerste kerk in Zweden was die centrale verwarming kreeg.

Goteborg vismarkt

Heb jij nog een leuke Göteborg bezienswaardigheid? Laat het ons hieronder weten!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Göteborg

Tags:

Reacties zijn gesloten.