Polarsteps: De ideale app om je reis bij te houden & te delen

Polarsteps: De ideale app om je reis bij te houden & te delen
Arno@2 apps 17 april 2020 Gewijzigd op:

Polarsteps is de app die gemakkelijk vrienden, familie en volgers laat weten hoe jouw reis eruit ziet zonder je telefoon ook maar uit je broekzak te hebben gehaald. Of wil je gedetailleerd verslag doen van je dag en de precieze route die je hebt afgelegd delen met foto’s en verslagen, met Polarsteps kan je het zo bont maken als je zelf wilt. In deze blog gaan we het hebben over wat het nou precies is en we zullen je een handje helpen met je eerste route op te zetten!

Wat is Polarsteps eigenlijk?

Polarsteps is een app ontwikkeld door en voor reizigers. De app zorgt ervoor dat de route die je aflegt wordt bijgehouden zodat je voor jezelf precies kan zien wat je gedaan hebt, en nog belangrijker hoe je er precies gekomen bent. De app werkt zelfs als je offline bent waardoor de app minimaal stroom verbruikt en je dus ook gewoon je route kan blijven bijhouden op het moment dat er geen internet aanwezig is.

Het mooie aan Polarsteps is dat je de privacy van de reis helemaal zelf kan bepalen. Je kan er namelijk voor kiezen om de reis privé te maken zodat je alleen zelf kunt zien wat je gedaan hebt. Mocht je allemaal vrienden en familie hebben die benieuwd zijn wat je nou allemaal aan het doen bent, en je hebt geen zin om iedereen persoonlijk op de hoogte te stellen van je dag, kan je de reis delen en kunnen ze precies de route zien die je hebt afgelegd. Ook kun je zelf foto’s maken en teksten schrijven die je kan toevoegen aan de plekken waar je ze genomen hebt. Waardoor iedereen virtueel met je mee op reis gaat.

Hoe werkt Polarsteps?

Polarsteps werkt simpel en eigenlijk iedereen kan het gebruiken. Hieronder gaan we stap voor stap de app door van een account maken tot een reis toevoegen en delen.

Je eigen account aanmaken

Een account maken op Polarsteps is heel simpel. Op het moment dat je de app geïnstalleerd hebt krijg je twee opties. Je kan een nieuw account maken door simpelweg via facebook te verbinden of je vult je e-mailadres in en creëert een wachtwoord. Hierna kom je in een scherm waar je eventueel je foto kan toevoegen, je woonplaats kan selecteren, een kort stukje over jezelf schrijven en de keuze of je het account privé wilt gebruiken of niet.

Naderhand krijg je op het mailadres een mailtje dat het is gelukt. En nu kan je beginnen!

Wat zie je op de app?

Nadat je succesvol je account hebt aangemaakt, kom je op het thuisscherm. Hier kan je van alles vinden. Reizen die je zelf al hebt gedaan. Ook kan je reizen van andere zien. Er is een kopje statistieken die bijhouden in welke landen je bent geweest en hoeveel procent van de wereld je dus hebt gezien. Ook kan je mensen volgen om ideeën om te doen voor een eigen eventuele reis. Verder kan je op plekken zoeken waardoor je automatisch andere reizigers krijgt te zien en erachter komt hoe hun reis is verlopen.

Je eerste reis aanmaken

Het is eindelijk zover, je eerste reis toevoegen! Dit kan gemakkelijk door op de grote rode knop te drukken met: voeg een reis toe. Je komt nu op een scherm met je nieuwe trip. (Heb je al eens een reis gemaakt kun je die hier ook toevoegen, en als je niet kunt wachten om op reis te gaan kun je ook alvast een reis plannen voor in de toekomst!)

Het eerste wat je kan doen is de omslagfoto van je reis veranderen. Hierdoor is het makkelijk voor jezelf en andere om te zien wat voor reis je gaat maken. Daarna kan je de naam van de trip invoeren zodat iedereen precies weet wat je gaat doen. Hieronder kun je nog een korte samenvatting geven met wat extra informatie.

Nu de naam bekend is van je trip is het tijd om de begin en einddatum toe te voegen. Hierna komen we bij een belangrijk punt, namelijk de travel tracker die deze app zo tof maakt. De travel tracker kun je aan en uit zetten. Op het moment dat je de travel tracker uit hebt staan krijg je geen gedetailleerde route te zien maar alleen het begin en eindpunt van de dag met een rechte streep ertussen. Op het moment dat de travel tracker wel aan staat, wat we zeker aanraden, krijg je de precieze route te zien die je die dag hebt afgelegd!

Stel je batterijverbruik in!

Wat erg mooi is aan de app is dat je zelf kunt instellen hoeveel batterij het verbruikt. Er zijn drie opties waar je uit kan kiezen, namelijk; Ultra light (kost zeer weinig batterij vermogen maar is niet erg nauwkeurig met de locaties waardoor je route kan afwijken), gebalanceerd (het batterij verbruik is laag en de nauwkeurigheid van de route is gemiddeld) en de laatste optie is hoge nauwkeurigheid (het batterij verbruik hierbij is wel een stuk hoger maar je zult hierdoor wel de precieze route krijgen).

Je reis delen?

Tot slot kan je nog instellen wie de reis kunnen zien. Je hebt hier opnieuw drie keuzes; alleen jijzelf, mocht je de reis privé willen houden. Je volgers, alleen mensen die je volgen kunnen dan je reis zien of alleen de mensen die je een speciale link hebt gestuurd met de code van de reis. En de laatste keuze is dat je de reis openbaar kan maken zodat iedereen die de app gebruikt je reis kan volgen.

De laatste optie is dat je kan delen of je geplande steps openbaar wilt maken. Dit houdt in dat je plekken deelt waar je bent geweest met eventuele foto’s en teksten. Na het volgen van deze stappen ben je klaar. Je kan nu op reis en iedereen op de hoogte houden van de toffe plekken die je hebt bezocht!

Zet je Polarsteps reis om naar een fotoboek

Ben je nou terug van je onvergetelijke reis en heb je volop de Polarsteps app gebruikt om al je onvergetelijke momenten vast te leggen. Het is mogelijk om een fotoboek te maken van je reis!

Kan je nu al niet wachten om aan de slag te gaan met de app hieronder staan de links om de app te downloaden voor zowel Android als iOS.

Reacties zijn gesloten.