Het Franse Corsica bezoeken? 14x doen en de leukste bezienswaardigheden

Het Franse Corsica bezoeken? 14x doen en de leukste bezienswaardigheden
Arno@2 Ontdekken 30 november 2019 Gewijzigd op:

Corsica is een eiland in de Middellandse zee die bij Frankrijk hoort. Je vindt hier vele historische bezienswaardigheden en vondsten uit de Romeinse tijd. Daarnaast bestaat Corsica uit veel natuur en kan je lekker uitrusten op de vele mooie stranden. In de havens kan je goed eten en genieten van lokale wijnen. De 14 leukste bezienswaardigheden van Corsica lichten wij je graag toe!

Bezoek de hoofdstad Ajaccio

De hoofdstad Ajaccio is de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Zijn huis Casa Buonaparte staat hier en in het stadshuis is een museum ingericht over zijn leven. In de stad zelf vindt je leuke straten met winkeltjes en cafeetjes. Op het plein Place Foch komen veel mensen samen om te genieten van het mooi uitzicht over de zee. Een mooie bezienswaardigheid is de kathedraal die je kan bezoeken, het is versierd met mooie kleuren en beelden. Vanuit de haven kan je met boten een dagje naar andere eilanden zoals Sardinië.

Verblijf in 4* Camping Spot in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €144.00
1.png
Bekijken

De haven, Bastia

In de indrukwekkende haven van Bastia vind je de barokke gevel van de parochiekerk die erg mooi is. Deze kerk steekt overal bovenuit en is onmisbaar. De haven zelf is erg belangrijk voor Bastia, het is een onderdeel van de economie. S’avonds is het de perfecte moment om bij de haven te gaan eten en de locale wijn te proeven. Alles leeft op en je kan er een leuk avondje uit van maken. Achter de haven ligt de kerk St, Jean Baptiste versierd met marmer, vanuit hier heb je uitzicht over de omgeving en zee.

Parc Naturel Regional de Corse

Wandelaars zijn in dit nationaal park op de goede plek. Er zijn paden van maar liefst 1500 kilometer, onderweg zijn hotels om te overnachten. De wereldberoemde GR20 route, die is uitgeroepen tot mooiste wandelroute ter wereld door Lonely Planet, is hier te bewandelen. Onderweg kan je genieten van de mooie natuur, hoge bergen, bossen en historische gebouwen. Het Parc Naturel Regional de Corse beslaat zo’n 40% van het eiland Corsica.

Schiereiland Scandola Nature Reserve

Dit schiereiland is een beschermd gebied. Met een boottocht vaar je naar het eiland, deze tocht alleen al is een hoogtepunt. Je vaart langs mooie rotsformaties, grotten en prachtige landschappen. Ook kan je er erg goed duiken en het wordt ook wel een van de bijzonderste plekken genoemd. Het park is in 1975 opgericht en beschermd de indrukwekkende natuur. Vele planten en vogels leven hier zoals de visarend en lammergier.

Bonifacio, de stad bovenop de kalksteenrotsen

De ligging van deze stad is zeer bijzonder, bovenop witte kalksteenrotsen is Bonifacio gebouwd. Naast de stad is een uitzichtpunt, zo kan je zien dat de stad voor een deel boven de zee zweeft. Vanaf de zee kan je de stad ook zien en de witte kliffen grotten erom heen. Met boten kan je de stad bezoeken en een mooie wandeling over de stadsmuur maken. Deze ligt om het oude stadgedeelte heen. Hier kan je door smalle straten lopen opzoek naar leuke souvenirs. In de haven is genoeg gelegenheid voor restaurants of barretjes om je dag goed af te sluiten.

Eiland Lavezzi

Vanuit Bonifacio kan je naar het eiland Lavezzi. Binnen een half uur ben je er met de boot en kan je wandelen langs de mooie rotsen en granietformaties. Lavezzi heeft prachtige zandstranden in de baaien waar je een stranddag kan houden. In het heldere water heb je een van de mooiste snorkellocaties van Corsica. Leuk om eens het onderwater leven te ontdekken hier.

De bruisende stad Corte

Deze bruisende stad is gesplitst in twee delen. In het oude gedeelte kan je veel historische bezienswaardigheden bekijken. Je hebt er mooie pleinen en het huis van de vader van Napoleon staat hier. Het plein Place Paoli mag je niet overslaan want deze wordt omringd door mooie gebouwen en een standbeeld van Pasquale Paoli. De omgeving bestaat uit groene heuvels en een rivier die om de streek heen loopt. Corte heeft als enige zijn eigen universiteit wat voor meer leven in de brouwerij zorgt. Daardoor is het meer een studentenstad geworden.

Bijzondere rotsformatie Calanches van Piana

Halverwege de westkust van Corsica ligt een van de mooiste natuurwonderen. Er liggen bijzondere rotsformaties gevormd door erosie. Je krijgt een mooi kleurrijk uitzicht door de goudrode rotsmassa’s bij de blauwe zee. De wandelpaden lopen langs de prachtige uitzichten waar je de natuur wonderen goed kan bekijken. De huizen hier zijn meestal wit en de zee azuur blauw wat voor een mooi plaatje zorgt. De Calanches van Piana staat op de Unesco werelderfgoedlijst en zijn per boot of auto te bereiken.

Winkelen in Calvi

Calvi is een rustig dorpje waar je goed kan winkelen. Je kan hier goed tot rust komen en genieten van de groene omgeving. De Citadel is een mooi gebouw op een heuvel die uitkijkt over de haven. Een echte aanrader om even te bezoeken. In de gezellige haven kan je goed eten bij een van de restaurants. De omgeving zit vol met olijven en fruitsoorten. Dit komt omdat de grond erg vruchtbaar is. De berg Monto Cinte kan je op de achtergrond zien en heeft meestal besneeuwde toppen.

Archeologische vindplaats Filitosa

Aan de zuidkust van Corsica vindt je een belangrijke archeologische vindplaats. Het is een bekende bezienswaardigheid die ook op de Unesco werelderfgoedlijst staat. De oudste vondsten komen uit het jaar 6000 voor christus, maar ze hebben uit meerdere tijdperken voorwerpen gevonden. Een unieke vondst is de Menhirs, gezichten en versieringen zijn hierop te zien. Om deze plaats te bezoeken doe je er ongeveer anderhalf uur erover. Daarnaast is er een klein museum waar meerdere vondsten worden tentoongesteld.

Oudste dorpje Sant’Antonino

Een van de oudste dorpen Sant’Antonino ligt op een unieke locatie. Boven op een heuvel ligt een van de mooiste plekken van Corsica. Je komt er via kronkel wegen die erg dun zijn en door de bergen gaan. Als je boven bent gekomen, wordt je beloond met een prachtig uitzicht over Calvi, Balagne en een mooi landschap. De klokkentoren van Eglise de L’Annonciation moet je zeker bezichtigen als je er bent.

Het strand van Porto Vecchio

Corsica heeft vele mooie badplaatsen met prachtige stranden. Porto Vecchio is een van de populairste en lijkt wel een tropische baai met groene bomen. De oude stad is erg gezellig met een citadel op een heuvel. Door de smalle straten ontdek je oude kerken en interessante musea’s. De haven zelf is een hoogtepunt voor de stad. Vele restaurants en barren zijn hier gevestigd en zorgen voor een bruisend nachtleven.

Pittoreske dorpje Aleria

Langs de rivier Tavignano ligt het een pittoreske dorp Aleria. Het werd 80 voor christus uitgeroepen tot hoofdstad van het Romeinse Corsica. Maar na de val raakte het in verval en werd het nauwelijks meer bewoond. In 1945 legde het Amerikaanse leger de moerassen droog en leefde de stad weer op. Resten van de Romeinse stad zijn nog te bezichtigen. Waaronder de Saint-Marcel kathedraal en een Italiaans fort.

Wandelelen in de kloof Gorges de Spelunca

Een populaire wandelbestemming is bij de Spelunca kloof op Corsica. Het is een monumentale kloof die door de Spelunca rivier is uitgesleten. Langs deze route kan je genieten van mooie uitzichten en zwemmen in de zwempoelen bij de Genuese bruggen. De rivier Porto loopt door het bos heem en langs de steile rotswanden.

Reacties zijn gesloten.