Ontdek Bacalar, de Malediven van Mexico

Ontdek Bacalar, de Malediven van Mexico
Arno@2 Bucketlist 28 juni 2019 Gewijzigd op:

De Malediven kunnen erg duur zijn om naartoe te gaan, maar met dit alternatief ben je een stuk goedkop uit en heb je alles wat de Malediven ook te bieden heeft. Laguna Bacalar ligt in het zuiden van Mexico en zal je direct het gevoel geven van de Malediven. En het goede nieuws! Het is ongeveer 10 keer goedkoper als een reis naar de Malediven.

Voor de oplettende lezer was het woord Laguna al opgevallen en inderdaad dat staat voor meer. Dit prachtige meer wordt ook wel het meer van de zeven kleuren genoemd en dat heeft dan weer te maken met dat het water steeds in andere tinten blauw verandert. Het meer is ongeveer 60km lang en bestaat uit zoetwater. De mineralen in het water zorgen uiteindelijk voor de blauw kleurtinten in het meer.

Waar ligt Bacalar en hoe kom je er?

Bacalar ligt in de regio Quintana Roo wat voor veel toeristen een stuk bekender klinkt. Hier draait het toerisme vooral om plaatsen als Playa del Carmen en Cancun. Gelukkig is Bacalar een stuk minder toeristisch en ligt nog een stuk zuidelijker als de twee plaatsen.

Helaas zal je wel een klein beetje moeten reizen om de Malediven van Mexico te bezoeken. Het makkelijkste is om een vlucht te nemen naar de hoofdstuk Cancun en vanaf hier een huurauto of bus te nemen naar Bacalar. Deze reis duurt ongeveer 4 uurtjes, maar dan heb je wel een prachtige vakantieplek.

Een aanrader is om er een rondreis van te maken en plaatsen als Cancun, Playa del Carmen, Tulum Pueblo en Isla Mujeres te bezoeken. Deze liggen allemaal vrijwel op de route naar Bacalar! Een route van 5 uur en 26 minuten, maar waar je gemakkelijk 2 weken over kan doen.

Verblijf in 4* hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €468.00
17.png
Bekijken

Wat kan je doen in Bacalar

Natuurlijk kom je voor het prachtige water en de paradijselijke stranden. Doordat het hier nog niet mega toeristisch is ademt de plek vooral rust en zelfs een beetje hippie achtige sfeer. Qua entertainment moet je hier geen gekke dingen verwachten, maar geniet vooral!

Zeilen over Laguna Bacalar

Zoals eerder geschreven zijn gemotoriseerde boten niet toegestaan en dat heeft met de waterkwaliteit te maken. Vroeger werd er namelijk gedronken uit het meer, maar door de jaren heen is het meer vervuild geraakt. Geen zorgen het is nog steeds ongelofelijk schoon, maar geen jetski hier dus!

Zeilen is de populaire activiteit op het meer en eerlijk gezegd past dit bij de plek. Heerlijk ontspannen op een zeilboot terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Je kan ervoor kiezen om een privé tour te doen of je bij een groepstour aan te sluiten. De gids vertelt je allerlei leuke dingen over de omgeving en is echt een aanrader. Bacalar Sailing raden wij aan om een kijkje te nemen. Voor ongeveer €25 p.p kan je al op een zeilboot meevaren.

Kajakken over Laguna Bacalar

Kajakken is wat actiever dan zeilen en erg leuk om vroeg in de ochtend te doen. De zon komt dan op en dan is de meer prachtig om te zien. Bezoek de mangroves in het midden van het meer. Hier vind je allerlei prachtige vogelsoorten.

Let wel op als je gaat kajakken! Je zal je echt goed moeten insmeren, want de zon brand ongelofelijk op je huid.

Drift snorkelen in de Los Rápidos

Los Rápidos is een rivier welke uitmond in de Laguna Bacalar. Het leuke is dat deze rivier een natuurlijk stroomversnelling heeft waardoor het ideaal is om te drift snorkelen! Het beste is de taxi te nemen welke je afzet restaurant Los Rápidos Bacalar. Hier kan je voor slechts enkele euros de rivier instappen en starten met je avontuur.

Zwemmen in de vier cenotes van Bacalar

Natuurlijk kom je hier van het meer, maar Mexico staat ook bekend om haar vele ondergrondse waterpoelen. In Bacalar zijn er vier te vinden en het is zeker een aanrader om één van deze te bezoeken. Cenote Azul heeft wat ons betreft onze voorkeur.

Tip voor in Bacalar

Om af te sluiten hebben we nog een paar tips voordat je Bacalar gaat bezoeken.

  • De meeste stranden zijn in handen van hotels. Wil je dus bij het strand verblijven dan is het aan te raden om een hotel te boeken met mooi zandstrand.
  • Laguna Bacalar is leuk voor een aantal dagen, maar zeker niet om een hele vakantie van twee weken te spenderen.
  • Neem voldoende cashgeld mee! Er zijn niet veel pinautomaten te vinden in het centrum
  • Neem muggenspray mee, want aan het meer kan het in de avonden behoorlijk vol met de beestjes zitten

Reacties zijn gesloten.