Avontuurlijke watersporten in Nieuw-Zeeland en Australië: surfen, kajakken en meer

Avontuurlijke watersporten in Nieuw-Zeeland en Australië: surfen, kajakken en meer
Arno@2 Algemeen 4 augustus 2023 Gewijzigd op:

Ben je avontuurlijk en hou je van watersport, dan kun je echt je hart ophalen in Australië en Nieuw-Zeeland. Plan de mooiste reizen naar Australië en geniet van alles wat deze topper te bieden heeft. Deze landen van ongekende schoonheid hebben veel verschillende soorten watergebieden waar praktisch alles op sportgebied mogelijk is. Wil jij weten welke avontuurlijke watersporten in Nieuw-Zeeland en Australië allemaal mogelijk zijn, lees dan snel verder.

Watersporten in Nieuw-Zeeland

Ga jij op vakantie naar Nieuw-Zeeland en ben je een echte fan van water en watersporten, dan zul je daar echt in je element zijn. Aangezien dit land eigenlijk uit twee eilanden bestaat, kun je je voorstellen dat hier het aanbod aan avontuurlijke watersportmogelijkheden immens groot is. Het Zuidereiland is geliefd om haar meren en het Noordereiland is populair vanwege de surfmogelijkheden. De adrenalinejunks onder ons kunnen er extreme watertochten maken, zoals rivier raften en -tuben. Verder worden er kajaktochten, jetskiën, en snelle speedboot tochten of diverse andere boottochten aangeboden. Je kunt er ook mooi duiken en snorkelen. Beleef alles wat je avontuurlijke watersport hart begeert.

leukste surfspots in Spanje

Sportieve wateravonturen in Australië

In het immense Australië is zowel op avontuurlijk gebied als ook op watersportgebied ontzettend veel te beleven. Het land staat bekend om zijn goede surfmogelijkheden en uiteraard om het Great Barrier Reef. Dit rif staat bekend als een van de mooiste riffen ter wereld om te duiken en te snorkelen. Boek een kanotocht of ga er zwemmen met bultrugwalvissen. Wil je wat meer actie dan kun je er wildwaterraften of canyoning tochten ondernemen. Je kunt er je hartje ophalen wat avontuur en sport betreft, in dit land van de onbegrensde mogelijkheden. Boek een jetski- of jetboot trip, of een cruise combinatie met zwemmen met dolfijnen.

krokodil in Australië

Ga kajakken, surfen en meer

Zowel Nieuw-Zeeland als ook Australië doen het hart van de avontuurlijke watersporter onder ons direct sneller kloppen. In deze landen kunnen we kiezen uit een enorm aanbod aan mogelijkheden op dit gebied. Zwemmen, snorkelen, duiken, raften, kajakken, surfen, jetskiën, en snellere of langzamere boottrips, de keuze is gigantisch. Zeker is dat deze beide landen een onvergetelijke indruk zullen achterlaten op ieder gebied. Van de meest prachtige en onderscheidende landschappen, van de meest uiteenlopende natuur, tot cultuur en sportieve mogelijkheden. In deze uitgestrekte landen kun je op watersport en avontuurlijk gebied alles van je bucketlist afvinken, dat is een ding wat zeker is!