Over Eiffeltoren

De Eiffeltoren is met stip het meeste bekende gebouw van Parijs. Ondanks de Parijzenaren in de beginjaren niet zo gecharmeerd van de toren waren, is het tegenwoordig het symbool van Parijs. Zowel overdag als in de avond is de Eiffeltoren een bezoekje waard!

Over Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889 waar het de als toegang moest dienen. 250 staalaarbeiders werkte twee jaar aan de toren welke wij vandaag de dag kunnen aanschouwen. Eigenlijk zou de toren na twintig jaar worden gesloopt, maar vanwege de communicatiedoeleinden werd hier vanaf gezien. In 1908 werd zelfs het eerste langeafstandsradiobericht verzonden vanaf de toren.

De toren is 324 hoog en is te beklimmen doormiddel van de 1665 treden en verschillende liften. De eerste verdieping ligt op ongeveer 58 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over Parijs. Hier zijn onder andere 72 namen van wetenschappers en ingenieurs uit de 18e en 19e eeuw geschreven. Binnen kan je meer leren over de geschiedennis van de Eiffeltoren door de diverse filmpjes en foto’s.

De tweede verdieping ligt op 115 meter hoogte en vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over de stad. Voor de gene degene welke hoogtevrees hebben, is het even oppassen. De vloer is hier namelijk gemaakt van glas. Je kan hier ook eten bij het Michelinsterren restaurant Le Jules-Verne. Het bied plaats voor 87 mensen dus reserveren is wel noodzakelijk.

De derde verdieping ligt 275 meter boven de grond en is het hoogste punt wat je kan bezoeken. Dit plateau kan je ook alleen maar bereiken doormiddel van de lift. Doormiddel van een trappetje kan je het uitkijkpunt bezoeken. Door sommige wordt dit ook wel het kantoor van Eifel genoemd, maar dit is niet zo.

Eiffeltoren tickets & prijzen

Als je de Eiffeltoren wilt bezoeken dan is dit natuurlijk geheel gratis, maar wil je de Eiffeltoren beklimmen dan staat hier wel een vergoeding tegenover. Er zijn verschillende tickets te verkrijgen als je de Eiffeltoren wilt bezoeken. Zo is het mogelijk om een gepland bezoek te brengen waardoor je niet in de wachtrij hoeft te staan. Dit is natuurlijk duurder dan een normale ticket. Maar voor de Eiffeltoren betaal je ook minderen als je bijvoorbeeld alleen de eerste verdieping wilt bezoeken. Hieronder de prijzen welke originele aanbieder hanteert.

Bezoek t/m 2de verdieping via lift €16,30 (kinderen €4,10)
Bezoek t/m 2de verdieping via trap €10,20 (kinderen €2,50)
Bezoek t/m 3de verdieping via lift €25,50 (kinderen €6,40)

Eiffeltoren openingstijden

De Eiffeltoren is iedere dag van het jaar geopend. De openingstijden zijn in de zomer (15 juni t/m 1 september) van 09:00 tot 24:00 uur. De andere dagen van het jaar is de toren geopend van 09:00 uur t/m 23:00 uur.

 

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Eiffeltoren Ervaringen