Tips voor jouw droomreis naar de Canadese Rocky Mountains

Tips voor jouw droomreis naar de Canadese Rocky Mountains
Arno@2 Algemeen 19 augustus 2023 Gewijzigd op:

Canada is enorm groot en veelzijdig, dus je moet een keuze maken in wat je er wilt doen en zien. Bij een Canada rondreis zijn de Canadese Rocky Mountains het doel van menige droomroute en dat is zeker niet voor niks. Met hun prachtige landschap met overweldigende bergen, adembenemende wandelroutes en prachtige blauwe meren, vormen zij het ideale decor voor wandeltochten door de natuur. Wil jij ook tips voor jouw droomreis naar de Canadese Rocky Mountains, lees dan snel verder.

De Rockies

De Rocky Mountains liggen gedeeltelijk in Amerika en gedeeltelijk in Canada. Bezoek het Amerikaanse deel bijvoorbeeld tijdens de rondreis door de Verenigde Staten. In de Canadian Rockies kun je 5 magnifiek mooie nationale parken bezoeken. Het is ideaal voor de avontuurlijke rustzoeker en een ideale plek om met de auto te doorkruisen. Je kunt gemakkelijk een kleine week volmaken in dit prachtige gebied, want je kunt er jezelf geweldig vermaken. Naast de overweldigende natuur kun je van het adembenemende uitzicht genieten tijdens een helikoptervlucht, lekker wat shoppen in de gezellige dorpjes en je adrenaline laten stromen tijdens spectaculaire wildwater raft tochten.

in een kano langs de Rocky Mountains

Tips droomreis

Een goede voorbereiding is essentieel om je reis te laten slagen en niet teleurgesteld te worden. Zorg dat je een goedgekeurde ETA hebt en dat je jouw ideale route hebt vastgelegd. Reken uit hoeveel tijd je per locatie kan doorbrengen. Houd rekening met entreegelden en extra belastingen, dus houd een ruim reisbudget aan. Doe altijd een bus berenspray in je tas want er zijn heel wat beren onderweg in de prachtige bossen en hiermee jaag je ze op een diervriendelijke manier in een andere richting dan de jouwe. Bezoek ook het Waterton Lakes nationaal park, dat weliswaar niet op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, maar je werkelijk niet mag missen. Wil je graag de spectaculaire 230 km lange Icefield Parkway afleggen, maar heb je geen eigen auto, dan kun je bijvoorbeeld de bus pakken of met een andere groep gaan. Deze roadtrip zelf is niet alleen een echte aanrader, maar je kunt er ook uitzinnige landschapsfoto’s maken. Bij Lake Emerald kun je kano’s huren en dit is ook zeker een onvergetelijke belevenis.

Rocky Mountains resten sneeuw

Canadian Rockies onvergetelijk

Bezoek de Canadian Rockies als je de kans krijgt en maak de tocht van je leven. Met hun adembenemende landschap met bossen, meren en bergen kunnen rustzoekers en avonturiers hun hartje ophalen. Houd rekening met bovenstaande tips en niks kan jouw droomreis meer in de weg staan.