Vier rustig Oud & Nieuw met je hond in een hotel of huisje

Vier rustig Oud & Nieuw met je hond in een hotel of huisje
Arno@2 Algemeen 14 oktober 2021 Gewijzigd op:

Veel hondenbezitters zijn er al klaar mee sinds we vuurwerk afsteken met Oud & Nieuw, maar gelukkig wordt er inmiddels ingespeeld op de vraag naar een rustige oudejaarsavond. Jij bent er een weekendje uit en je hond hoeft niet urenlang piepend onder het bed door te brengen. Zo verenig je het onaangename met het aangename!

Vuurwerkverbod

Zolang men het spul uit Duitsland haalt of op illegale wijze op internet scoort en er soms maar mondjesmaat gehandhaafd wordt, valt er weinig te beginnen. Hoe de regering er in de toekomst mee om zal gaan, is nog ongewis. Want niet alleen de herrie is voor veel mensen hinderlijk; ook de troep, de luchtvervuiling en de traditie die velen zien als geldverspilling zijn niet meer van deze tijd. De sfeer is op sommige plekken al explosief genoeg, er sneuvelen behalve ogen en handen ook vele auto’s. De aanbieders van opstal- en autoverzekeringen ontvangen begin januari doorgaans het ene schaderapport na het andere, van respectievelijk winkeleigenaren wiens pui eraan heeft moeten geloven tijdens de feestelijkheden, en autobezitters. Sinds het toegestaan is om al ver vóór middernacht te beginnen met afsteken, is de echte verrassing er om 0.00 uur bovendien wel van af. En niet in de laatste plaats: dieren zijn er vaak doodsbang voor.

Van de nood een deugd

Hondenbezitters, maar ook anderen die in alle rust naar de traditionele conferencier van dienst willen luisteren, zijn er wel een beetje klaar mee. Zij laden de auto in en ontvluchten steden en woonwijken. Ze maken van de nood een deugd en zoeken een hotel of huisje in een landelijke omgeving. Dit hoeft niet per se in Nederland te zijn, direct over de grens met België en Duitsland zijn ook heerlijke plekken te vinden. Wellicht kom je er meer mensen tegen, maar die zijn daar negen van de tien keer met hetzelfde doel als jij: aan de herrie, rellen en rommel ontkomen en vooral hun hond rust gunnen.

rustig verblijf met hond

Eigen huis verhuren tijdens escape

Vluchten om drukte te ontwijken, het gebeurt niet alleen tijdens Oud & Nieuw. Zo heeft elke stad wel een jaarlijks eet- en drinkfestijn (vaak iets met het woord ‘culinair’ in de titel) of nog grootschaliger evenement. Leuk voor het publiek, maar de overlast is voor directe omwonenden en hun huisdieren vaak niet mals. Slimmeriken verhuren hun woning zelfs in de periode dat ze weg zijn, dan kost hun escape geen geld. Al mag dit niet altijd van de gemeente. Op deze website zijn hoe dan ook genoeg betaalbare accommodaties te vinden voor een korte vakantie met je trouwe viervoeter. Dat heeft ie wel verdiend, toch?

roompot honden welkom banner