Breng een bezoek aan Frodo & Bilbo: Ontdek Hobbiton in Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan Frodo & Bilbo: Ontdek Hobbiton in Nieuw-Zeeland
Arno@2 Bucketlist 1 oktober 2019 Gewijzigd op:

Een echte fan van The Lord Of The Rings of The Hobbit moet een bezoek brengen aan Hobbiton in Nieuw-Zeeland. Hier kan je The Sire zelf ontdekken en zien hoe de hobbits hier leven. Niet echt natuurlijk, maar de huizen zijn hier wel te bewonderen en de omgeving is echt waanzinnig! Voor heel even waan jij je in de wereld van Frodo & Bilbo.

Het verhaal van Hobbiton

Om Hobbiton te bezoeken moet je wel een stukje vlieggen. Het ligt namelijk in Nieuw-Zeeland wat ongeveer 24 uur vliegen is. Dit uitstapje moet je dus vooral doen als je al naar Nieuw-Zeeland gaat of omdat je gewoon een gigantisch fan bent. Hobbiton vind je in de buurt van Matamata wat een eiland aan de noordkant van het land is. Het was director Peter Jackson die de plek ontdekte en direct verliefd werd op het landschap! Wat vooral door het ontbreken van wegen en elektriciteitsmasten de ideale filmlocatie bleek te zijn.

Het was 1998 toen Peter Jackson opzoek was naar een geschikte filmlocatie. Al gauw waren het de iconische groen heuvels van Nieuw-Zeeland welke hem aanspraken. Na een helikoptervlucht sprong hem het landschap van boerenfamilie Alexander direct in het oog. Dit werd dan ook de plek waar wat we vandaag de dag kennen als The Shire. Het productiebedrijf en leger wisten in krap 9 maanden 39 tijdelijk Hobbit holes te bouwen op het 12 hectare grote perceel.

Uiteindelijk bleven er slechts 17 hobbit holes over welke het publiek vanaf 2002 konden bewonderen. Pas in 2009 toen de start van de The hobbit werd verfilmd, werden er 44 permanente hobbit huizen gebouwd. Vandaag de dag kan je dit hobbit dorp nog steeds bezoeken en de huisjes zelfs betreden!

Verblijf in in
23 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €4446.00
17.png
Bekijken

Hobbiton bezoeken & de kosten

Laten we starten met het meest teleurstellende en dat is dat je helaas niet zelf kan rondlopen in de Hobbiton. Je kan het het alleen bezoeken wanneer je gebruik maakt van een tour. Het grote voordeel daarvan is dan wel weer dat je alle prachtige verhalen van de filmlocatie te horen krijgt en ze je echt even laten meekijken in de films welke hier zijn opgenomen. Schrik niet van de prijs, want je bent op zijn minst €80 kwijt voor een rondleiding. Hiervoor krijg je dan wel een tour van twee uur en heb je de tijd van je leven!

Wanneer je over eigen vervoer beschikt dan kan je naar de The Shire’s Rest rijden. Hier kan je de auto parkeren en een bezoek brengen aan het café en souvenir shop. Vanaf hier start ook je tour en is het ook mogelijk om tickets te kopen. Heb je geen eigen vervoer dan is het ook mogelijk om een tour te nemen van Auckland, Rotorua en Hamilton. Je zal hier dan worden opgehaald met een bus.

Wat zie je tijden de Hobbiton tour?

Zodra je de smalle paadjes van Hobbiton binnenwandelt zal je direct verliefd worden op het gebied. De details hoe dit gebied is omgebouwd tot filmlocatie is werklijk ongelofelijk! Als je zou zeggen dat hier echte Hobbits zouden wonen, geloof je dit direct! Zelfs als je geen fan bent van de films ga je dit prachtig vinden. De hele tour heb je dan ook het gevoel dat je zomaar tegen Frodo & Bilbo aan kan lopen.

Tijdens te tour krijg je heel het dorp te zien en dat is vrij groot! De details maken de tour ontzettend bijzonder en de verhalen maken dit helemaal compleet. Zo zijn alle groente en fruit welke je hier op het land ziet liggen echt! Ja dus ook tijdens de film werden echte gewassen gebruikt.

Je start je tour bij The Shire’s Rest. Bij de start neem je plaats in een busje welke je meeneemt naar de huisjes. Tijdens de ongeveer 10 minuten durende busreis zie je de prachtige omgeving, maar kan je ook een introductiefilm bekijken. Super leuk om je geheugen wat op te frissen! Aangekomen bij huisjes zal je alle huisjes langsgaan en krijg je de vele verhalen te horen. In ieder geval zal je een super enthousiaste gids krijgen welk je de leukste details van de film zal vertellen. Je brengt onder andere een bezoek aan Bag End (huis van Frodo Baggins). Hier staat de bekende grote boom bovenop het dak. Afsluitend zal je de Green Dragon Inn bezoeken. Dit is de pub waar de hobbits menig avondje heeft doorgebracht. Hier krijg je dan ook een heerlijk biertje (zelf kiezen welke) als afsluiting van de tour.

Goed om te weten & tips

  • Het is alleen mogelijk om een tour te doen! Eigen bezoek is dan ook niet mogelijk
  • Hobbiton is dagelijks geopend van 09:00 t/m 15:300 uur. De tours zijn om het half uur, maar zeker in de zomermaanden zitten deze gauw vol. Wees dus op tijd met boeken.
  • Wanner je een rondleiding door het dorp krijgt, mag je de huisjes niet in. Je kan wel naar binnen kijken, maar de huisjes zijn vrijwel helemaal leeg. De scenes binnen in de huisjes werden namelijk gewoon verfilmd in een studio. Wel mag je foto nemen voor de open deur van één van de huisjes
  • Het is mogelijk om een buffet te nemen welke geheel in hobbitstijl zal verlopen. Dit is wel maar twee keer per week en zit erg snel vol
  • Draag goede schoenen! Je moet namelijk wel stukken lopen en de paden zijn over het algemeen hobbelig en smal.

Reacties zijn gesloten.