8x Game of Thrones locatie die je moet bezoeken

8x Game of Thrones locatie die je moet bezoeken
Arno@2 Lijstjes 30 mei 2019 Gewijzigd op:

Na 10 jaar zit Game of Thrones er helaas echt op. Vele jaren hebben we kunnen genieten van de spannende battles tussen de Starks, Lannisters, Tyrells, Targaryens, Boltons en natuurlijk het leger van de Night King. Game of Thrones heeft ons niet alleen veel kijkplezier bezorgd, maar ook langs vele prachtige locaties gebracht  Van het sprookjesachtige Kroatië tot het ijskoude ijsland. Wil jij nog een beetje nagenieten van Game of Thrones? Bezoek dan deze geweldige filmlocaties.

Dubrovnik, Kroatië // King’s Landing

Als er één bestemming is die je als Game of Thrones fan moet bezoeken dan is het wel Dubrovnik. Hier werd namelijk een groot deel van King’s Landing opgenomen. De oude stad ademt echt Game of Thrones. Bijna iedere aflevering kwam deze stad wel een keertje voorbij.

Ook werd op het eilandje Lokrum bij Dubrovnik Quarth de ‘Queen of Cities’, opgenomen. Een prachtig groen eilandje met een mooi fort. Die absoluut de moeite waard is om sowieso te bezoeken.

De stad staat ook wel bekend als de Parel van de Adriatische Zee en is volgens velen de mooiste stad van Kroatië.  Wandel over de oude stadsmuren van de stad of van 2km lang en geniet van het prachtige uitzicht.

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €54.00
1.png
Bekijken

Vatnajökull, IJsland // North of the Wall

Van het warme zuiden gaan we rechtstreeks naar het ijskoude noorden, namelijk naar de Vatnajökull-gletsjer in Ijsland. Ook dit is een locatie die iedere Game of Thrones fan absoluut een keer wilt zien; the north of the wall. In dit gebied vind je de grootste gletsjers van Europa. Het is één van de grootste nationale parken die Europa kent en bestaat uit maar liefst 13.600 km². In Game of Thrones is dit dé plek waar de wildlings wonen en waar the Night King zijn leger aan het klaarstomen is voor the long night.

Wanneer je naar IJsland reist, kom je de gletsjer vanzelf wel tegen. Het gebied is namelijk gigantisch! Een indrukwekkende plek waar je prachtig kunt wandelen. Hopelijk kom jij geen white walkers tegen.

Sibenik, Kroatië // Braavos

Braavos is de stad van de Iron bank en de plek waar Arya naar toe gaat voor haar training met de de “faceless man”. De stad is opgenomen in het eeuwenoude plaatsje Sibenik in Kroatië. Een mooi klein stadje aan de Adriatische kust van Kroatië. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de gezellige pleinen van deze stad. Ook een bezoekje aan St. Jakob Kathedraal is absoluut de moeite waard.

Yes! Weer zo’n mooie plek in Kroatië. Zoals je wellicht al door hebt was Kroatië een erg populaire filmlocatie van Game of Thrones. Niet zo gek, want het land heeft ook enorm veel mooie plekken. Zo ook de stad Split, welke is gebruikt als filmlocatie voor de stad Meereen. Dit was de stad waar Daenerys de Great Masters of Meereen versloeg en de bevolking heeft bevrijd.

Maar ook voor mensen die geen fan zijn van Game of Thrones is deze stad geweldig om te bezoeken. De stad ligt in het zuiden van Kroatië in de regio Dalmatië. Het is een heerlijke plek voor zon- en strandliefhebbers. Zo vind je nabij het centrum verschillende mooie stranden. Ook vind je er een prachtige oude binnenstad met talloze bezienswaardigheden.

Alcazar van Sevilla, Spanje // Dorne

Dorne was de plek waar Prins Obery, ja inderdaad, die man die de strijd aanging met de MOUNTAIN, vandaan kwam. Het Dornish-paleis op Sunspear werd opgenomen in het real Alcazar van Sevilla en ze hadden echt geen betere filmlocatie kunnen bedenken. Dit prachtige, koninklijke paleis is echt een plaatje om te bezoeken. Bezoek het paleis tijdens je bezoek aan Sevilla en wandel net zoals Myrcella door de prachtige tuinen.

Grjótagjá, Ijsland // Grot van Jon and Ygritte’s

John Snow weet misschien niks, maar wij weten lekker wel waar we de liefdesgrot van Jon and Ygritte’s kunt vinden. Namelijk in Ijsland. Grjótagjá is een warm water grot in de buurt van het meer Mývatn in noordoost-IJsland. Het water is lekker warm en kan maar liefst 50 graden worden. Je kan de grot in het noorden van IJsland zelf bezoeken.

Córdoba, Andalusië // Highgarden

Het kasteel de Almodóvar del Río werd in Game of Thrones gebruikt als het kasteel van huis Tyrell. Het kasteel werd gebouwd in de 8e eeuwen door de Moren in de Spaanse provincie Andalusië. Mooie binnenplaatsjes, prachtige landschappen en heel veel historie. Je vindt het hier. Wil jij weten hoe Olenna Tyrell haar laatste uren heeft doorgebracht? Het kasteel is toegankelijk voor publiek.

Aït Benhaddou, Marokko // Astapor

Deze stad wordt in de serie bezocht en geplunderd door de Mother of Dragons. De stad Yunkai of ook wel de Yellow City is daarnaast ook gebruikt als decor in films als The Mummy en Gladiator.

De stad stad staat op de UNESCO’s Werelderfgoedlijst en staat vooral bekend om haar prachtige historische waarden en prachtige uitzicht over de zee.

Ontbreekt jouw lieveling locatie van Game of Thrones? Laat het ons weten in een reactie!

Reacties zijn gesloten.