11x de handigste en leukste reisapps voor op vakantie

11x de handigste en leukste reisapps voor op vakantie
Arno@2 Lijstjes 29 april 2019 Gewijzigd op:

Wanneer wij op vakantie gaan dan gaat natuurlijk ook de mobiele telefoon mee. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de mobiele telefoon steeds vaker meegaat en er steeds meer mensen zijn welke niet meer zonder kunnen. Even het thuisfront op de hoogte houden via Whatsapp of het weer bekijken via de weerapp. In ieder geval is er reden genoeg om onze mobiele telefoon mee te nemen en daarom hebben wij de handige apps voor jou op een rijtje gezet.

Goedkope taxi ritjes met Uber

Uber is de meeste landen mateloos populair en dus ideaal om ook op vakantie te gebruiken. Voor degene welke iets minder bekend zijn met de app! Met de Uber app kan je gemakkelijk een taxi bestellen wat in vele gevallen een stuk voordeliger is als de reguliere taxi’s. Ook leuk, want vaak zijn het lokale mensen welke je dus ook niet kunnen vertellen over de stad/land.

TripAdvisor voor wat zekerheid

Mateloos populair en niet zonder reden! TripAdvisor is de ideale app als je beoordelingen zoekt voor restaurants, activiteiten over verblijven. Kom je een leuk restaurant tegen of moet je een hotel in de buurt regelen, controleer dan eerst of je niets raars te wachten staat.

Kayak

Wil je goedkoop reizen dan is dit de app! Kayak scant duizenden aanbieders af om voor jouw de goedkoopste en beste deals te sluiten. Je kan via Kayak je vluchten, hotels en huurauto’s super makkelijk regelen.

Leer de taal met Duolingo

De taalbarriere is voor vele een groot probleem op vakantie. Vanaf nu is dat verleden tijd met de Duolingo app! Doormiddel van de app kan je leuk en snel de gewenste taal leren. Geen woordenboek of ongemakkelijk situaties, maar met een goede taalbasis op vakantie.

Teksten in jouw taal met Word Lens

Niets zo vervelend als in een restaurants plaats te nemen en een menukaart te krijgen waar je niet uitkomt. Met Word Lens is het mogelijk om de menukaart met je telefoon in te scannen en direct te laten vertalen. Richt je camera op de tekst en op je mobiel zie je direct de vertaling.

Snapseed voor de ideale foto

Foto’s zijn de herinnering aan onze vakantie en er is dan ook niets leukers als een mooi gevuld vakantieboek. Maak in ieder geval je foto’s nog mooier met de tofste bewerkingen via Snapseed.

Alles in de buurt met Around Me

Met Around Me blijven er geen geheimen meer verborgen voor jou! Kies voor de gewenste locatie en zie wat er zicht allemaal in de buurt bevindt. Toon bars, hotels, bioscopen, tankstations, banken en ziekenhuizen.

Gratis internet met Wi-Fi finder

Niets zo vervelend als je geen internet hebt op vakantie. Gelukkig zit de roaming tegenwoorden in je bundel binnen de EU, maar daarbuiten is het nog steeds erg duur. Wi-Fi finder is dan super handig! Met deze app kan je zoeken waar de dichtsbijzijnde gratis hotspot is.

Je digitale dokter met Vakantiedokter

Niets is zo vervelend om ziek te worden op vakantie. Maar mocht het dan toch gebeuren dan is er niets zo fijn als je goed geholpen word. Met de Vakantiedokter kan je in ieder geval je goed laten informeren en zelfs direct in contact komen met een medewerker welke je vragen kan beantwoorden. De ontwikkelaar van de app is zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maar ook als je daar niet verzekerd bent kan je de app gewoon gratis gebruiken.

Boek de leukste activiteiten met Get Your Guide

Je vakantie is het leukst als je ook leuke dingen onderneemt en daar speelt Get Your Guide graag een rol in. Met deze app is het mogelijk om je uitstapjes gemakkelijk en snel te regelen. Doe een wijproeverij, safari of ga dolfijnen spotten. De leukste ervaringen boek je met Get Your Guide

Netflix voor totale ontspanning!

Eerlijk is eerlijk! Vakantie of geen vakantie, maar er is altijd tijd voor Netflix. Niets zo lekker om even een uurtje heerlijk te ontspannen met een goed film of je favorieten serie. Het grootste voordeel is dat je vanaf 2016 films/series kan downloaden en zonder internet kan bekijken. Let op als je op vakantie gaat je wel instelt dat je alleen via WiFi Netflix wilt kijken. Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval niet per ongeluk aan hoge kosten komt te zitten. Ook handig is om de functie “Smart Downloads” aan te zetten. Wanneer je dit aanzet dan zorgt Netflix ervoor dat wanneer je een aflevering hebt gekeken die direct wordt verwijderd en wanneer je WiFi hebt de volgende wordt gedownload. Super handig toch?

Tags:

Reacties zijn gesloten.