Ontdek Dubai met de Dubai City Pass

Ontdek Dubai met de Dubai City Pass
Arno@2 Ontdekken 4 september 2020 Gewijzigd op:

Een stedentrip binnen Europa is altijd een aanrader, maar je kan ook een wat exotischere bestemming uitzoeken. Er zijn steeds meer reizigers die een korte vakantie boeken in de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad Dubai is zonder twijfel één van de snelste groeiende steden ter wereld. De stad kent rond de 2 miljoen inwoners en staat bekend om zijn luxe en technologische ontwikkelingen. Kortom ideaal voor een stedentrip en helemaal als je alles weet over de Dubai City Pass

Een stedentrip in Dubai kan nog vermakelijker worden met de Dubai City Pass. De toeristenpas is uitermate handig, aangezien je vrijwel alle bezienswaardigheden direct kan bezoeken. Je loopt bijvoorbeeld zo de wereldberoemde Burj Khalifa binnen, het hoogste gebouw van de wereld. Daarnaast kan je plaatsnemen in de populaire Hop On Hop Off bussen. Wil je meer weten over Dubai City Pass, lees dan snel verder!

Leukste bezienswaardigheden met Dubai City Pass

De Dubai City Pass neemt veel moeilijkheden weg en zorgt voor meer comfort tijdens jouw vakantie. Je kan met de stadspas namelijk naar bijna alle bezienswaardigheden. Het fijne is ook dat het vervoer kosteloos is en je zelfs een woestijnsafari kan beleven. Je kan onder andere een bezoek brengen aan

Dubai Museum & Al Fahidi Fort

Het Dubai Museum ligt gevestigd in het Al Fahidi Fort. Het werd gebouwd in 1787 en is daarmee het oudste gebouw van Dubai. Ooit diende het fort als belangrijk verdedigingsfort voor de stad en hierna heeft het tevens gediend als gevangenis. Bij een bezoek aan het fort en museum leer je alles over de geschiedenis van Dubai. Eigenlijk het leven voordat het extreme goud uit olie binnenkwam.

Al Maktoum Huis

Dit is het huis van de voormalig Sheikh Saeed al-Maktoum en tevens de opa van de huidige heerser van Dubai. Waar de stad tegenwoordig heel modern is, is dit gebouw nog in orginele staat. Een prachtige weerspiegel hoe ooit de oude bouw geweest moet zijn geweest. Binnen zitten twee verschillende musea waar je onder andere kan ontdekken hoe het hier ooit moest zijn geweest. Een prachtig inkijkje hoe het hier ooit geweest moet zijn geweest.

Al Ahmadiya school

Tevens opgericht door een oude Sheikh en was de belangrijkste school van het gebied. Verschillende wetenschappers en geleerden kwam uit de omgeving om hier les te geven. Het werd dan ook al snel een toonaangevende school. Sinds 1994 is het een museum waar je kan zien hoe de educatieve ontwikkeling hier moest zijn geweest

Uitzicht op de Burj Khalifa

Burj Khalifa  is het grootste gebouw ter wereld en misschien wel het populairste gebouw van Dubai. Met 828 is het gigantisch hoog en heb je de twee observatieplatforms een prachtig uitzicht. Deze liggen op de 124e en 148e verdieping. Met de city pass heb je een skip te line ticket. Je hoeft dus niet te wachten!

Verblijf in Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €434.00
1.png
Bekijken

Gratis toegang tot Musea met Dubai City Pass

De Burj Khalifa is de toeristische trekpleister van Dubai. Het hoogste gebouw ter wereld biedt een wonderbaarlijk mooi uitzicht over de stad. Echter kan je met een Dubai City Pass ook nog vele musea bezoeken. Het Dubai Museum en het Gemeentelijke Museum zijn bijzonder populair. Wij raden je ook aan om het Kameel Museum en het Paardenmuseum te bezoeken. Het laatstgenoemde museum is een stuk imposanter dan je van te voren zal denken. De paardensport is in de Verenigde Arabische Emiraten erg belangrijk. Dat is dan ook te zien aan de marmeren stallen die je hier zal vinden.

Koop online een Dubai City Pass

De Dubai City Pass kan je al voor vertrek aanschaffen. Je koopt online een toeristenkaart en je geeft aan wanneer jij de kaart wilt gaan gebruiken. Overigens zijn er verschillende soorten Dubai City stadspassen verkrijgbaar. Let op, de aankomst en vertrekdata moeten kloppen. De pas is namelijk alleen binnen die periode geldig. Je krijgt vervolgens diverse documenten in de mail en die moet je uitgeprint meenemen naar Dubai. Er staan in de documenten ook hoe de Dubai City Pass precies werkt, de geldigheid en jouw persoonlijke gegevens.

Lees ook: Leukste om te doen in Dubai

Je kan een Dubai City Pass aanschaffen voor een periode naar eigen keuze. De stadspas is verkrijgbaar voor 24 uur, 48 uur, 72 uur en zelfs een volledige week. Er zijn verschillende varianten van de toeristenkaart beschikbaar. Sommige passen bieden bijvoorbeeld toegang tot meer bezienswaardigheden en bieden de optie om deel te nemen aan speciale tours.

Koop je een Dubai City Pass voor een periode van drie of zeven dagen, dan kan je profiteren van diverse mooie extraatjes. Je mag bijvoorbeeld een boottocht maken of deelnemen aan de safaritour door de woestijn. Wij raden je aan om de safaritour in de laatste uurtjes te doen, zodat je kan genieten van de ondergaande zon. Daarnaast kan je ook nog een mooie tocht maken door het bijzondere en historische Al Fahidi gebied.

Stap in de Hop On Hop Off bus

Dubai is een grote stad en niet alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Je kan in een taxi stappen of reizen met het openbaar vervoer. Het is nog veel leuker om gewoon in de Hop On Hop Off bus te stappen. De toeristenbus kan je kosteloos gebruiken met een Dubai City Pass. De bus stopt bij een halte naar eigen keuze en zal voornamelijk langs de hoogtepunten in de stad rijden. Je kan dus ook voor de deur van een bezienswaardigheid of museum worden afgezet.

Als je voor de eerste keer in de Hop On Hop Off bus stapt, dan raden wij je aan om de hele route te blijven zitten. Je kan dan een geweldige indruk van Dubai krijgen en je weet precies waar alle hotspots ongeveer te vinden zijn. De Hop On Hop Off bussen in Dubai zijn van alle gemakken voorzien. Vanzelfsprekend kan je genieten van airconditioning en dat is zeker in de Verenigde Arabische Emiraten geen overbodige luxe. Verder beschikken de bussen ook stuk voor stuk over gratis WiFi. Je krijgt ook een audiogids tot je beschikking, zodat je ook nog van alles weten komt over de omgeving.

Safari in de woestijn

Een van de leukste voordelen van de Dubai City Pass is natuurlijk de exclusieve safari door de woestijn. Dit is net zoals de Hop On Hop Off bussen inbegrepen in de prijs van de toeristenkaart. Een shuttlebus zal je ophalen en weer terugbrengen naar je hotel. Gedurende de safari zal je ook op verschillende plekken in de woestijn stoppen, want daar kan je deelnamen aan een lokale activiteit. Je moet dan denken aan een kameeltochtje, een dansoptreden en ga zo nog maar even door. Je krijgt na afloop van de tour ook nog een barbecue aangeboden in de woestijn en ook dat is inbegrepen.

Shuttleservice

Als je eenmaal in Dubai bent aangekomen en de stad hebt gezien dan wil je misschien eens wat anders. Je kan dan een stedentripje maken naar het nabijgelegen Abu Dhabi. Dagelijks rijden er shuttlebussen tussen de steden. Je kan met een Dubai City Pass kosteloos gebruikmaken van de shuttleservice. Wij raden je aan om de boottocht nabij Abu Dhabi te boeken

Skip te line

Het grootste gebouw ter wereld is gevestigd in Dubai en kent de naam ‘Burj Khalifa’. Het immens hoge gebouw trekt jaarlijks vele toeristen naar de stad. Aangezien er zoveel toeristen op de trekpleister afkomen, moet je vaak toch wel een tijdje in de wachtrij staan. Als jij vooraf al een Dubai City Pass hebt gekocht dan mag je rij laten voor wat het is. Je kan namelijk direct binnenlopen en gaan genieten van het indrukwekkende uitzicht over Dubai. Er zijn ook enkele andere bezienswaardigheden en musea in Dubai die ook een speciale ingang hebben voor toeristen met een stadspas.

Attracties met korting

Dubai heeft overigens nog veel meer te bieden dan alleen de bovenstaande bezienswaardigheden en musea. Je krijgt bij aankoop van de Dubai City Pass ook nog diverse documenten, waarmee je korting kan krijgen bij tientallen bezienswaardigheden, restaurants en winkels.

Tags:

Reacties zijn gesloten.