15x Leukste reisspellen voor twee of meer volwassenen

15x Leukste reisspellen voor twee of meer volwassenen
Arno@2 Lijstjes 7 augustus 2019 Gewijzigd op:

Heerlijke vind ik het een spelletje op vakantie! Eigenlijk komen wij er thuis nooit aan te pas en op vakantie hebben we toch alle tijd om dit soort dingen te doen. Samen even genieten van een leuk potje Skip-Bo of ouderwets een potje kaarten. Daarom hier de 15 leukste reispellen voor twee of meer volwassen.

Machi koro

Van boerenstad naar wereldstad en dat allemaal met één dobbelsteen. Doormiddel van nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden te kopen kan je jouw stad en daarmee je inkomsten vergroten. Met het uiteindelijk doel om een welvarende stad op te bouwen en zoveel mogelijk te verdienen. Uiteindelijk wint de spelers die als eerste een vierde bezienswaardigheid heeft staan. Maar let op zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet! Betalen en belastingen liggen namelijk op de loer!

TIP! Het spel kent al vele uitbereidingen wat het nog leuker maakt

Phase 10

Een spannend kaartspel waarbij het de bedoeling is om alle 10 de fases af te ronden. De spelers die dit als eerste luk heeft gewonnen! Elke fase bestaat uit een aantal kaart combinaties. Speel je deze bij elkaar dan eindig je een fase en moet je de volgende ronde de volgende fase behalen. De rest aan tafel is bezig met hen eigen fases en kan je met een beurt-over-slaan kaart een hak zetten.

Yahtzee

Wie kent het niet! Heerlijk na een dag zwembad of strand even de dobbelstenen erbij en een gezellig potje Yahtzee spelen! Ga de mooiste combinaties en degene met de meeste punten wint! Hou de score over de hele vakantie bij zodat je er een leuke wedstrijd van maakt

Kubb

Ga je naar de camping, strand of beschikt je over veel groen om je heen? Neem dan het spel Kubb mee! Kub is een spel bestaande uit allemaal houten onderdelen. Plaats ieder aan je eigen kant de verschillende kubbs en koning op het veld en probeer met de zes werpstaven de koning te veroveren. Dit klinkt makkelijk maar is het zeker niet! Leuke aan het spel is dat het lekker actief en buiten is! Ideaal toch?

Skip-bo

Gezellig aan tafel met een lekker glas drinken en wat lekkers erbij. Wij hebben het gespeeld tot in de late uurtjes. Skip-bo is een spel waarbij iedere spel een eigen stapel met kaarten heeft en deze zo snel mogelijk moet wegspelen via één van de middelste vier stapels kaarten. Dit doe je door jouw kaart op volgorde (1-12) op de stapel te plaatsen wanneer het jouw beurt is. Gelukkig heb je ook vijf kaarten in de hand waar je gebruik van kan maken. Iedere speler kan de eerste kaart op zijn stapel zien waardoor je elkaar kan pesten.

Regenwormen

Het grote voordeel is dat je bij dit spel slechts tot 36 hoeft te kunnen tellen! Lukt dat? Dan is dit spel zeker iets voor jou! Wanneer je aan de beurt bent gooi je met 8 dobbelstenen. De dobbelstenen uit hetzelfde getal bestaan en de worm neem je eruit. Hierna mag je nog een keer gooien en doe je hetzelfde alleen moet dit een ander getal zijn als de vorige gooibeurt. Als je totaal hoger is als 20 en heb je minimaal één worm gegooid dan mag je de steen pakken van dit getal. Dit kan van tafel, maar ook van een spelers zijn. Degene die aan het einde de meeste regenwormen heeft, heeft het spel gewonnen!

Saboteur: Het Duel

Makkelijker als dit spel ga je het bijna niet vinden! Sper leuk spel voor met zijn tweeën waarbij degene wint die de meeste goudstaven weet te bemachtigen. Doormiddel van graafwerk kan je deze goudstukken bemachtigen, maar let op de andere speler mag hier ook gebruik van maken. Pest daarbij elkaar door trollen om te kopen!

Machiavelli

Een spannend kaartspel waarbij je iedere beurt in een ander persoon (magiër, moordenaar, dief, koning enz) kruipt. De andere spelers weet niet welk persoon je bent wat het extra leuk maakt. Uiteindelijk is het de bedoeling om als eerste acht gebouwen te bouwen die zoveel mogelijk punten waard zijn. Maar let op deze gebouwen kunnen vernietigd worden en zijn niet zomaar te bouwen, want je tegenspeler kan je altijd dwars zitten.

Koehandel Master

De normale koehandel is vanaf drie spelers, maar Koehandel Master kan je al spelen vanaf twee spelers! Doormiddel van handelen en bluffen moet je zoveel mogelijk setjes van dieren bij elkaar zien te spelen. Wie van jullie twee is de meeste doortrapte koehandelaar?

Exploding Kittens

Een variant op het Russisch roulette kan niet verkeerd zijn toch? Je trekt een kaart van de stapel en als dit een kat is dan ben je af. Je kan je gelukkig verdedigen en aanvallen met de andere kaarten. Het spel is erg populair in het buitenland, maar kent ook hier in ons land een grote fanbase

Qwixx

Hier hoef je niet eindeloos te wachten! Iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten door je eigen scoreblad in te vullen. Degene die op het eind de meeste punten heeft is de winnaar!

Carcassonne

Met dit spel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op. Hierbij mogen natuurlijk het prachtige klooster, weiden en wegen niet ontbreken! Elke beurt mag een speler één landtegel neerleggen waar dan weer een horige op mag. Degene die de meeste horigen op afgebouwde projecten heeft staan wint! Of toch niet? Ieder project heeft haar eigen punten en je raad het al! Degene met de meeste punten wint.

Let op! Het spel is wat groter wat op een vliegvakantie wel vervelend kan zijn.

Keezen

Wat een heerlijk spel is dit! Let wel even op dat je de goede versie koopt, want sommige zijn alleen te spelen vanaf 4 personen. Het spel is eigenlijk gewoon mens-erg-je-niet, maar dan moet je vooruit komen met de kaarten welke je in je handen hebt. Iedere ronden krijg je een aantal kaarten welke je om de beurt opgooit. De meeste getallen welke je opgooit zijn een aantal stappen voorwaarts, maar je kan ook ruilen van pion, vier achteruit of opzetten. Je raadt het al degene die als eerst alle pionnen binnen heeft wint.

Sushi Go Kaartspel

Wie houdt er nou niet van sushi! Gelukkig hoef je het hier niet te eten, maar doormiddel van sushi combinaties kan je punten verzamelen. Wie de meeste unieke sushi combinaties en toetjes maakt, wint het spel.

Pak kaarten

Klinkt misschien wat afgezaagd, maar het blijft toch altijd leuk. Speel een heerlijk potje pesten en je hebt de avond van je leven! Ook is 31 één van mijn favorieten! Verliezer doet de afwas?

Weet jij nog een leuk spel voor met zijn tweeën? Laat het ons dan weten!

Tags:

Reacties zijn gesloten.