Waarin kun je slapen tijdens outdoor-vakanties?

Waarin kun je slapen tijdens outdoor-vakanties?
Arno@2 Algemeen 4 januari 2023 Gewijzigd op:

Wie van plan is een outdoor-vakantie te houden denkt al snel bij het overnachten aan het slapen in een tent. Natuurlijk hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Je kunt namelijk echt op de meest uiteenlopende manieren overnachten tijdens outdoor vakanties. Overigens geven mensen verschillende invullingen aan outdoor vakanties. Sommigen ervaren het slapen in een camper als outdoor vakantie, terwijl anderen dit overdreven luxe vinden. En weer anderen willen er invulling aan geven door te slapen in een speciale thema tent, zoals de wigwam, of Mongoolse ger tent. In dit artikel nemen we verschillende mogelijkheden met je door voor speciale outdoor accommodaties.

Accommodaties voor outdoor vakantie

Er zijn bestaan verschillende mogelijkheden om te overnachten tijdens outdoor vakanties; natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de omstandigheden waarin je reist. Sommige mensen kiezen ervoor om in tenten te slapen, terwijl er voor anderen niets gaat boven het comfort van een caravan of camper (die overigens ook gewoon te huur zijn!). Daarnaast zijn er uiteenlopende soorten accommodaties beschikbaar in de vorm van huurtenten, blokhutten of stacaravans die speciaal zijn ontworpen voor outdoor-vakanties. Vakantieparken bieden steeds vaker dergelijke luxe outdoor vakanties. Zo slaap je in een blokhut met veranda bijvoorbeeld en heb je een semi outdoor vakantie. Is dit niet wat je zoekt? We zetten nog een keer de mogelijkheden voor je op een rij:

Reisgids camper door Amerika

Overnachtingsmogelijkheden tijdens outdoor vakantie:

Meestal zijn onderstaande accommodaties ook te huur.

  • Tent
  • Luxe, reeds staande tent
  • Caravan
  • Camper
  • Glamping – luxe camping
  • Lodges
  • Blokhut/ paalwoning
  • Ger, een Mongoolse tent

De accommodaties hoeven niet perse eenvoudig te zijn overigens. Tenten zijn er in alle soorten en maten, van ultra luxe tot zeer eenvoudig. Je kunt zelf een tent kopen of huren, bezoek hiervoor een outdoor speciaalzaak – een van de bekendste op dit gebied is Polaris Outdoor – maar er zijn ook vakantieparken die luxe glamping mogelijkheden bieden. Hier kun je een lodge huren, of een grote familietent die gewoon beschikt over elektriciteit bijvoorbeeld en stromend water!

Camping-La-Ravoire accommodatie

Het echte kampeergevoel opzoeken

Het echte kampeergevoel is eigenlijk niet te bereiken in een luxe outdoor accommodatie. Toegegeven, je bent dichter bij de natuur dan in een hotel, appartement of vakantiehuisje het geval is, maar écht kamperen betekent met je poten in de klei staan, sopjes maken waarin je de spaarzame kleding die je bij je hebt wast, met een toiletrol en handdoek naar de sanitaire ruimte gaan et cetera! Dát is outdoor en dat is kamperen.

Drenthe natuur

Alle soorten accommodaties

Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo primitief, het fijne is dat je tegenwoordig van heel luxe ‘kamperen’ tot sober kamperen kunt gaan én alles wat daar tussen in zit. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en kun je gewoon terugvinden in Nederland. Zelfs grote partijen als Roompot bieden heerlijke lodges aan zee bijvoorbeeld. Lekker klein, outdoors en intiem en toch beschik je over alle hedendaagse faciliteiten.