Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana
  • Mallorca
  • Mallorca

Over Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana is een prachtige bergketen langs de noordwestkust van Mallorca. In 2011 werd het gebied zelfs uitgeroepen tot beschermd gebied door UNESCO. In dit gebied vindt je een aantal bergtoppen boven de 1.000 meter. De hoogste berg uit de keten is de Puig Major met een hoogte van 1.445 meter. Vanwege de hoogte valt hier altijd een paar dagen per jaar sneeuw. Naast een prachtig natuurgebied vindt je er ook historische dorpjes en olijfbomen.

Over Serra de Tramuntana

Het bekendste dorpje uit de Serra de Tramuntana is Sóller. Dit dorpje ligt midden in de bergen en vanuit Palma de Mallorca gaat hier een oude stoomtrein naartoe. Het dorpje ligt afgelegen in de bregen en wordt één van de mooiste dorpjes op het eiland genoemd. In de omgeving van Sóller vindt je citursbomen waar je met de stroomtrein langskomt. De totale route met de stoomtrein duurt 28 km en zorgt voor prachtige vergezichten in de Serra de Tramuntana.

Op zaterdag is het een aanrader om de trip te maken naar het dorpje Alaró. Je vindt hier een wekelijkse markt met lokale versproducten. Het is leuk om door dit dorpje heen te wandelen en het lokale leven te ervaren. Mocht je even in het dorpje verblijven, dan kan je uniek dineren in Molí des Torrent. Dit restaurant is gevestigd in een oude Spaanse molen.

Nog een historisch dorpje in de Serra de Tramuntana is Valldemossa. Dit dorpje ligt slechts 20 minuten rijden van Palma de Mallorca. Toch krijg je het gevoel dat je in een compleet andere wereld terechtgekomen bent. Het centrum is autovrij en je gaat terug in de tijd. Het dorpje is één van de hoogst gelegen dorpen op het eiland en dit maakt het uitzicht extra speciaal om van te genieten.

Naast de prachtige historische dorpjes reizen we natuurlijk vooral naar de Serra de Tramuntana voor de unieke vergezichten. De combinatie van de bergen en de Middellandse Zee maken het uniek om een rondrit door de bergen te maken. Het is ook mogelijk om een fiets te huren en vanaf de fiets door de bergen te klimmen.

Ben je dol op unieke restaurantjes? Ontsnap dan van het toeristische deel van Mallorca en trek Serra de Tramuntana in. Je vindt hier unieke restaurants in de bergen die afgelegen liggen van de drukte. Bens d’Avall en Posada del Marques zijn een aantal unieke restaurants gelegen in de bergen. Extra speciaal is Sa Foradada dit restaurant is alleen per boot of te voet bereikbaar. Je kan zo op unieke plekjes dineren door eens de bergen in te trekken.

De regio Serra de Tramuntana staat ook bekend om de productie van de lokale wijn op het eiland. Er zijn niet heel veel bodega’s te vinden in de bergen, maar toch een aantal. Wijn liefhebbers kunnen een speciale wijnroute volgen met de auto en bij verschillende bodegas stoppen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Serra de Tramuntana Ervaringen