Tips voor een leuke thuisvakantie

Tips voor een leuke thuisvakantie
Arno@2 Algemeen 21 september 2021 Gewijzigd op:

Op vakantie gaan… Het liefste doen we het meerdere keren per jaar. Helaas behoort een vakantiereis niet altijd tot de mogelijkheden. Wellicht vanwege financiële redenen, een wereldwijde epidemie die niemand ooit had durven voorspellen of een broodnodige opknapbeurt aan het huis. Met een of meerdere kinderen in huis kan een naderende thuisvakantie behoorlijk wat stress opleveren. Vermaken de kids zich wel? Slaat de verveling niet toe waardoor er oorlogen gaan ontstaan? Et cetera. Gelukkig zijn er genoeg creatieve dingen te verzinnen die ook een thuisvakantie onvergetelijk kunnen maken. Hieronder zijn de beste ideeën voor je uitgelicht.

Haal jullie favoriete vakantieland naar jullie thuis

Kunnen jullie niet naar jullie favoriete vakantiebestemming? Haal jullie geliefde land dan naar jullie toe! Oftewel: organiseer een themadag met het gehele gezin. Laat hierbij vooral de kinderen ook meedenken en meehelpen. Is jullie favoriete vakantieland Frankrijk? Ontbijt die dag dan met croissants en stokbrood in plaats van een gewone boterham. Ga een middagje jeu de boules spelen, laat de kinderen een mooie tekening maken over Frankrijk, luister Franse liedjes en zoek met elkaar een heerlijk Frans diner uit die jullie met zijn alles ’s avonds kunnen bereiden. Kortom, mogelijkheden genoeg en gegarandeerd een onwijs leuke dag!

Toulouse een leuke stad in Frankrijk

Je kan er hierbij ook voor kiezen om elke week van de vakantie een ander land centraal te zetten. Laat de kinderen hierbij een land uitkiezen en opzoeken wat er allemaal hoort bij desbetreffende plek. Zo heb je niet enkel wekelijks een leuke dag op de planning staan, maar steken de kids er tevens iets van op.

Safaripark Beekse Bergen banner

Investeer in iets nieuws voor het gehele gezin

Wil je voorkomen dat de kinderen de gehele dag achter hun beeldschermen zitten? Investeer dan in iets moois voor het gehele gezin samen. Een goed voorbeeld hiervoor is een airtrack, een opblaasbaar speeltoestel voor jong en oud. Zo waren de Mermaid Sisters tevens op zoek naar iets wat zou voorkomen dat kinderen de hele dag met hun smartphones of iPad’s zouden zitten. Al snel kwam ze diverse filmpjes van airtracks tegen en besloten hier iets mee te gaan doen. Een airtrack kan gezien worden als een trampoline, speelmat, vlot en springkussen in één. Je kunt er met het gehele zin dan ook de hoogste sprongen op maken of verschillende trucjes en oefeningen op doen. Ook zijn deze opblaasbare matten waterdicht waardoor je ze zelfs mee zou kunnen nemen naar het zwembad of strand.

eenouder vakantie plezier op het strand

Ga er op uit!

Een thuisvakantie betekent niet dat je daadwerkelijk zes weken lang thuis hoeft te zitten. Zo zijn er buitenshuis ook vele dingen te beleven die geen tot weinig geld kosten. Bezoek met mooi weer bijvoorbeeld eens een strand waar jullie nog niet eerder geweest zijn, kijk eens op het internet of er leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd in de buurt of organiseer zelf iets zoals een speurtocht door het dorp. Wat ook altijd goed in de smaak valt is het bezoeken van een outdoor speeltuin of kinderboerderij! Ga er op uit en je zult versteld staan wat ons landje allemaal te bieden heeft.

TUI lastminutes banner