Park Güell in Barcelona bezoeken? Dit moet je allemaal weten

Park Güell in Barcelona bezoeken? Dit moet je allemaal weten
Arno@2 Bucketlist 18 juli 2019 Gewijzigd op:

Heb je een citytrip Barcelona gepland dan staat een bezoekje aan het Park Güell vast een zeker op je bucketlist. Het is namelijk één van de meest bekende werken van Gaudi. Het park behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een kijkje in de kleurrijke fantasiewereld van Gaudi.

De Spaanse ondernemer Güell kocht in 1900 een immens groot stuk grond om te verbouwen tot een unieke woongemeenschap voor de elite van Barcelona. Hij deed dit samen met Gaudi. Gaudí ontwierp een plan voor 60 herenhuizen, verbonden door naturalistische bruggen, met een groot centraal plein voor festivals, een marktgebied en een prachtig landschap. Maar in 1914, nadat slechts twee van de huizen waren gebouwd, werd het project al gesloten wegens gebrek aan belangstelling en financiering van het publiek. De stad, die de schoonheid en het potentieel van zo’n grote bruikbare openbare ruimte zag, kocht het land in 1922 en transformeerde het in een openbaar park.

Hoe kom je er?

Het park heeft diverse ingangen. De makkelijkste manier is om het park te bereiken is via het metrostation en neem lijn 3 en stap uit bij het Vallarta station. Het is dan wel een behoorlijk klim naar het park toe. Ook kun je de bus naar het park pakken . Bus 24 en bus 92. Ook stoppen de hop-on hop-off bussen vlakbij het park. 

Heb je vooraf een ticket gekocht voor het park dan kun je ook de shuttlebus pakken die iedere 10 minuten naar het park vertrekken. 

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €62.00
1.png
Bekijken

Tickets voor het park Park Güell 

Hoewel een groot deel van het park gratis toegankelijk is, moet je voor het monumentale gedeelte sinds 2013 entree betalen. Ook zijn er maar een max. aantal bezoekers per uur toegestaan. Wil je dit deel graag zelf bewonderen, dan raden we je aan om van te voren een ticket te boeken om teleurstelling te voorkomen. De kaartjes voor het park reserveer je voor een specifiek tijdslot. HIerdoor hoef je niet zo lang in de rij te wachten. Het grootste voordeel van de kaartjes is dat je gebruik kan maken van de shuttlebussen.

Een ticket kost 10 euro per persoon

Wat mag je niet missen in het park

Bij de hoofdingang van het park loop je vrijwel direct tegen de L’escalinata del drac. Een trap met een kleurrijke fonteinen en een “draak” die water uit zijn mond spuit. Veel mensen noemen het eerder een salamander, maar het is eigenlijk een hagedis. Deze trap brengt je naar Sala Hipòstila. Een prachtige veranda met 86 zuilen. Het plein werd ooit gemaakt voor een overdekte markt. Kijk ook even omhoog wanneer je op het plein staat, want de plafonds hebben prachtige details. 

Hierboven vind je het plein Plaça de la Natura. Neem hier plaats op één van de unieke en kleurrijke slinger bankjes van gaudi en geniet van het uitzicht. Ook de schitterende tuin Jardins  d’Àustria mag je niet missen tijdens een bezoek aan het park. 

Ook de Laundry Room Portico. is prachtige plek waar Gaudi de natuur mooi heeft gebruikt. De passages vallen bijna niet door de kleuren en het materiaalgebruik. 

Naast het monumentale deel is er ook een gratis deel. Hoewel je wat minder van het werk kunt bewonderen, is het wel een fijne plek voor een wandeling, lekker te gaan picknicken of om te genieten van een prachtige mooi uitzicht. 

Ook vind je in dit deel Casa Larrard, een groot herenhuis wat werd ontworpen voor de graaf Eusebi Güell. En kun je er prachtige viaducten bewonderen, zoals  ‘Viaducto de las Jardineras’ en ‘viaducto del Algarrobo’ . Vanaf het Turó de les Tres Creus heb je een geweldig uitzicht over het mooie Barcelona. 

Eten in het park

Er slechts één plek in het park waar je wat kan eten en daar vragen ze dan ook flinke bedragen voor. Het is daarom aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen voor een fijne picknick met één van de mooiste uitzichten over de stad. 

Vergeet ook je zonnebrand niet, want de zon schijnt er vaak volop en het is soms lastig om een plekje in de schaduw te bemachtigen. 

Gaudi Experience

Na je bezoekje aan het perk kun je ook nog de Gaudi Experience bezoeken. Een interactieve tentoonstelling over het werk van Gaudi. Zo zijn er geweldige 4D-projecte die je op een bijzondere wijze het werk van Gaudi laat ervaren.

Wil je weten welke uitstapjes je nog meer kan doen? Lees dan onze blogpost over de leukste gratis uitstapjes in Barcelona

Reacties zijn gesloten.