Hippiemarkt Las Dalias

Hippiemarkt Las Dalias

Over Hippiemarkt Las Dalias

Aan hippie markten is er geen gebrek op het feesteiland Ibiza. Het eiland staat erom bekend en natuurlijk mag een bezoek aan zo’n markt niet ontbreken. De meest sfeervolste markt op het eiland is de Hippie markt Las Dalias. Dé markt bestaat al sinds 1985 en is nog altijd populair bij toeristen. De hippies uit de jaren 60 en 70 verkopen op deze markt hun eigen handgemaakte spullen en sieraden.

Over Hippiemarkt Las Dalias

Er zijn meerdere hippie markten op Ibiza te vinden. Helaas zijn de meeste markten de afgelopen jaren vrij commercieel geworden. Dit betekent dat de hippies verdreven zijn en je vooral made in China spullen tegenkomt. De hippiemarkt Las Dalias is nog één van de weinig echt originele hippiemarkten. Er zijn ruim tweehonderd kraampjes met echte hippies en er worden originele spullen verkocht.

De hippiemarkt Las Dalias is altijd een gezellige aangelegenheid. Er komen niet alleen duizenden toeristen op af, maar ook de lokale bevolking. De markt is wekelijks een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Zo worden er ook concerten gegeven en kan je genieten van live muziek. Naast handgemaakte spulletjes zijn er ook kraampjes met eten en drinken te vinden.

Op de markt kan je voornamelijk lokale ambachten en specialiteiten vinden. Denk aan hippie spijkerjassen met fransjes tot mooie lederwaren die met de hand gemaakt zijn. De prijzen zijn redelijk en het is zelfs mogelijk om over de prijs te onderhandelen. De markt is perfect om originele souvenirs voor thuis aan te schaffen.

De hippiemarkt Las Dalias wordt gehouden in Sant Carles. De snelste manier om er te komen is door met de auto te gaan. Je vindt de markt aan de Carretera Eivissa in San Carlos. Dit is ongeveer op 20 minuten rijden vanaf Ibiza Stad. Een andere optie is om met de bus te gaan. Vanuit Ibiza Stad zijn er busverbindingen mogelijk. Hou er alleen rekening mee dat je niet de enige bent en de bussen dus regelmatig vol zitten. Met de auto is de markt prima bereikbaar en er zijn nabijgelegen parkeerplaatsen waar je voor een paar euro de hele dag kan parkeren.

Openingstijden

Van april tot en met oktober is de markt elke zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00. Van november tot en met maart is de markt van 10.00 tot 18.00. Het is dus één van de weinige hippiermarkten die het hele jaar door geopend is. Van juni tot en met september is er ook een speciale avondeditie. In juni en september is deze op maandag en juli, augustus op dinsdag. De avondmarkt is van 19.00 tot 01.00. De markt is gratis toegankelijk.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Hippiemarkt Las Dalias Ervaringen