Je vakantie met huisdier

Je vakantie met huisdier
Hans@1 Algemeen 18 augustus 2021 Gewijzigd op:

Waarom je vakantie met huisdier via Holidaytrust.nl boeken?

Holidaytrust.nl is één van de meest uitgebreide en informatieve websites als het om je vakantie met huisdier gaat. Met bijna 500 blog berichten is het één van de grootste informatie bronnen over reizen en toerisme. We hebben over vele reis gerelateerde artikelen gepubliceerd waaronder 27 dagjes uit in Nederland en de leukste vakantieparken met kinderen in Nederland.

In steeds meer vakantieparken, avonturenparken en pretparken is je huisdier welkom.

roompot honden welkom banner

Waar kan je een vakantie met huisdier boeken?

Bij de keuze van een vakantie met hond, poes, paard of cavia is de keuze van de juiste accommodatie van groot belang. Want ook al heb je een geschikte accommodatie gevonden voor een overnachting met huisdier, het huisje, park of hotel met hond moet ook leuk zijn voor jou. Het is fantastisch als je huisdier het naar de zin heeft maar als baasje moet je ook aan je trekken komen. Bij het boeken van een vakantie met huisdier, hebben we de volgende tips voor je.

vakantie met hond

Tips voor boeken van een vakantie met hond, paard, poes of cavia

  1. Als eerste is het van belang dat je een accommodatie vindt waar huisdieren zijn toegestaan. Als er staat dat een huisdier welkom is, wil dat nog niet zeggen dat bijvoorbeeld poezen, konijnen of cavia’s ook welkom zijn. Vraag dat expliciet bij de huiseigenaar na.
  2. Ten tweede is het van belang een accommodatie te vinden welke geschikt is voor mens en dier.  Het is leuk als je bij Landal een honden bungalow met omheinde tuin weet te huren maar als jij toe bent aan een vakantie met een hoge rustfactor, is het huren van een huisje in de duinen of bos een betere optie. Je kunt hier een huisje in de duinen met hond boeken. Ook hier geldt, informeer bij de eigenaar of verhuurder of jouw huisdier daadwerkelijk in de accommodatie welkom is.

Is je huisdier een pony of klein paard?

Voor een vakantie met paard gelden heel andere regels dan een vakantie met hond en poes. Op de eerste plaats is het belangrijk dat je een huis of vakantieboerderij weet te huren met paardenstalling en weidegang. Op de 2e plaats is het zaak een accommodatie te boeken in een gebied met uitgezette paard rij routes.  Het boeken van een accommodatie met paardenstallen en weidegang vereist een heel andere voorbereiding dan een vakantie met een doorsnee huisdier. De afstemming met de huiseigenaar moet duidelijk zijn.

vakantie met paard

Een vakantie met je huisdier in het buitenland

Zodra je overweegt met je huisdier een vakantie in het buitenland te boeken, heb je te maken met de invoereisen en andere regels van het betreffende land. Deze regels gelden niet alleen voor poezen en honden maar ook bijvoorbeeld voor fretten. In veel landen in het buitenland gelden strenge regels ten aanzien van registratie, chippen en inentingen. Deze informatie over met je huisdier naar het buitenland op vakantie gaan, vind je bij het LICG. Het prettige van de informatie op de website van het LICG is dat deze altijd actueel is en de informatiebronnen ook genoemd worden

roompot honden welkom banner

Websites waar je een vakantie met je huisdier kunt boeken