5x de leukste surfspots in Spanje

5x de leukste surfspots in Spanje
Arno@2 Lijstjes 3 mei 2019 Gewijzigd op:

Om de beste golven te pakken reizen veel mensen al snel naar Portugal of Zuidwest Frankrijk, maar ook Spanje is een geweldig surfland. Het land heeft talloze mooie baaitjes waar je met wilde wapperende haren over de mooiste golven kunt surfen. Een geweldig gevoel. Als je eenmaal van surfen hebt geproefd dan wil je niet meer anders. Heb je nog nooit op een surfplank gestaan? No worries, Spanje is ook een perfect land voor beginnende surfers.

Bekijk snel welke golven in Spanje het beste kunt pakken.

Fuerteventura, Canarische eilanden

Fuerteventura is altijd een goed idee. Dit prachtige eiland is een heerlijke plek om te genieten van zon, zee, strand en is perfect om te SURFEN. Fuerteventura betekent letterlijk sterke wind. Een belangrijk ingrediënt voor de perfecte surfspot, en dat is Fuerteventura absoluut. Op het eiland vind je fijne surfspots voor zowel beginners als voor ervaren surfers. Het zonnetje schijnt bijna altijd op het eiland, dus je kan hier het hele jaar genieten van de mooiste golven.

Wanneer je naar het noorden van het eiland reist vind je de populaire surfspot Corralejo. Een prachtige kuststrook met witte zandstranden van maar liefst 11 kilometer lang. Aan het strand vind je verschillende surfshops waar je ook terecht kan voor een lesje of de laatste items voor het surfen kunt aanschaffen.

Ook het kleine vissersdorpje El Cotillo is een leuke surfspot. Met een ongedwongen ontspannen sfeer is het een populaire plek geworden voor beginnende en ervaren surfers. De surfplek El Muelle dichtbij het stadje is geschikt voor ervaren surfers. Beginnede surfers kunnen het beste golven op bij Rocky Point en Flag beach.

Beste periode om te surfen: het hele jaar door, in de winter kan het wat kouder zijn

Surfspots in Fuerteventura:

 • Corralejo: beginnend tot ervaren
 • El Muelle: ervaren
 • Rocky Point: beginnend
 • Flag Beach: beginnend

Surfscholen in de buurt van Fuerteventura:

 • Planet surf camps
 • 7 island surf school
Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €157.00
1.png
Bekijken

Zarautz

In het Noorden van Spanje ligt Het Baskenland. Een regio in Spanje die nog redelijk onbekend is. Deze regio in Spanje heeft enorm veel te bieden. Zo kun je hier geweldig tapas eten, vind je er schilderachtige haventjes en prachtig ruige kustlijnen. In deze regio vind je ook het het kustplaatsje Zarautz waar je een geweldig baaitje vind. Het strand ligt in een inham, waardoor je geen last hebt van verschillende stromingen. Perfect om te surfen, vooral voor beginners. Ook het dorpje zelfs is ontzettend leuk te plek om te ontdekken. Van juni t;/m september kun je hier geweldig surfen.

Beste periode om te surfen: van juni t/m september

Geschikt voor: perfect voor beginners

Surfscholen in de buurt van Zarautz:

 • Good People Surf
 • North Shore Surfcamp

San Sebastian

Rij je wat verder door dan kom je aan in het dorpje San Sebastian. Een absoluut paradijsje voor surfen. Ook San Sebastian is een populaire surfbestemming in Spanje. De meeste surfers vind je op het strand van Zurriola. Hier worden regelmatig surfwedstrijden gehouden. Bij het strand Zurriola vind je hoge golven en is daardoor erg populair bij ervaren en beginnende surfers. Ook kun je er terecht voor een surflesje. Ideaal als je het surfen nog niet helemaal onder de knie hebt. Als beginnende surfer moet je wel opletten wanneer je gaat surfen. Voor beginners wordt het aangeraden om alleen met eb in het water te gaan.

Beste periode om te surfen: van juni t/m september

Geschikt voor: beginners onder begeleiding en ervaren surfers

Surfscholen in de buurt van San Sebastian:

 • Zurriola Surf Eskola
 • Bera Bera surf
 • Bluemotion surf & bodyboard academy

Tarifa

Tarifa is een erg populaire surfspot niet alleen van Spanje, maar van Europa. Tarifa ligt in het zuiden van Spanje aan de kust van Cadiz. Dit is het punt waar de Middellandse zee in de Atlantische Zee overgaat. Niet alleen surfers komen hier graag. Ook andere watersporten worden hier volop beoefend. Het surf klimaat is hier perfect. Er is veel wind en vaak hoge golven. Je kan hier bijna het hele jaar gaan surfen. Vooral ervaren surfers maken hier graag gebruik van. Maar ook voor mensen die het surfen nog moeten leren, is dit een hele fijn plek. Je kan hier namelijk op verschillende plekken surflessen volgen.

Surfen kan behoorlijk vermoeiend zijn. Even tot rust komen, kan perfect in Tarifa. er zijn meer dan genoeg leuke barretjes en restaurantjes waar je terecht kan.

Beste periode om te surfen: het hele jaar door

Geschikt voor: beginnende en ervaren surfers

Surfscholen in de buurt van Tarifa:

 • Dragon Tarifa
 • Oceano surf

Mundaka

Volgens velen kun je de beste golven van Spanje vinden in het vissersdorpje Mundaka. Het is er dan ook vaak erg druk. Vooral in de herfst en de winter kunnen surfers hier de perfecte golven pakken. De omstandigheden kunnen echter gevaarlijk zijn als je geen ervaren surfer bent, en zelfs ervaren surfers hebben het hier soms moeilijk. Geen surfspot dus voor beginners. Maar ook als je zelf niet op een surfplank kunt staan, is het erg leuk om deze plek te bezoeken en te genieten van het spektakel.

Beste periode om te surfen: in de herfst en in de winter

Geschikt voor: Alleen geschikt voor ervaren surfers

Surfscholen in de buurt van Mundaka:

 • Bilbao Surf camp
 • Bilbao Teen Surf camp

Krijg je ook al surfkriebels? Boek snel je ticket naar één van deze bestemming in Spanje en spring op je surfboard. Naast bovenstaande tips kun je ook hier geweldig surfen:

 • El Palmar: in het zuiden van Spanje vind je bij El Palmar gigantische golven. De perfecte surfspot voor beginners en ervaren surfers.
 • Razo: bij het stadje A Coruña in het noordwesten van Spanje vind je het strand Razo. Prachtige zandstranden en golven voor alle niveaus.
 • Playa Somo: een prachtig goudgeel strand met een heerlijk sfeertje. Perfect om te leren surfen.

Reacties zijn gesloten.